Menesztették Jorge Sampaolit – Már Meg Is Van az Utódja

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 23.

Harmadjára is edzőt váltott a spanyol első osztályú bajnokságban szereplő Sevilla együttese. Az idényt még Julen Lopeteguivel kezdték meg, azonban a gyenge eredmények miatt már hamar, szeptember végén, október elején menesztették.

Lopetegui azonnal munkát kapott volna, ha nem kéreti magát, de a Wolverhampton kitartó volt, és végül meg is tudott egyezni a korábbi szövetségi kapitánnyal, aki azóta Angliában keresi a kenyerét.

Volt szövetségi kapitány után volt szövetségi kapitány

A Sevilla ezt követően egy korábbi sikerkovácsot hívott vissza, Jorge Sampaolit. A 63 éves argentin edző játékosként nem tudott túl nagy karriert befutni egy súlyos sérülés miatt, de amit a Jóisten elvett tőle játékosként, azt edzőként visszaadta. Sampaoli Chilében kezdett edzősködni, az Universidad de Chile csapatát trenírozta, majd egy év után ő lett a chilei válogatott szövetségi kapitánya, négy évig ült a kispadon, mielőtt elfogadta volna a Sevilla ajánlatát.

Egy évet töltött Andalúziában, aztán az argentin szövetség megkeresésére nem tudott nemet mondani. Ezután megfordult Brazíliában, valamint Franciaországban, az Olympique Marseille-től viharos körülmények között távozott, felégetve minden hidat.

Megmentőként tetszelgett a Sevillánál, azonban az eredményeket nem tudta hozni. Összesen 31 mérkőzésen ült a csapat kispadján, melyből 13-at megnyert, 12-t elveszített és 6-on döntetlent játszott.

A menesztés körülményei

Utolsó mérkőzésére a hétvégén került sor, amikor a La Ligában kiesési rangadót játszottak. Még leírni is furcsa, hogy a tavalyi negyedik helyezett, a szezont a Bajnokok Ligájában megkezdő, az Európa-ligában azóta is menetelő piros-fehérek kiesési rangadót játszottak.

Az ellenfél a Getafe együttese volt, és a forgatókönyv ugyanaz volt, mint megannyi idei Sevilla-meccsen. Jordánék irányítottak, többet birtokolták a labdát, azonban a kapura kevésbé voltak veszélyesek. A szedett-vedett védelem kétszer bakizott, melynek eredményeképp a Getafe 2-0-ra nyerni tudott.

A Sevilla így hátrébb csúszott a 14. helyre, ez azonban biztonságot nem ad a csapatnak és a szurkolóknak, ugyanis a kiesőhelyen levő Valencia – Almeria kettős csak két pontra van tőlük.

A menesztés tényét a csapat hivatalos honlapján jelentették be, egyúttal az is kiderült, hogy ki lesz az argentin utódja.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az utód

A csapatot a szezon végéig José Luis Mendilibar fogja irányítani, aki a spanyol focit szeretők számára egyáltalán nem ismeretlen. A mester ugyanis korábban megjárta az Athletic Bilbao, a Real Valladolid, az Osasuna, a Levante és a Deportivo Alaves csapatait is, a leginkább mégis mindenkinek az Eibarnál töltött ideje maradt meg leginkább. Nem véletlenül.

A 2016/2017-es idényben a csapat hatalmas meglepetésre a 10. helyen végzett, és a szezon végén Mendilibart választották meg a szezon legjobb edzőjének. Egy évvel később még ezen is javítani tudott a csapat, a 9.-ek lettek.

Igaz, azóta a csapat kiesett az élvonalból, és Mendilibart is elküldték a szezon közben. Pedig 2015 és 2021 között majdnem 250 mérkőzésen irányította a kiscsapatot.

Mi vár a Sevillára?

Hosszasan lehetne arról beszélni, mi ment félre a Sevillánál, én azonban inkább arra szeretnék fókuszálni, hogy mi vár rájuk. Az, hogy ez a szezon már csalódás, nem kérdés. A Sevilla legjobb esetben is annak örülhet a La Ligában, ha biztonságban bennmaradnak, de erre is kevés az esély, a mezőny annyira együtt mozog.

Mendilibar számára az Európa-liga másodlagos, ott egyébként a Manchester United együttesével találkoznak. A mester legfőbb feladata a bentmaradás kiharcolása, erre 12 mérkőzés áll rendelkezésére:

Az biztos, hogy nem lesz könnyű feladata, elsőként a játékosokat kell mentálisan rendbe raknia, de erre sem lesz túl sok ideje, jövő hét végén már a Cadiz ellen megkezdődik a nagy tavaszi hadjárat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső