Nem Jött a Bravúr: Negyeddöntőben a Real Madrid

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 20.

Bátran ki merem jelenteni, a Real Madrid egyetlen útja egy sikeres szezonhoz az, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját. Tegnap este közelíthettek volna a Barcelona felé, hiszen El Classicot játszottak, de a Real nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, hiába voltak előnyben a meccs jó részében. Carlo Ancelotti munkája, karrierje Madridban a vége felé közeleg, lehet, hogy ezt már egy BL-győzelem sem mentené meg.

Az ellenfél a múlt hét szerdáján a Liverpool együttese volt. A Real Madrid kényelmes, háromgólos előnyből várhatta a visszavágót, de az a csapat, amelyik hetet gurít a Manchesternek, nem vehető félvállról. A gólzápor ezúttal elmaradt, egy sokkal küzdősebb meccsen vannak túl a felek. Melyet végül a királyi gárda nyert meg.

Real Madrid – Liverpool: 1-0

G.: Benzema

Továbbjutott a Real Madrid 6-2-es összesítéssel

A blancók egyik legnagyobb kritikája Carlo Ancelotti felé, hogy nem húz semmi váratlant, Florentino Perez a hírek szerint ezt többször felrótta már az olasznak, aki viszont hajthatatlan. Ezúttal sem okozott meglepetést. David Alaba volt az egyetlen sérült, akit Nacho helyettesített a védelem bal oldalán. A túloldalon Jürgen Klopp igyekezett egy támadóbb csapatot pályára küldeni, egyszerre játszott Gakpo, Szalah, Núnez és Diogo Jota is.

A kezdőcsapatok:

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Rüdiger, Nacho – Kroos, Tchouaméni, Modric – Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Diogo Jota, Fabinho, Milner – Szalah, Núnez, Gakpo

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az ember azt gondolta volna, hogy a Liverpool neki fog esni a Real Madridnak. Jürgen Klopp okosabb, mint az átlag, ezért pontosan tudta, hogy az öngyilkosság lenne, a Real Madrid remekül tud kontrázni, ezt az első mérkőzésen megtanulta. Az első helyzet a vörösök előtt adódott – Darwin Núnez lőtt Courtois-ba egy ziccert -, de aztán a Madridnak sikerült átvennie az irányítást, és egymás után okozott galibát Alisson kapuja előtt. Az első helyzetet Vinicius Jr. hagyta ki, a brazil honfitársa kezébe lőtt egy oldalról elé fejelt labdát. Majd később az ifjú Eduardo Camavinga csavarása csattant a kapufán, aztán Luka Modric életerős lökete ment alig fölé.

Az első félidő a góltalanság ellenére nem okozott csalódást, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Thibaut Courtois-nak volt több dolga az első játékrész végén, két nagy védést is be kellett mutatnia (előbb Núnez csavart, majd Gakpo lőtt nagy erővel), míg a túloldalon egy Vinicius lövést jegyezhettünk fel.

A második félidő már egyértelműen a hazaiakról szólt. Minél több idő telt el a meccsből, a vendégek annál inkább kedvetlenedtek el. Tudták, hogy ennyi idő nem elég, hogy a Real Madrid ellen ledolgozzanak egy háromgólos hátrányt.

A Real viszont képtelen volt kihasználni az előttük adódó lehetőségeket. Fede Valverde a saját helyzetét elszórakozta, ahogy később Karim Benzema és Vinicius Jr. is.

Mégsem lett 0-0 a meccs, erről pedig a tavalyi Aranylabdás gondoskodott. Nem kevés szerencse kellett a gólhoz, de ezen a párharcon az jócskán kijutott a Realnak. A 79. percben Eduardo Camavinga remek indítása Benzemát találta meg, akitől a labda elpattant, ezzel gólhelyzetbe hozva Viniciust. A brazil nem találta el a labdát, lecsücsült a földre, a bogyót – amely valahogy ott maradt előtte – Benzemának továbbította. A francia meg az üres kapuba passzolt.

Ezt követően sok már nem történt a találkozón, a negyeddöntőben a Real Madrid majd a Chelsea-vel fog találkozni, úgy, ahogy tavaly is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső