Michael Edwards Elhagyja a Liverpoolt a Szezon Végén

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 12.

óA Liverpool vezetősége megerősítette, hogy sportigazgatójuk, Michael Edwards a szezon végén elhagyja a csapatot. A 42 éves szakember, aki ebben a hónapban tölti be a 10. évét az Anfielden, egy hosszú nyílt levélben is elismerte, hogy ennyi volt, vége, nincs tovább. És hogy mi az ok? Bennfentesek azt rebesgetik, hogy a korábban a Tottenham és a Portsmouth játékos-megfigyelőjeként is dolgozó Edwards úgy lehetőségeket szeretne keresni, körbe akar nézni a futball világában.ó

A távozás oka

„Tíz év nagyon hosszú idő bárki életében” – írta a levélben. „A foci szempontjából ez egy élethossznyi idő, különösen a Liverpoolnál, ahol az elvárások és a színvonal mindig olyan magasak voltak, mint amit a szurkolók szerettek volna és nem mellékesen meg is érdemeltek. Ebben az időszakban a klub része lenni kiváltság volt, köszönhetően azoknak az embereknek, akikkel szerencsém volt együtt dolgozni, illetve a sikereknek, amit közösen elértünk.”

„De minden jónak egyszer vége szakad, így nekem is véget ért az utolsó nyaram a Liverpoolnál. Ezek a mondatok még teljesen szürreálisnak tűnnek, de a szezon végén összepakolom a laptopomat és végleg becsukom az irodám ajtaját.

Természetesen a történéseket Jürgen Klopp sem hagyta szó nélkül: „Minden jót kívánok Michaelnek és a csodálatos családjának, bárhova is sodorja őket az élet. Hallottam, hogy nem távozik egyszerre a csapattól, ami nagyon király, mert így van lehetőségünk még együtt dolgozni. Ha olyan szerencsések leszünk, mint eddig, talán a hátralévő időben is sikerül különleges emlékeket szereznünk egymásnak. A Liverpoolnál töltött időszakom alatt mindvégig jelen volt és szerintem mindenki számára nyilvánvaló, hogy mi mindent köszönhetünk neki.”

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Foglaljuk is össze egy kicsit Edwards pályafutását. 2011 novemberében csatlakozott a vörösökhöz. Először az elemzők vezetője volt, később pedig a technikai igazgató szerepét töltötte be. A sportigazgatói pozícióba 2016-ban léptették elő, ahol már közvetlenül együtt dolgozott Jürgen Kloppal és Mike Gordonnal. Sikerült felépíteniük egy olyan csapatot, amely 2018/19-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, majd megnyerte a 2019/20-as Premier League szezont is.

Edwards kulcsszerepet játszott olyan játékosok szerződtetésében, mint Mohamed Szalah, Virgil van Dijk, Alisson Becker és Fabinho, akik szerves részét képezték a Liverpool sikereinek. Ha játékosok eladásáról volt szó, kollégái kemény tárgyaló partnernek tartották.

A jövő

De mit szeretne most? Mit ért azalatt, hogy szeretne körbenézni? A pletykák szóba hozták a Newcastle csapatával – ahol épp tulajdonosváltás volt -, de nem valószínű, hogy ennek van valóságalapja, hiszen Michael Emenalót várhatóan megerősítik a sportigazgatói szerepben a Szarkáknál. Az RB Leipzig nemrég kizárta Edwards kinevezésének lehetőségét, bár nem kell aggódnia. Kivételes szakember és biztos nem lesz hiány az állásajánlatokban.

Edwards helyét a szezon végén Julien Ward veszi át, aki 2012-ben a Manchester Citytől érkezett a Liverpoolhoz a klub toborzó és játékos-megfigyelő csapatának tagjaként, és aki az elmúlt időszakban Edwards asszisztenseként dolgozott.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső