Nem zörög a haraszt: Angol átigazolási hírek – III. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 09.

Két Premier League csapat maradt, akiknek érdemes szétnézni a portáján, ugyanis mindkét félnél valószínűleg nagy átigazolások, érkezők és távozók lesznek. Ez a két csapat pedig a Chelsea és a Tottenham.

Chelsea:

Chelsea logo

A londoniak korábbi legendája, Frank Lampard a nyáron nagy átalakításokat tervez, sok távozót kell majd pótolni a Kékek mesterének, így az átigazolási pletykák egyik főszereplője a Chelsea csapata.

Kezdjük a kapusposzttal: Kepa Arrizabalaga anno az Athletic Bilbaotól került a Chelseahez, rekordot jelentő 80 millió eurót fizettek érte, azonban úgy tűnik, lefőtt a kávé Londonban. Lampard már a szezon közben kirakta a kezdőből és Willy Caballerot játszatta. A menedzser nyilatkozatában kifejtette, hogy Kepánál hozzáállásbeli problémák vezettek ahhoz, hogy partvonalon túlra kerüljön. Így mindenképp szeretnének kapust igazolni, nem jöhetett volna számukra jobbkor, hogy az AC Milan kapusa, Gianluigi Donnarumma távozna Milánóból.

Mino Raiolával már felvették a kapcsolatot és heti 130.000 fontos fizetést ajánlottak fel Donnarummának. A Milan is hajlik az eladására, mert ha most nem teszik meg, jövőre ingyen távozik a legértékesebb játékosuk, a szerződéshosszabbításra pedig vajmi kevés esély mutatkozik.

Fél Európa sorban áll Samuel Umtitiért, ebből a buliból pedig a Chelsea sem maradna ki. Égetően szüksége van Lampardnak védőkre, ami véleményem szerint a csapat leggyengébb pontja. Az Atalanta balbekkje, Robin Gosens is a Chelsea radarján van, ráadásul sanszos, hogy Marcos Alonso és Emerson is távozik a nyáron, őket az Inter hívja.

Rajtuk kívül pedig Christensen, Azpilicueta és Rüdiger mondható top játékosnak. Ha Umtitit nem is tudják megszerezni, szükség lesz a távozók pótlására és a minőség javítására.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A középpálya nagyjából rendben van, Kanté, Kovacic, Jorginho és Barkley kiváló játékosok, viszont elől ismét csak foghíjas a csapat. Bár Tammy Abraham idén a hátán cipelte a Kékeket, mindenképp csatárt kell igazolniuk, Giroud ugyanis ebben a szezonban sem tudott maradandót alkotni Abraham helyett/mellett, kilenc meccsen rúgott két gólja legalábbis erről árulkodik.

Szólnak pletykák a gaboni Aubameyang megszerzéséről és szóba került a Real Madridnál mellőzött Jovics is. Ami biztosnak tűnik, hogy két szélsőjük is távozik a szezon végén, mivel nem tudtak megállapodni a folytatásról, szerződésük pedig lejár: Willian és Pedro. Mindkét játékost Olaszországból hívják leginkább, a Juventus viheti Williant (így együtt dolgozhatna korábbi mesterével, Sarrival), Pedrot pedig a két római alakulat nézte ki magának. Helyettesítésükre nem kis nevet találtak: Philippe Coutinhot. Az egykori liverpooli közönségkedvenc eligazolása óta csak keresi önmagát, nem lenne meglepő, ha újra a Premier League-ben kötne ki.

Pletykálnak még a marokkói Achraf Hakimiről is, aki a Real Madrid játékosa, de idén a Borussia Dortmundot erősítette, nem is akárhogyan. Piaci értéke 12-szer nagyobb, mint tavaly volt, meg is indultak a tárgyalások a Real részéről, hogy magukhoz Hakimit, azonban a hírek szerint ezek a tárgyalások megakadtak.

Mivel a marokkói bevethető a védelem mindkét oldalán, illetve támadóbb szerepkörben is jól szerepel, nagy halat foghatna a Chelsea.

Tottenham:

Tottenham logo

José Mourinho együttese a szezon közepére (hívjuk annak, amíg ki nem derül, hogy folytatják-e a bajnokságot) teljesen szétesett, gyengélkedik a Premier League-ben és simán kiesett az RB Leipzig ellen a Bajnokok Ligájából, emiatt itt is jelentős változások lehetnek. Minden bizonnyal távozik a csapat gólvágója, róla már többször írtam, gyarkolatilag nincs olyan klub, akivel ne hozták volna szóba Kane-t. Az ő pótlására már meg is van a Special One kiszemeltje: A Wolves támadója, Raúl Jimenez. A mexikói csatár 13 gólig jutott eddig a szezonban, a Wolves egyik legjobb játékosa, ráadásul az európai színtéren is rendelkezik tapasztalattal.

Jimenez mellett pletyka-szinten megjelent Erling Haaland neve is, de erősen kétlem, hogy őt meg tudják szerezni, mikor a fél világ sorban áll a csatárért.

Jan Vertonghen minden bizonnyal távozik (őt a Roma szeretné megszerezni), miután lejár a szerződése, így a védelemben a Poolnál csak negyedik számú belső védő, Dejan Lovren lehet a megoldás.

Rajta kívül Ndombele is távozhat, miután az edzővel való viszonya finoman szólva is problémás. Helyettesítésére a közép-afrikai köztársaságbeli Kondogbiát szeretnék leigazolni, ő jelenleg a Valenciában futballozik.

Németországban cikkeztek nemrégiben arról, hogy Mourinhot a Leipzig csapatkapitánya nyűgőzte le, Marcel Sabitzer. Nem is csoda, hiszen a lipcsei visszavágón 20 perc alatt vágott kettőt Llorisnak, ezzel pedig eldöntötte a továbbjutás kérdését.

További erősítés lehet a középpályára a Marseille saját nevelésű játékosa, Maxime Lopez. A hírek szerint a Spursnek az Aston Villával és a West Hammel kell megküzdenie, ha le akarják igazolni a játékost.

Hosszú hónapok vannak még az átigazolási időszak kezdetéig, így valószínűleg naponta fognak más és más pletykák felröppenni a szigetországból (is). Azért még Németországban körülnézünk, mielőtt lezárjuk sorozatunkat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső