Sokk Münchenben: Menesztik Julian Nagelsmannt

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 március 24.

Tegnap este sokként ért mindenkit, hogy a Bayern München lépésre szánta el magát. A mindig jól értesült Fabrizio Romano Twitteren jelentette be, hogy a München vezetősége nagyon közel áll ahhoz, hogy kirúgja Julian Nagelsmannt, a csapat vezetőedzőjét. És állítólag már az utódja is megvan. Lássuk, hogy jutottak el idáig Oli Kahnék!

Nagelsmann eredményei

Anno üstökösként robbant be a köztudatba Európa egyik legfiatalabb edzője, Julian Nagelsmann. A még mindig csak 35 esztendős vezetőedző futballistaként sok eredményt nem ért el, visszavonulását követően kezdett edzőként dolgozni. Eleinte a Hoffenheim csapatánál számítottak rá, mint utánpótlás-edző, majd ő lett az első csapat másodedzője. Folyamatosan dolgozott az U19-es csapattal, majd 2015-ben az első csapat edzőjének nevezték ki.

Három szezonon át erősítette a csapatot, mielőtt az RB Leipzig élére nevezték ki, és itt futott be igazán nagy karriert. Remekül tudott együtt dolgozni a fiatalokkal, hiszen maga is csak egy „kölyök” volt ebben az időben.

Lépdelt feljebb a Lipcse a német ranglistán, és közben az európai kupákban is sikerült megvillantani oroszlánkörmeiket. Julian Nagelsmann lett a legfiatalabb edző 2020-ban, aki – miután megverték a Tottenhamet – egyenes kieséses mérkőzést tudott nyerni a Bajnokok Ligájában. Később, még abban a szezonban az elődöntőig meneteltek, ahol az akkor még Thomas Tuchel által irányított PSG verte ki őket.

Ironikus, hogy most is Tuchel lesz az, aki megakadályozza őt a további menetelésben. De erről majd később.

2021. április 27-én szerződtette őt a Bayern München, ha lehet hinni a híreknek, irdatlan mennyiségű pénzt fizettek azért, hogy elhozzák őt Lipcséből. A német válogatotthoz távozó Hansi Flicket kellett pótolni, ez azonban nem bizonyult könnyű feladatnak. A mester gondja többször is meggyűlt a vezetőséggel, a szurkolókkal, de még játékosokkal is volt vitája.

Mióta ő az edző, összesen három trófeát nyertek: Megnyerték tavaly a Bundesligát, illetve kétszer a Német Szuperkupát.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Viharfelhők az Allianz Arena fölött

2022 szeptemberében merült fel először, hogy a 35 esztendős edző nem tölti ki a szerződését. A Bayern München ugyanis elkezdte szórni a pontokat, egymás után jöttek a kínosabbnál kínosabb eredmények. Akkor azonban Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic még mindenkitől azt kérték, legyenek türelemmel. Habár a sportigazgató első szavai nagy dühről árulkodtak:

„Nagy gondjaink vannak az ellenünk ennyire keményen játszó csapatokkal. Az ilyenek ellen fegyelemre van szükség. Az elmúlt négy meccsen a lehetséges tizenkét pontból hármat gyűjtöttünk be, ami aggasztó. Győzelmekre van szükségünk, ehhez viszont jobban kell fókuszálni, koncentrálni, a fiúknak sokkal mohóbbaknak, sikeréhesebbeknek kell lenniük. Pocsék a hangulat az öltözőben, egyelőre elrontottuk az Oktoberfestet.” – mondta Salihamidzic.

Az újabb balhé

Évek óta nem volt annyira kiegyenlített a Bundesliga, mint idén. Megszokhattuk, hogy a Bayern már az ősszel nagy fölénybe kerül, amit aztán végig meg is tartanak. Az idei szezon azonban más. Most reális esélye van több csapatnak is bajnoki címet nyerni.

Ez is szerepelhet az okok között, sőt, igazából ez a legfőbb oka, hogy Julian Nagelsmann távozni fog. A Borussia Mönchengladbach elleni vereség is csak egy újabb megerősítés volt a vezetőség számára, hogy nem Nagelsmann a megfelelő személy az együttes kispadjára. Nem volt elég, hogy a csapat 3-2-re kikapott, Nagelsmann addig bírózott, amíg az újságok címlapjára került. Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a játékvezetőt, aki a meccs elején kiállította Dayot Upamecanot. Végül aztán olcsón megúszta. Mármint… hát, nem annyira olcsón, 19 millió forintos büntetést kapott, de legalább nem tiltották el.

A kaput nagy valószínűséggel a hétvégi mérkőzés tette be a vezetőségnél. A Bayern München újfent kikapott, ezúttal a Bayer Leverkusen otthonában, és ha ez még nem lenne elég, ismételten elvesztették az első helyüket a tabellán, a Borussia Dortmund átvette a vezetést.

Az utód: Thomas Tuchel

Mégis, valahogy derült égből villámcsapásként jött Romano tegnap esti tweetje. Hivatalos megerősítést még nem kaptunk, bár lehet, hogy mire ez a cikk megjelenik, már bejelentik a váltást.

Thomas Tuchel, és talán vele együtt korábbi segítője, Löw Zsolt lesz az, aki a szezon hátralévő részében megpróbálja a helyes irányba visszaterelni a csapatot. A Chelsea-nél ez már sikerült, miután a német megérkezett a Stamford Bridgere, Bajnokok Ligáját nyertek…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső