Sorsolás Előtt: Mi Történt a Bajnokok Ligájában? – I. Rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 december 18.

A múlt héten véget ért a Bajnokok Ligája 2023/2024-es kiírásának csoportköre, ez a cikk (pontosabban ez, és az ezt követő) azért születik, mert ma délben jön a nyolcaddöntő sorsolása. Nem kezdünk azon tippelni, melyik csapat kit kaphat, most mindössze átnézzük, pontosan mi is történt a csoportkör folyamán. Első cikkünkben az A, a B, a C és a D jelű csoportokról lesz szó.

A csoport

Továbbjutott: Bayern München, FC Köbenhavn

Az Európa-ligában folytatja: Galatasaray

Kiesett: Manchester United

Szándékosan ABC-sorrendben tüntetem fel a résztvevő csapatokat, itt azonban az ABC-sorrend egyben a csoport végeredménye is lett. A Bayern München minden gond nélkül, öt győzelemmel és egy döntetlennel nyerte meg a csoportját, egyedül a másik továbbjutóval, a dán FC Copenhagennel játszottak ikszet.

Azt hiszem, az ő továbbjutásuk lepett meg mindenkit a leginkább, hiszen egy ilyen erős csoportban a második helyre kerülni nem kis teljesítmény. És egyáltalán nem megszokott a dánoktól, hogy ennyire pontgazdagon zártak.

Főleg, hogy a másik két együttes az európai topbajnokságokból erősítő Galatasaray, amely olyan játékosokat tud felmutatni, mint Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoglu, Wilfried Zaha, Dries Mertens vagy Mauro Icardi, a másik pedig az a Manchester United, amely visszatérését a BL-be nagy figyelem övezte.

A harmadik pozíciót Okan Buruk együttese csípte meg, ők léphetnek át a második számú kupasorozatba.

A kvartett kiesője pedig a MU lett, amely egyértelműen a legnagyobb csalódás az egész BL-ben. Erik ten Hagék csak maguknak köszönhetik, hogy elbuktak. Gondolok itt elsősorban a Köbenhavn elleni vereségre (4-3), valamint a Galatasaray elleni 2-3-ra és 3-3-ra.

B csoport

Továbbjutott: Arsenal, PSV Eindhoven

Az Európa-ligában folytatja: Lens

Kiesett: Sevilla

Kiegyensúlyozott csoport volt, több titkos favorittal, egyedül annyiban lehetett – majdnem – biztosnak lenni, hogy a Premier League-címért küzdő Arsenal lesz az első. Persze ezt sem lehetett ténylegesen biztosra tudni.

Az ágyúsokat azért nem volt egyszerű meglepni, ez egyedül a Lensnak sikerült, illetve az utolsó fordulóban a PSV-nek, de ekkor Mikel Artetáék már biztosan tudták, hogy az első helyen jutnak tovább, nyugodtan pihentethettek.

Mögöttük a holland PSV Eindhoven jutott tovább, nagy szükség volt arra az utolsó körben szerzett egy pontra, mert a Lens nagyon jött mögöttük…

Végül azonban a franciák – akiktől gyakorlatilag senki nem várt semmi kiemelkedőt – az Európa-ligába kerültek azzal, hogy legyőzték a Sevillát.

Csalódást keltő csapat itt is volt, a tavaly Európa-ligát nyerő Sevilla idén még csak ott sem folytathatja, két döntetlennel, négy vereséggel elköszöntek az európai kupaszerepléstől.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

C csoport

Továbbjutott: Real Madrid, Napoli

Az Európa-ligában folytatja: Braga

Kiesett: Union Berlin

Papírforma eredmény született a C jelű négyesben, a toronymagas esélyes Real Madrid végső esélyeshez is illően úgy jutott tovább, hogy egy pontot sem buktak el. Ritka ez, de a végelszámolásnál azért túl sokat nem is nyom a latban.

A királyi gárda nem volt mindig meggyőző, azonban remekül hajráztak, amikor kellett, és magabiztosak voltak mindenki ellen, még akkor is, ha a játék kissé akadozott.

Mögöttük az edzőváltáson átesett Napoli beért másodikként a célba, ám ez a kieséses szakaszban kevés lesz, ez már most biztos. Még a bajnoki címet nyerő Spalletti-féle csapat is kiesett szinte egyből, ez a mostani pedig annál gyengébb…

A legfőbb kérdés az volt, ki mehet az Európa-ligába, ez végül a Braga lett. Az utolsó forduló drámájából ők is kivették a részüket, volt a meccsüknek olyan szakasza is, amikor kiesésre álltak. Sokat köszönhetnek a Real Madridnak…

És végül említsük meg az Union Berlint, amely először szerepelt a sorozatban, és bár győzni egy alkalommal sem tudtak, és a Sevillához hasonlóan két döntetlennel és négy vereséggel végeztek, nem érheti szó a ház elejét. Küzdöttek, hajtottak, akartak, de ez a kabát még egyelőre nagy rájuk. És látva a Bundesliga-szereplésüket, nem valószínű, hogy mostanában találkozni fogunk velük a Bajnokok Ligájában.

D csoport

Továbbjutott: Inter, Real Sociedad

Az Európa-ligában folytatja: Benfica

Kiesett: Salzburg

Érdekes küzdelemre volt kilátás a D csoportban, itt volt a tavalyi év két meglepetése, a Benfica és a Salzburg, a mindig, mindenkire veszélyes Real Sociedad, illetve az elmúlt esztendő ezüstérmese, Simone Inzaghi Intere.

Meglepetésre nem az Inter nyerte meg a csoportot, ezt pedig a gólkülönbségének köszönheti. Míg ők +3-mal, addig a győztes baszkok +4-gyel végeztek. Ja, azt mondanom sem kell, egyenlő pontszámot szereztek, egymás elleni meccseik pedig mindkét alkalommal döntetlenre végződtek.

Számomra abszolút csalódás volt a Benfica, amely az első négy meccsén még csak pontot sem szerzett, így a továbbjutásról hamar lemondhatott, azonban a végén összekapták magukat, és a Salzburg felett aratott győzelmüknek köszönhetően az EL-be megváltották a belépőt.

Negyedikként a BL legfiatalabb együttese, a Salzburg végzett. A rutintalan játékosok, az eladott sztárok, a sok sérült és a nyáron kialakult edzőpara következtében nem sikerült tavaszra is elérni a kupaszereplést.

A következő cikkben a maradék négy csoport következik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső