Sorsolás Előtt: Mi Történt a Bajnokok Ligájában? – II. Rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 december 18.

Az előző részben a Bajnokok Ligája nyolc csoportjával kezdtünk foglalkozni, pontosabban az A-val, a B-vel, a C-vel és a D-vel. A mostaniban pedig folytatjuk a megkezdett melót, és jön a maradék négy csoport. Ne felejtsétek, ezúttal nem az kerül a fókuszba, ki kivel játszhat a folytatásban, hanem az, hogy ki hogyan teljesített…

E csoport

Továbbjutott: Atletico Madrid, Lazio

Az Európa-ligában folytatja: Feyenoord

Kiesett: Celtic

Ha meg kellett volna a kezdetekben tippelni ennek a csoportnak a végeredményét, valószínűleg a sportfogadás kedvelőinek nem okozott volna akkora fejtörést. Az Atletico Madrid kiemelkedett ebből a négyesből, és annak rendje és módja szerint övék lett az első hely. Mondjuk ez csak az utolsó fordulóban dőlt el, amikor otthon 2-0-ra megverték a Laziot.

Azt a Laziot, amely mögöttük futott be, és amely szintén készülhet a sorsolásra. Maurizio Sarri együttese hozott néhány furcsa eredményt, nem mindig úgy sültek el a meccsek, mint ahogy azt ők szerették volna – vagy ahogy a Serie A ezüstérmesétől elvárta volna a drukkerek tömege -, de a kötelezőt így is hozták, plusz még visszaadták a Feyenoordnak a tavalyi EL-kiesést is.

Ha már szóba került a Feyenoord, folytassuk velük. A holland együttes a hazai bajnokságban a bajnoki címet áhítja, de erre nincs túl sok esélyük, riválisuk, a PSV még csak pontot sem bukott, és lassan már féltávnál tartunk…

A Celtic ezúttal sem tudott nagyot alkotni, és Brendan Rodgers együttese a negyedik helyen búcsúzott. Voltak pozitív és negatív meccsek is, előbbibe az Atleti elleni pontszerzés, utóbbiba szintén az Atleti elleni meccs tartozik, a visszavágó, melyet 6-0-ra veszítettek el Furuhashiék.

F csoport

Továbbjutott: Borussia Dortmund, PSG

Az Európa-ligában folytatja: AC Milan

Kiesett: Newcastle United

A legkeményebb négyes rengeteg meglepetést, körbeverést és drámát tartogatott, az utolsó forduló előtt csak annyit lehetett tudni, hogy Sebastien Hallerék a legjobb tizenhat között folytatják. Minden más a múlt hét szerdáján derült ki.

Többek között az, hogy a németek magukkal húzták a PSG-t, Luis Enrique valószínűleg a munkáját is elveszítette volna, ha ez nem jön össze. De azért ez a PSG nagyon messze van attól, amelyiket az esélyesek közé lehet sorolni. Amelyben ott volt Lionel Messi és Neymar Jr. is.

A Milan az utolsó fordulóban, idegenben biztosította be a továbbjutását, nem volt semmi, ahogy a játékosok magukért, szurkolóikért és edzőjükért is játszottak. Nagyon vékony jégen táncol Stefano Pioli, ezzel az eredménnyel egy kicsit stabilizálta a saját biztonságát.

És végül említsük meg a Newcastle Unitedot, amelyben több volt, amely 5-1-re verte hazai pályán a PSG-t, és amely mégis csak az utolsó lett. Eddie Howe keretéből folyamatosan több, mint tíz játékos hiányzott, amit a végére megéreztek a szarkák…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

G csoport

Továbbjutott: Manchester City, RB Leipzig

Az Európa-ligában folytatja: Young Boys

Kiesett: Crvena zvezda

A Bajnokok Ligája idei kiírásának egyik legsimább csoportja volt a G jelű. Nem is meglepetés ez, két kiscsapat versenyzett az egyik állandó résztvevővel, Gulácsi Péter és Willi Orbán együttesével, az RB Leipziggel, illetve itt volt még a Manchester City, amely a tavalyi sorozatot – története során először – megnyerte.

A címvédő hozta, amit hozni kell, annyit tett bele, amennyi feltétlenül szükséges volt, és még így sem buktak pontot. A Real Madrid mellett csak nekik sikerült ez, mind a hat csoportmeccsüket megnyerték.

Második helyen az RB Leipzig jutott tovább, ebben sem volt semmi meglepő, Gulácsi – akiről kiderült, hogy a télen marad – és társai várhatják, kivel sodorja őket össze a sors, ami jó hír, hogy a Manchester Cityt ezúttal nem kaphatják…

A harmadik hely sokáig kérdéses volt, hiszen a Young Boys és a Crvena zvezda nagyjából hasonló játékerőt képviselnek, sőt az első meccsük is döntetlen lett. Aztán a visszavágón a svájciak otthon nyerni tudtak, ezzel pedig eldőlt, hogy ők mehetnek az EL-be.

A Crvena zvezda szurkolói sokáig szerették volna megmutatni magukat a legrangosabb kupában, ami sikerült, és bár sok sikerélményben nekik nem volt részük, úgy gondolom, nem szerepeltek le.

H csoport

Továbbjutott: FC Barcelona, FC Porto

Az Európa-ligában folytatja: Antwerpen

Kiesett: Shakhtar Donetsk

Az utolsó csoport következik, melyben olyan nagy meglepetés megint csak nem született. Meglepő eredmény igen, azt meg kell hagyni…

Elsősorban a Barcelona két vereségére gondolok, Xaviék a Shakhtar Donetsk, valamint az Antwerpen ellen is vereséget szenvedtek. Ez is belefért, mert bár a Porto ugyanannyi pontot gyűjtött, az egymás elleni meccseket a spanyolok megnyerték.

Ha már Porto, Sergio Conceicao együttese megbízhatóan játszott, a Barca elleni találkozók kivételével mindent megnyert, és megérdemelten jutott a nyolcaddöntőbe. Ez egyébként az utolsó körben dőlt el, amikor a forduló legjobb meccsét játszva 5-3-ra megverték a Shakhtart.

Akik nehezített pályán kénytelenek játszani, a háború miatt kénytelenek hazai meccseiket is idegen földön játszani, ráadásul a keret is meggyengült, a légiósok jó része távozott, a csapatot legfőképp helyiekkel töltötték fel. Így ez a harmadik hely szerintem megérdemel egy tapsot.

A negyedik a belga bajnok lett, amely nem tudta megismételni a Club Brugge tavalyi teljesítményét. Mondanám, hogy pofozógépnek voltak itt, ez nem állna messze a valóságtól. Kaptak tizenhét gólt, és csak az utolsó fordulóban szerezték meg első pontjaikat. Igaz, azt a Barcelona ellen.

Ennyi lett volna a rövid összefoglaló, talán sikerült mindenkit képbe hozni, aki nem követte végig az eseményeket. Hamarosan érkeznek a napi tippek!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső