Szoboszlai Dominik utolsó meccsét játszotta Salzburgban – Irány Lipcse!

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 21.

Idén nyáron az egyik leggyakrabban említett játékos az átigazolási piacon Szoboszlai Dominik volt. A fiatal középpályás sokszor jelent meg nagyobb európai klubok kívánságlistáján, de aztán ezek a sztorik szépen elhalkultak. Szoboszlai pedig bejelentette: Nyáron nem igazol sehova. Hiába volt a kérők között az Arsenal és az AC Milan.

Most viszont bejelentették, hogy az RB Leipzig 20 millió euró fejében megvásárolta Szoboszlait, ezzel pedig ő lett a legdrágább magyar.

Hogy jó helye lesz-e Lipcsében? Csak remélni tudjuk, véleményem szerint rendkívül okos döntést hozott, amikor aláírt. Lesznek ismerős arcok a csapatban, hiszen két honfitársához csatlakozott, Gulácsi Péter és Willi Orban pedig biztosan rengeteget segít majd neki a beilleszkedésben.

Az átigazolásról

A múlt héten, csütörtökön utazott Szoboszlai édesapjával és menedzserével Lipcsébe, ahol az orvosi vizsgálatok után aláírta 2025-ig szóló szerződését. Nem ez az első eset, hogy a Lipcse Salzburgból erősít, a Transfermarkt adatai szerint Szoboszlai a 18. olyan játékos, aki az osztrák csapatból igazol a Leipzighez. Többek között Gulácsi Péter is, de említhetnénk a nagyobb nevek közül Dayot Upamecanot, Naby Keitát. A múltkor az egyik tippemben még ide soroltam Sadio Manét is, de bolond voltam, hiszen bár Mané szerepelt a Salzburgban, de onnan a Southamptonba igazolt, szóval elnézést a kis nyelvbotlásért…

Szoboszlai az aláírást követően átvette mezét, a 17-es mezszámot választotta, majd visszautazott Salzburgba, ahol lejátszotta utolsó mérkőzését a Wolfsberger ellen. Nem sikerült tökéletesen a búcsú, mert bár a magyar fiú kiosztott egy gólpasszt, csapata 3-2-re kikapott.

Szoboszlait a 82. percben cserélték le, így ért véget salzburgi pályafutása, ahol 26 gólt szerzett és kiosztott 35 gólpasszt.

Az új edző

Az RB Leipzig a hétvégén 0-0-s döntetlent játszott hazai pályán a Köln ellen, előtte természetesen az újságírók az új igazolásról is faggatták Julian Nagelsmannt.

Az ifjú tréner elmondta, nagyon örül Szoboszlai leigazolásának, nagyon szimpatikusnak találja és boldog, hogy egy sokoldalú játékost szereztek meg, aki a középpálya támadó részlegének bármelyik pontján bevethető. Kitért arra Nagelsmann, hogy remek jobb lába van a magyarnak, így ez a pontrúgásoknál nagy előnyt jelenthet csapata számára.

A Lipcse új igazolása várhatóan január elején, a Stuttgart ellen mutatkozhat be, majd szerepelhet a Bajnokok Ligájában is, annak ellenére, hogy ősszel már játszott a sorozatban.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Meddig juthat?

Hát, erre nehéz válaszolni, hiszen láttunk már elkallódni tehetségeket, de hiszem, hogy Szoboszlai egy nagyon sikeres utat járt már be eddig is, és még mindig van feljebb. Amennyiben sikerül beverekedni magát a kezdőbe, úgy 1-2 éven belül valódi világklasszissá válhat a posztján, és ilyen kaliberű játékosa már régóta nem volt Magyarországnak.

Az biztos, hogy a német bajnokság sokkal erősebb az osztráknál, így kell időt adni a fiúnak, hogy felvegye a ritmust, de egyáltalán nem kell félteni, meg fogja hálálni a bizalmat, onnan pedig határ a csillagos ég.

Szoboszlai Zsolt, Dominik édesapja is úgy gondolja, hogy fia nagyot lépett előre, és a lehető legjobb helyre került, mert ugyanaz a filozófia várja majd Lipcsében, mint ami Salzburgban volt. Ráadásul a középpálya több pontján is bevethető, ami segíthet számára, hogy beverekedje magát a kezdőbe.

Az egykori profi játékos szerint a Leipzig még mindig nem a végállomás, Dominik még ennél is többre hivatott. Nem tudok vitatkozni vele…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső