Téli Átigazolási Idény: Anglia – Brentford & Brighton

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 18.

Kettesével haladunk a Premier League csapataival, és nézzük meg, milyen érkezők, vagy épp távozók várnak rájuk. A híreket illik fenntartásokkal kezelni, sokszor előfordul, hogy az újságírók képzelete elszalad.

ABC sorrendben megyünk tovább, az Arsenal és az Aston Villa után következzen az újonc Brentford, illetve a megtáltosodó Brighton.

Brentford

Elkél az erősítés Thomas Frank együttesébe. Az idén először Premier League-be felkerült együttes ugyan nem szerepel rosszul, de látszik, hogy egy komolyabb sérüléshullám mennyire vissza tudja vetni az együttest. Nem is tétlenkedik Frank és a vezetőség, több játékosra is szemet vetettek:

Érkezők:

Nagy dobásra készülnek a méhek! Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor minden erejükkel azon vannak, hogy a klubjukhoz csábítsák az egykori Ajax, Tottenham és Inter-kedvencet, a nemrég klubnélkülivé vált Christian Eriksent. Mint ismert, a támadó középpályás a nyári Európa-bajnokságon összeesett, újra kellett éleszteni, majd hosszú rehabilitáció várt rá. Olaszországban nem játszhat olyan játékos, akinek szívproblémái vannak, így az Inter felbontotta a szerződését. Szó volt róla, hogy egykori sikerei színhelyére, Amszterdamba szerződik vissza, ám egyre több Premier League együttes akarja őt a soraik között tudni. A Brentford az egyikük. Bárhogy is dönt Eriksen, reméljük, hogy újabb probléma már nem lesz vele.

Szeretnének csatárt is igazolni a télen, mert a Mbeumo – Toney kettős nem úgy termeli a gólokat, ahogy azt ők elképzelték. Ráadásul nagyon nincs is alternatívájuk, ha egyikük kiesik, akkor általában a középpályáról lép előre valaki. Kinézték a Clermont 23 esztendős francia játékosát, Mohamed Bayot. A csatár idén 12 meccsen 7 gólt szerzett, ezzel nem kis hírnevet szerezve magának. Érte is több PL-klub áll sorba.

Szintén komoly érdeklődést mutatnak a Rangers és a nigériai válogatott középpályása iránt, Joe Aribo játéka nagyon tetszik Franknak, és úgy hiszi, hogy segítségére lehet az együttesnek a céljai elérésében.

Brazíliában is körülnéztek a méhek, és találtak is maguknak tetsző játékost: A Grémio bekkje, Vanderson költözhet át a szigetországba.

Végül pedig említsünk meg egy angol srácot, aki a Championshipben rúgja a bőrt. Brennan Johnson támadó középpályásként bevethető, értékét 20 millió fontra becslik. Bár itt is több klub érdeklődéséről hallani, a Nottingham Forrest játékosánál a Brentford tűnik befutónak, 14 milliót kell érte lerakni az asztalra.

Ó, és a klubnál nem csak pletykák vannak: Jonas Lössl már a csapattal van, az FC Midtjylland 32 esztendős kapusa kölcsönben érkezik a szezon végéig.

Távozók:

Egyelőre egyetlen távozója van a csapatnak, Jan Zambureket is csak kölcsönbe adták a Viborgnak. Érdekes, de nagyon nem is pletykálnak arról, hogy bárkire szemet vetettek volna, holott vannak nagyon jó minőségű labdarúgók a csapatnál. Ez később még biztosan változni fog.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Brighton

Az együttes rég nem látott formában, az állandóan a kiesés elől menekülő együttes ezúttal a középmezőny tagja, és nem is tágítanak onnan. Ez természetesen annak köszönhető, hogy a keretet remek játékosok alkotják, és többüket már ki is nézték magasabban jegyzett csapatok.

Érkezők:

Inkább a távozóktól hangos a sajtó, ami a Brighton együttesét illeti, de azért egy érkezőről, és néhány hírmorzsáról így is be tudunk számolni. Az együttes a jövőbe fektetett, 11 millióért leigazolták Kacper Kozlowskit, aki 18 esztendős, és a középpálya közepén bevethető. Nem maradt azonban a csapatnál, egyből tovább is passzolták Belgiumba, ahol az Union SG együttesét erősíti tavasszal.

Az együttes leginkább csatárposzton keres erősítést, Neal Maupay és Danny Welbeck mellé kell alternatíva. Ki is nézték maguknak Eddie Nketiah-t, ám azt a versenyt könnyen lehet, hogy a Crystal Palace-szal szemben el fogják veszíteni.

Másik kiszemeltjükért is csatázniuk kell, Ben Brereton Diaz, a Blackburn Rovers támadója nem csak Graham Potter, hanem Marcelo Bielsa érdeklődését is felkeltette. Egyelőre nincs arról hír, hogy melyikük lehet a befutó…

Egyelőre ennyi, a Brighton tehát nem viszi túlzásba a piacon, inkább arra fókuszálnak, hogy meg tudják tartani a legjobbjaikat, vagy ha az nem megy, akkor minél többet sajtoljanak ki a vevőből.

Távozók:

Az, hogy Yves Bissouma rajta van az Aston Villa radarján már olvashattátok. A középpályást azonban nem csak Steven Gerrard akarja. A nyáron még a Liverpool és az Arsenal érdeklődéséről is hallani lehetett, ám tény, hogy azóta ezek a pletykák halkabbak lettek.

A másik lehetséges távozója a csapatnak Tariq Lamptey lehet. A jobbhátvéd évek óta stabil teljesítményt nyújt – amikor egészséges -, a Manchester United pedig Aaron Wan-Bissakának szeretne egy versenytársat, úgy tűnik, Diogo Dalot játékával nincsenek megelégedve az Álmok Színházában.

A sirályok állítólag negyvenmilliót kérnének a játékosért, amit a MU vonakodna megadni. Az biztos, hogy itt még nem ér véget a dolog, szerintünk képesek lesznek majd megállapodni egymással, főleg, ha a játékos is kifejezi távozási szándékát. Mert a Brightonból a Manchester Unitedbe igazolni szakmailag mindenképp előre lépés…

Ez volt a második rész, a következő alkalommal a Burnley és a Chelsea következik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső