Téli Átigazolási Idény: Anglia – Burnley & Chelsea

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 18.

A harmadik részben egy kiesés elől menekülő, és egy, a bajnoki címre pályázó együttes átigazolási pletykái között nézünk szét. Más tervek, más célok – más pénztárca -, de a lényeg mégis ugyanaz: Megerősíteni magukat a tavaszi második részre.

Burnley

Hát, a Burnley együttese elég csehül áll jelen pillanatban. Az együttes sereghajtó, igaz, három meccsel kevesebbet játszott, mint az előtte állók. Félő azonban, ha nem történik a tél folyamán erősítés, akkor jövőre már csak a tévén fognak Premier League meccset látni.

Érkezők:

A Burnley együttese csatárfronton eddig sem állt jól, most meg már pláne. Lentebb majd olvashatjátok, milyen körülmények között hagyta el a közvetlen rivális kedvéért csapatát Chris Wood, az ő távozása okán szeretnének támadót igazolni Sean Dyche-ék.

A friss pletykák szerint a legnagyobb esélyük Andy Carroll leigazolására van, aki karrierje csúcsán még a Liverpoolban is megfordult, 40 millió eurót sem sajnáltak anno érte az Anfielden. Ám a várt gólokat nem hozta meg a támadó, és kétszer is kölcsönadták, mielőtt ingyen elvitte volna a Newcastle. A támadó manapság a másodosztályú Readingben futballozik, és sokkal olcsóbban meg lehetne szerezni, mint 40 millió. Már csak azt nem tudom, megéri-e visszahozni az amúgy jó képességekkel megáldott, de már majdnem 34 éves támadót az élvonalba?

Főleg, amikor van lehetőség támadót kölcsönözni is. És most olyan játékosok kellenek, akik meccseket döntenek el, szorult helyzetben is képesek a hátukra venni a csapatot. Ilyen lehet Christian Benteke, valamint Divock Origi is.

Benteke a Crystal Palace-nál kevés lehetőséget kap, és ha Eddie Nketiah megérkezik, akkor ez a szám még inkább csökkenni fog. Divock Originak szintén nem jut sok idő, de becsületére legyen mondva, amikor pályára lép, megpróbálja kihozni magából a maximumot. Még úgy is, hogy tudja, bárhogyan játszik, nem előzheti meg a Mo Szalah, Sadio Mané, Diogo Jota, Bobby Firmino négyest…

Nem csak a támadók között keresgélnek a vezetők, a középpályára és a védelembe is kinéztek egy-egy embert. A védőt Phil Jones volna, aki hosszú-hosszú ideig volt sérült, visszatérte után pedig nem tudja beverekedni magát a kezdőbe, harmadikszámú balbekként tekintett rá Solskjaer, és most Rangnick is. 15 millióért cserébe viheti a Burnley, de a Newcastle-lel kell majd megküzdeniük.

És ugyancsak a szarkák állnak majd az útjába a Burnley-nek akkor, amikor a Lens elefántcsontparti középpályását, Seko Fofanát akarják megszerezni. Annyi nehézség pluszban van, hogy ebbe a buliba még a Leeds United is szívesen beszállna.

Távozók:

Kicsit feljebb már ellőttem, hogy az egyik kulcsjátékosuk, Chris Wood hagyta el a télen az együttest, és lett a NUFC második téli átigazolása. Az új-zélandi csatárban látják Eddie Howe-ék a megmentőt, aki majd kivezeti őket a kiesőzónából, ám a támadó eddig nem bővelkedett gólokban. Idén a Burnley színeiben csak három gólig jutott idén. Ahhoz képest igencsak megkérték az árát, és a Newcastle persze bele is ment, ez a 20 millió euró nekik aprópénz…

Egyelőre más távozóval nem lehet számolni, nincs is semmilyen pletyka ezzel kapcsolatban.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Chelsea

Thomas Tuchel együttese a nyáron nem sokat változott. Az együttes leigazolta 115 millió euró fejében Romelu Lukakut, ám a tervek – miszerint bajnokok lesznek – rosszul alakulnak. Így hát a német körülnézett a piacon Löw Zsolttal együtt, és találtak is pár leigazolásra érdemes futballistát.

Érkezők:

A Chelsea általában minden egyes átigazolási időszakban aktív, ha máshogy nem, hát pletykák által. Most is ez a helyzet, kifejezetten konkrét érdeklődést tudtommal senki felé nem mutatnak. Egyelőre.

Úgy tűnt, hogy Reece James, illetve Ben Chilwell sérülése miatt a szélre igazolnak valakit. Az a valaki pedig Lucas Digne lett volna. Az egykori Everton-játékosra azonban hamarabb csapott le az Aston Villa. B-tervként Sergino Dest leigazolása került szóba, az amerikai játékos bevethető a bal-, és a jobb oldalon is, 21 esztendős, profilba illik. Barcelonában nem annyira ragaszkodik hozzá Xavi, így akár még össze is jöhet a dolog.

Állítólag az Interből is erősítene Tuchel, a bal szél megerősítésére Ivan Perisicet nézte ki. A horvát bár kiváló labdarúgó, de már 32 esztendős is elmúlt, mi nem tartjuk valószínűnek, hogy Londonba költözik. Aztán ki tudja…

A védelemben is lesznek jelentős átalakulások, de valószínűleg inkább a nyár folyamán. A csapatnak mindenképp kelleni fog belső védő. Thiago Silva nem mai gyerek, Antonio Rüdigert és Andreas Christensent is csábítják máshonnan. Emiatt Ronald Araujo leigazolása prioritás lehet az együttes számára. Az uruguayi játékos még nem fogadta el az új szerződését a Barcánál, lehetséges, hogy majd csak nyáron teszi át a székhelyét. És akkor sem biztos, hogy a Chelsea csapatába.

Távozók:

Távozókból sincs hiány. Mármint pletyka szinten. Nem tűnik valószínűnek, de megemlíteném, hogy a 21 éves középpályás Conor Gallagher (aki jelenleg kölcsönben a Crystal Palace-nál szerepel) felkeltette a PSG érdeklődését, 50 millió eurót sem sajnálnának érte. Tony Rüdigerről és Andreas Christensenről már esett szó, a tavaszt még biztosan (?) a csapatnál töltik, de a következő szezont már nem feltétlenül.

Illetve a Lukaku-balhé miatt szóba került az is, hogy a belga monstrum már a télen klubot vált, és megy volt főnöke után a Tottenhamhez, de Lukaku problémája elsősorban az, hogy nem tud megszokni Londonban, így nem lenne túl sok értelme London egyik pontjáról a másikra költözni. Még akkor sem, ha ott Conte a főnök…

Egyelőre ennyi, ma még vár ránk egy cikk, amiben a Crystal Palace és az Everton eddigi átigazolási teljesítményét vesszük górcső alá, valamint kitérünk a különböző hírekre is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső