Téli Átigazolási Idény: Anglia – Manchester City & Liverpool

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 24.

Ma már elérkeztünk a Premier League csapatainak feléig, és megyünk tovább. Két bajnoki címre hajtó együttessel folytatjuk, azonban a nagyok télen a lehető legritkább esetben igazolnak, így most is inkább a távozókból lesz több valószínűsíthetően.

Manchester City

Nincs oka igazolni Pep Guardiolának. A bajnokságot utcahosszal vezetik, a Bajnokok Ligájában nyerték a csoportjukat, haladnak az FA Kupában, igaz, a Ligakupából kiestek, pedig azt nyugodtan lehet az ő sorozatuknak nevezni, zsinórban négyszer hódították el. A katalán mesternek inkább az jelent majd a télen feladatot, hogy a kevesebbet játszó játékosokat a csapatnál tartsa (már, ha szüksége van rájuk), vagy épp olyan helyre küldje a fiatalokat, ahol valóban fejlődni tudnak.

Érkezők

Ennek megfelelően érkezőkről nem is igazán tudunk beszámolni. Napról napra jönnek a pletykák arról, hogy most épp melyik fiatal tehetséget nézte ki magának Guardiola. Erling Haalandról úgy tűnik, lecsúsztak – elég sok hír arról szól, hogy a norvég a Real Madridot választja -, de még semmi sem késő. Viszont télen biztosan nem fognak lépni a gólerős csatárért.

Ami elképzelhető, hogy a River Plate 21 éves csatára, Julian Álvarez csatlakozik majd, akit Argentínában a következő Sergio Agüeronak tartanak. A River játékosa ebben az idényben ért be, 21 mérkőzésen eddig 18 gólt szerzett, nem is meglepő, hogy Európa legnagyobb klubjainak figyelmét keltette fel. Mert igen, a négy fő érdeklődő a Manchester City, a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München… Meglátjuk, hogy ebből mi sül ki…

Vannak még olyan hangok is, miszerint a Wolvesban játszó francia balbekk, Rayat Ait-Nouri nyerte el Guardiola tetszését. Bár elég valószínűtlen transzferről lenne szó, azért az beszédes, hogy a játékost szintén a nagyok akarják maguknak: Tottenham, Liverpool, Barcelona és PSG.

Távozók

A Barcelonát az sem akadályozta meg Ferrán Torres megvásárlásában, hogy közben a klubnak több mint 800 millió eurós tartozása van. A spanyol nem tudott állandó játéklehetőséget kiharcolni a Cityben, a Barcánál pedig vezérként számítanak majd rá. 55 millióért cserébe mehetett is, és már az első barcelonai gólját is megrúgta.

A másik téli távozó Nathan Aké lehet, akiért több klub is verseng, a legkomolyabban az AC Milan érdeklődik, akik egy sérülés miatt elveszítették a szezon hátralévő részére Simon Kjaert. A dán középhátvédet egyelőre tudják pótolni házon belül, de azért nem ártana egy minőségi bekk érkezése…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Liverpool

A Poolnál nagyjából ugyanaz a helyzet, mint a Manchester Citynél. Talán egy kicsit több játékossal kapcsolatban merülnek fel a vörösök, de konkrétum még nincs, talán nem is lesz.

Érkezők

Ahogy azt egy korábbi cikkben már említettem, Jürgen Kloppnak két játékos is megtetszett egy-egy kiscsapatból. Az egyikük Todd Cantwell, aki lényegében a Premier League téli igazolásainak főszereplője, rengetegen szeretnék megszerezni a Norwich kiválóságát. A másik pedig Fabio Carvalho, aki Portugáliában született, de az angol U-válogatottban játszik. A Fulham játékosa idén vált alapemberré a Craven Cottage-en, de azt gondoljuk, talán egyelőre neki nagy ugrás lenne egy liverpooli kirándulás. Főleg, hogy a klub által leigazolt fiatal tehetségek nagy része végül – egy kis padozás után – máshol köt ki…

A harmadik lehetséges érkező Ronald Araujo, a Barcelona uruguayi belső védője. Az igazolásra azért lehet most esély, mert a Barcánál a játékos még nem újította meg a szerződését, és ha valóban a távozni akar, akkor a Barca nem teheti meg, hogy végül ingyen elengedje. Tesznek egy próbát még biztosan arra, hogy a klubhoz kössék, de ha nem sikerül, akkor értékesíteni fogják. Igaz, hogy így is majd sokkal olcsóbban válnak meg tőle, mint amennyit a játékos egyébként ér.

Távozók

A Premier League-ben az egyik slágertéma Divock Origi lehetséges átigazolása. A belga támadó nem kap elég játéklehetőséget Mohamed Szalah, Sadio Mané, Bobby Firmino, Diogot Jota négyes mögött. Csak akkor vetik be, ha valami nagy zűr van. Vagy még akkor sem, most például sérült. Ennek ellenére kelendő, a Pool pedig pénzt akar látni belőle, szerződése nyáron lejár, így most kell eladniuk. Állítólag októberben felajánlották őt a Barcelonának, abból nem lett semmi, most pedig a kiesés ellen küzdő csapatok vinnék őt: Newcastle United, Burnley.

Még egy infó vele kapcsolatban: Decemberben úgy volt, hogy Olaszország lesz a végállomás, az Atalanta és az AC Milan érdeklődött iránta. Úgy tűnik, ebből sem lesz semmi.

A másik távozó Nathaniel Phillips lehet, főleg, ha Ronald Araujo csatlakozik. A belső védő szintén csak akkor jön, ha ég a ház, és természetesen ő is vágyik a több játéklehetőségre. A védőkkel csehül álló West Ham United lehet a célállomás.

Megvolnánk a két naggyal is, harmadik cikkünkben a Manchester United és a Newcastle United következik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső