Téli Átigazolási Idény: Anglia – Manchester United & Newcastle United

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 24.

Korábban már többször mondtam, hogy amikor felmerül XY játékosról, hogy elhagyja a csapatát, a Newcastle United ott lesz. Még ha csak az újságírók gondolják így, de mindenhol fel fog vetődni a szarkák neve. És ez nagyjából így is lett. A pénz nem akadály, az erősítés meg nagyon kell. Szóval nem csodálkozunk azon, hogy a klub képviselői fejest ugrottak az átigazolási piacba. A mai napon róluk lesz szó, valamint a Manchester Unitedről, akik sokkal szerényebb téli terveket fogalmaztak meg maguknak, mint Eddie Howe-ék.

Manchester United

Lehet, hogy a tél folyamán Ralf Rangnick nem lesz túl aktív, megteszik ezt helyette az újságírók. Sok pletyka lát napvilágot, de ezek többsége már inkább a nyárra vonatkozik. Vannak hírek érkezőkről és távozókról egyaránt, utóbbi csoportba többen tartoznak…

Érkezők

Nem tudni, mennyi a valószínűsége, hogy az ideiglenes menedzser télen belenyúljon a csapatba. Szerintünk nem sok, mindenesetre elmondjuk nektek azokat az információkat, amelyeket mi hallottunk esetleges érkezőkről. Elsőként Ronald Araujot kell megemlíteni, akire sokaknak fáj a foga. Az előző cikkben már kifejtettük, hogy a szerződését még nem újította meg az uruguayi, így, ha a Barca pénzt akar látni belőle, muszáj lesz most eladniuk.

Bár a MU a nyáron megvásárolta Raphael Varane-t, védőre szükségük lesz, főleg, ha valóban az a terv, hogy Eric Baillyt eladják. De róla majd később…

Még egy hátvéddel hozták kapcsolatba az együttest, ő pedig Tariq Lamptey. A Brighton szélvészgyors jobb-bekkje már egy ideje a Manchester radarján szerepel, most pedig konkrétan léphetnek is az ügyben. A védő mostanság elég sokat volt sérült, abban azonban biztosak vagyunk, hogy nem felejtett el futballozni, jó vétel lenne. Egyrészt kell már egy jó alternatíva Aaron Wan-Bissaka mellett, másrészt relatíve olcsón meg lehetne szerezni.

Két középpályással is összeboronálták a klubot: Amadou Haidara a Leipzigben Gulácsi Péter, Orbán Willi és Szoboszlai Dominik csapattársa, alapembere volt Julian Nagelsmannak, Jesse Marschnak, és Domenico Tedesconak is az lesz, az biztos. Jelenleg az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel, Szenegál egyik alapembere, védőként és középpályásként is bevethető.

A másik játékos pedig Denis Zakaria, aki a Borussia Mönchengladbachban rúgja a bőrt. Ennek nem látjuk akkora valószínűségét, a svájci elég sokat hiányzott az elmúlt időben. Ám amikor egészséges, akkor csapatában állandó kezdő. Mégis úgy gondoljuk, valahogy nem illik Manchesterbe. Persze ők jobban értenek hozzá, mint mi…

Távozók

No ez a lista sokkal hosszabb, és esélyes, hogy némelyik átigazolási pletyka hamarosan igaz lesz. Kezdjük azzal, hogy Cristiano Ronaldo eligazolásáról rengeteg hír látott napvilágot. A már majdnem 37 esztendős portugál nehezményezi, hogy a csapat gyengén teljesít, ő ott akar játszani, ahol van esély címeket nyerni. Fabrizio Romano azonban egy-két napja eloszlatta a kételyeket: Ronaldo marad, legalább a szezon végéig.

A csapat keveset játszó játékosai viszont nem kizárt, hogy távoznak. Donny van de Beek nem tudta megvetni a lábát az Old Traffordon, sem Solksjaer, sem pedig Rangnick nem számít rá állandóan, így a holland távozhat. Természetesen a Newcastle United bejelentkezett, ahogy a Borussia Dortmund is. Mindkét állomás megfelelő lenne az Ajaxban pallérozódó játékosnak. Ennél a mostaninál mindenképp jobb lenne…

A Newcastle nem csak van de Beeket, hanem Phil Jonest is szeretné megszerezni, de ezzel a szarkák nincsenek egyedül. A hosszú sérülés után visszatérő balhátvédet Luke Shaw és Alex Telles is megelőzi a sorban, Eddie Howe-ék mellett a sereghajtó Burnley áhítozik érte.

Felütötte a fejét egy pletyka, miszerint Anthony Martial is távozik, nem jön ki jól Rangnickkal, az sincs kedvére, hogy általában csak csereként számítanak rá. A francia játékost a Sevillával, a Barcelonával és a Juventus együttesével hozták szóba.

Aztán ott van még Jesse Lingard esete is… Az angol válogatott játékos nem nagyon szerepelt Ole Gunnar Solskjaer tervei között, a tavalyi tavaszt pedig a West Hamnél töltötte. Fantasztikus fél idény volt ez számára, a WHU meg is akarta tartani, de a MU visszarendelte. Hogy aztán tovább padozzon… Meg is indultak a találgatások, miszerint már a télen klubot válthat, és két csapat nevéről hallani. Az egyik a Newcastle (hát persze), a másik pedig a West Ham. Van egy olyan érzésem, hogy Lingard utóbbit preferálja, hiszen pontosan tudja, mire számíthat David Moyes együttesénél.

Végül, de nem utolsó sorban Eric Baillyt említsük meg, akit az AC Milan nézett ki Simon Kjaer pótlására. A taljánok nagyon szeretnének belső védőt igazolni a télen, és Bailly az egyik kiszemeltjük.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Newcastle United

A tél legaktívabb csapata lesz, ebben biztosak vagyunk. Korlátlan pénzösszeg áll szinte rendelkezésükre, és kell is az erősítés, hiszen Eddie Howe csapata nagyon rosszul áll a bajnokságban, jelenleg kiesőhelyen. Viszont ahogy erősödik a csapat, úgy fognak jönni az eredmények is…

Érkezők

Kezdjük a tényekkel! A szarkák eddig két üzletet ütöttek nyélbe: Kieran Trippier az Atletico Madridból tért vissza Angliába 12 millió euró fejében, míg Chris Wood a közvetlen rivális Burnley-től érkezett. Érte 20 milliót tettek le az asztalra.

Ennyit a tényekről, amit innentől fogva olvashattok, az pusztán spekuláció. Mivel a csapat már a télen elkölthet 150 millió fontot, az újságírók képzelete vad találgatásokba kezdett. Szóval az itt megjelent hírek egy része lehet, hogy kacsa, de mivel tényleg nincs akadály, így akár elő is fordulhat, hogy bejön. Gondolok itt például arra, hogy már a télen megszerezhetik Ousmane Dembelét. A fiatal játékos anno nagy reményekkel érkezett a Barcelonába, azonban folyamatosan sérülések hátráltatták, valamint a magatartásával is akadtak problémák. Most beverekedhetné magát a kezdőbe, de nem akarja meghosszabbítani a szerződését, így a meccskeretbe sem nevezi Xavi. A Newcastle pedig fizetne érte, nem is keveset. Ami a Barcának meg jól jönne.

Szintén nagy fogás lenne Duván Zapata, az Atalanta kolumbiai csatára, de rá sokkal kevesebb esélyt látok, mint Dembelére. De Patrik Schick is szerepel Eddie Howe kívánságlistáján, akit nem lenne könnyű elcsábítani a Bayer Leverkusentől.

Korábban már jó pár játékost említettünk, így Jesse Lingardot, Donny van de Beeket, Christian Eriksent, Todd Cantwellt, Seko Fofanát, de még Szalai Attila neve is szóba került.

Egyébként igen, a védelembe elkél az erősítés rengeteg gólt kaptak a szarkák ősszel. A védelembe szánt játékosokat ezúttal csak felsorolom, mert, ha mindenkiről írnék egy mondatot, sose lenne vége ennek a cikknek: Pape Abou Cissé, Szalai Attila, Phil Jones, Benoit Badiashile, Mitchel Bakker, James Tarkowski és Diego Carlos.

Mindegyikük magasabb szintet képvisel, mint a most a keretben lévő védők… Kérdés, kinek jelent előrelépést, ha a Premier League feltörekvő, de jelenleg kiesőhelyen álló csapatába szerződik…

Ha a Newcastle jól sáfárkodik a pénzével, akkor már tavaszra nagyon ütőképes csapatot tudnak összehozni.

Távozók

Röviden: Egyelőre senkiről nincs szó, hogy elhagyná a csapatot. Ez inkább majd a nyárra lesz várható, amikor elkezdődik a „minőségi cserefolyamat”.

Mára már csak két csapat fér bele, a Norwich, valamint a Southampton, holnap pedig befejezzük az angol sorozatunkat, és áttérünk Olaszországra, ott is vannak izgalmas transzferek…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső