Téli Átigazolási Idény: Anglia – Norwich & Southampton

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 24.

Már csak hat csapatról nem ejtettünk szót átigazolási cikksorozatunkban, de természetesen őket sem felejtettük el. A mai utolsó részben a kiesés ellen harcoló Norwich, és a középmezőnyben elhelyezkedő Southampton kerül sorra.

Norwich

Az együttes rendkívül nehéz helyzetben van, de az utóbbi hetekben bebizonyították, hogy leírni nem szabad őket. Még. Nagyon nehéz megjósolni, hogy végül melyik három csapat búcsúzik majd a Premier League-től, de hetekkel ezelőtt nagy összegben fogadtam volna arra, hogy a Norwich köztük lesz. Ma már ebben nem vagyok annyira biztos, Dean Smithék pár jó meccset játszottak, legutóbb nyertek, és a szezon során talán először nem kiesőhelyen állnak. Azonban, ha erősítésekről van szó… Hát a kanáriknál is szükség volna egy-két új arcra.

Érkezők

Rendkívül rövid leszek. A Norwich ugyanis nem nyitotta ki a pénztárcát jelenleg, egyetlen új érkezőről sem tudok beszámolni, és a velük kapcsolatos hírek és pletykák is olyan ritkák, mint a fehér holló. Az átigazolási idényben főszereplők lehetnek bizonyos szinten, de nem az érkezők, hanem egy esetleges távozó miatt. Róla majd később.

Szóval, a Norwich csapatát egyetlen új arccal kötötték össze, aki nem más, mint az Aberdeen 18 éves védője, Calvin Ramsay. Ez sem mai hír, már október óta szó van a fiatal védő lehetséges távozásáról, de eddig érdemi dolgok nem történtek. Nehezíti a Norwich dolgát, hogy képben van az Everton, a Leicester és a Manchester United is… Állítólag utóbbi csapatnak van a legtöbb esélye.

És ennyi, egyelőre tényleg ennyi, nincs se hír, se egy kósza pletyka. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem is lesz…

Távozók

És akkor ahogy említettem, a csapatból egy játékosnak van esélye arra, hogy a tavaszt már máshol folytassa. Ő Todd Cantwell, aki a csapat legértékesebbnek tartott játékosa. Tizenöt millió euróra taksálják, viszont kétlem, hogy annyiért el is lehet vinni a kanáriktól.

Cantwellt kis túlzással fél Anglia magáénak akarja, de nem csak a PL-ből, hanem Olaszországból is van érdeklődő az AS Roma „személyében”. Valószínűbbnek tűnik azonban, hogy inkább a szigetországban marad a középpályás, a lehetősége pedig meg is van erre. Választhatja a Newcastle együttesét, ahol biztosan fontos szerep hárulna rá tavasszal, és akár hosszútávon is a csapat vezéralakjai közé kerülhetne, de mehet a Liverpoolba is akár, amit nagyon nem is kell magyarázni, miért érné meg…

És akkor még ott van a Leicester, a Leeds és a Tottenham együttese is. Meg egy-két olyan, akiről egyelőre még nem is tudunk…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Southampton

Szintén nem várható nagy mozgás Ralph Hasenhüttl együttesénél, hasonló a helyzet, mint az előző csapatunknál. A szenteknél friss, ropogós hír szinte nincs is, bár november-december tájékán pletykáltak ezt-azt…

Érkezők

Kezdjük a legfrissebbel! A Southampton is beszállt a csatába, amely Keane Lewis-Potter játékjogáért indult. A 20 esztendős Hull City játékost egy sor Premier League-csapat csábítja, köztük a Southampton is. De piszok nehéz dolguk lesz, ha valóban meg akarják szerezni, a Hullnál sem egy rakás lüke ember ül, tudják, hogy mekkora kincs van a birtokukban.

A csapatot még három játékossal hozták szóba az utóbbi időben: A Chelsea 19 éves utánpótlás-játékosával, Ben Elliottal, illetve a Red Bull Salzburg osztrák-nigériai csatárával, Chukwubuike Adamuval. A Salzburgtól érkező játékosokat már méltattam korábban, Adamuról is csak jókat lehet mondani. Elliott még a nagyok között nem igazán bizonyított, de így volt ezzel Valentino Livramento is, aki a nyáron került – épp a Chelsea-től – a szentekhez, és azonnal alapemberré vált. Talán Elliottra is ez várna a St. Mary’s-ben.

Az utolsó pletyka viszonylag régi, novemberi, és arról szól, hogy a West Ham, a Brentford és a Brighton által csábított Mohamed Bayot a Southampton is megvásárolná a Clremont együttesétől. A támadó most biztosan nem foglalkozik átigazolásokkal meg szerződésekkel, hiszen az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel, Guinea válogatottjával a cél az, hogy Gambiát megverjék, és a legjobb nyolcba jussanak…

Hogy ne csak pletykákat mondjak: Bizonyára jó páran tudtok már arról, hogy Willy Caballero aláírt a Southamptonhoz, a 40 esztendős portást Alex McCarthy mögé hozták. Nem kellett kivásárolni a szerződéséből, az argentin ugyanis nyár óta szabadon igazolható volt.

Távozók

Semmi. Nulla. Nincs hír távozóról, egyetlen kósza pletykát sem lehetett elcsípni, amely arról szólna, hogy bárki is elhagyná a Southamptont. És ez valószínűleg nyárig nem is fog változni, akkor majd lehet szó egy komolyabb átalakulásról.

A holnapi napon befejezzük a Premier League lehetséges igazolásait, és áttérünk Olaszországra. A végére hagytuk a Tottenham, a Watford, a West Ham és a Wolves csapatát.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső