Téli Átigazolási Idény: Olaszország – I. Rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 26.

Kicsit bele kell húznunk, ugyanis mindjárt lejár az átigazolási időszak, és még csak az angolokat veséztük ki. Ezért egy kicsit belehúzunk, és úgy ahogy van, lezavarjuk ma az olasz csapatokat. Ez azt jelenti, hogy egy cikkben öt csapat lehetséges átigazolásairól olvashattok. Ahogy az angoloknál, úgy most is ABC-sorrendben haladunk.

AC Milan

Stefano Pioli együttese féltávnál még harcban van a bajnoki címért, a téli átigazolási idény folyamán pedig csak egy poszton akarnak erősíteni, de ott nagyon. Belső védőt keresnek, miután a csapat egyik vezére, Simon Kjaer a tavaszra kiesett egy súlyos sérülés miatt.

Szerencséjükre télen is van lehetőség jó minőségű védőbe belefutni, néhol nem is nagyon kell kinyitni a pénztárcát. Eric Bailly például viszonylag olcsón megszerezhető a Manchester United együttesétől, főleg, ha Ralf Rangnickék is tudnak erősíteni azon a poszton. Terveik pedig vannak rá.

Szintén olcsón meg lehetne úszni Japhet Tanganga leigazolását, aki a Tottenham együttesében játszik. Vagyis nem játszik, épp ezért szeretne ő is távozni. Az AC Milan tökéletes lenne számára.

A másik pletyka Sven Botmanról szól, aki a Lille-ben futballozik. Ő már kicsit drágább lenne, a francia címvédő talán legjobb védőjéről beszélünk. Még most kellene lecsapni rá, mert nagyon sokan szeretnék megszerezni, a nyáron biztosan klubot vált majd a holland.

És végül ott van még Szalai Attila, aki nem kérdés, nemsokára egy topbajnokságban fog szerepelni. Lehet, hogy az AC Milan lesz végül a befutó?

A távozók között egyetlen név szerepel: Franck Kessié, akinek a nyáron lejár a kontraktusa, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy meghosszabbítja azt. A középpálya minden pontján bevethető játékosért a Tottenham jelentkezett be, és akár már most is leigazolhatják, megelőzve a nyári őrületet, ami majd Kessié-t esetlegesen körülveszi.

AS Roma

Visszafogott lesz az AS Roma számára a téli átigazolási időszak, amiből már csak öt nap van, de még beeshet egy új játékos. Rengeteg együttes szeretné magának Tanguy Ndombelét, akinek jövője a Tottenham együttesénél bizonytalanná vált. A Spurs hajlik arra, hogy végül a Romához küldje a középpályást, viszont cserébe Jordan Veretout játékjogát kérik, akit José Mourinho nyilván nem annyira akar elengedni.

A Special One a télen már egy játékost magához édesgetett, Ainsley Maitland-Niles már a csapattal készül, egyelőre kölcsönben érkezett az Arsenaltól. Állítólag Djed Spence is felkeltette a portugál mester érdeklődését, bár valószínűbb, hogy a 21 éves angol marad szülőhazájában.

Az utolsó pletyka Sérgio Oliveira átigazolásáról szól, aki a Portoban játszik, és már több olasz klub is le akart rá csapni, eddig sikertelenül. Anno Gennaro Gattuso azért távozott a Fiorentina éléről, mert a violák nem akarták leigazolni a karmestert. Romában nagyon jó helye lenne…

Távozókról egyelőre nem hallani – leszámítva a Veretout-pletykát -, menjünk is tovább!

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Atalanta

Gian Piero Gasperini előszeretettel adja kölcsön fiataljait, a télen már négy játékost küldött el, hogy tapasztalatot szerezzenek. Ketten a harmadosztályba mentek, Roberto Piccoli és Matteo Lovato viszont maradt az első vonalban, előbbi a Genoához, utóbbi a Cagliarihoz távozott.

Ők is kölcsönöztek, a Sassuolo elefántcsontparti-francia szélsőjét, Jérémie Bogát szerezték meg a tavaszra. Az üzletet nyáron az Atalanta véglegesítheti, Boga játékjogáért 18 millió eurót kell majd letenni az asztalra.

Két távozót rebesgetnek, de valahogy egyiket sem tudjuk komolyan venni egyelőre. Aztán meg ki tudja… Állítólag az Inter érdeklődik Robin Gosens iránt, valamint a Newcastle United ajánlatot tett Duván Zapatáért. A német jobb-, és baloldalon egyaránt bevethető, az Inter taktikájába tökéletesen beleillene, és szerintem még a játékos maga is hajlana a váltásra, de az Atalanta egykönnyen nem fogja elengedni egyik kulcsemberét, aki viszont idén nem sokat töltött még a pályán sérülései miatt.

Zapata 30 milliós ajánlatát Gasperiniék minden bizonnyal visszadobják, hiába múlt már el 30 a kolumbiai, ennél jóval többet is ki lehet sajtolni a szarkákból.

Bologna

Nagy fogást jelentett be a Bologna! Egyelőre csak kölcsönben, de megszerezték Michel Aebischert, akit az ősz folyamán a Bajnokok Ligájában láthattunk, a Young Boys középpályásáról van szó. A svájci válogatott a YB nevelése, ez lesz az első alkalom, hogy légiósnak áll.

Sinisa Mihajlovic leigazolta még a csapatnélküli Nicolas Violát a középpályára, más tervei pedig nincsenek az egykori klasszis védőnek. Egy-két játékosát kikölcsönözte Kanadába, Hollandiába és Olaszországba, plusz távozó lehet Andreas Skov Olsen, akit összehoztak a közelmúltban a Sampdoriával, a Hertha BSC-vel és a Glasgow Rangersszel.

Cagliari

Walter Mazzarri együttese az ősz folyamán nagyon szenvedett, szinte biztos kiesőnek gondoltuk őket, ám a tavasz hozhat egy fordulatot, a csapat elkezdett pontokat gyűjtögetni. Minimális változás volt a keretben, Védők jöttek és mentek: Diego Godín Brazíliába szerződött, Paolo Faragot a Leccéhez küldték kölcsönbe, míg Edoardo Goldaniga és Matteo Lovato érkezett a helyükre. Utóbbi csak kölcsönben a szezon végéig, előbbit 400 ezer euróért vásárolták a Sassuolótól.

Hogy várható-e még új érkező, esetleg távozó? Egyelőre nem úgy tűnik, a szardíniaiak ezzel a kerettel vágnak neki a nagy hajrának.

Ez lett volna az első rész, a következő alkalommal ismét öt olasz csapatról fogunk mesélni nektek. A cél az, hogy mára az összes Serie A-csapatot átnézzük… Szóval hamarosan érkezünk a második résszel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső