Téli Átigazolási Idény: Olaszország – II. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 26.

Haladunk tovább, hiszen még nagyon sok csapat átigazolásairól kell beszámolnunk. Még három rész hátra van az olasz ligából, holnap a spanyol, pénteken pedig a német hírek következnek. Az első részben a Milan, a Roma, az Atalanta, a Bologna és a Cagliari csapatairól volt szó, most ismét öten érkeznek.

Empoli

Az idei Serie A egyik pozitív meglepetése az Empoli, amely megragad az élvonalban, idén legalábbis nem kell attól tartaniuk, hogy újra a másodosztályban kötnek ki. Stabil kis együttes, igazi sztárok nélkül, viszont rövid kispaddal. Ennek ellenére nem ugrottak fejest az átigazolási piacba, nagyon visszafogottan teljesítenek eddig, és nem várható, hogy majd az utolsó napokban kezdenek költekezni.

Egyetlen játékos érkezett hozzájuk, ő is csak kölcsönbe. Ő nem más, mint Marco Benassi, aki alapjáraton a Fiorentina játékosa, viszont az ősz folyamán nem jutott szóhoz a violák mezében, így Vincenzo Italiano könnyen elengedte őt az újonchoz.

Az Empoli csapatától is csak kölcsönbe távoztak, összesen hárman: Leonardo Mancuso a Monzába, Kevin Piscopo a Renate csapatába, míg Samuele Damiani az egykor sokkal szebb időszakot élő Palermo együtteséhez távozott.

Várhatóan új arcokkal tehát nem számolhatunk.

Fiorentina

Az egész olasz sportsajtót, sőt a világsajtót is foglalkoztatta, hogy mi lesz Dusan Vlahovic sorsa. Nos, úgy néz ki, megszületett az egyezség a Fiorentina és a Juventus között, a szerb támadó már télen csatlakozik a zebrákhoz. Az ár körülbelül 70 millió euró lesz, a 17 gólos gólkirály-aspiránssal tehát masszív profitot értek el a violák, anno kétmillióért vették Belgrádból. Vlahovicot több angol csapat is magának akarta, de a Juventus Olaszországban olyan, mint a Bayern München a németeknél: Nehéz nemet mondani nekik… Kérdés, mit szólnak majd ehhez a Fiorentina drukkerei.

Mindenesetre a klub már dolgozik a pótlásán, a tavaszra kölcsönvették a Hertha együttesétől Krzysztof Piateket, a lengyel támadó jó ideje nem találja magát, talán a berliniek játékstílusa nem fekszik neki, talán más a gond. Lehet, hogy Olaszországban újra megtalálja a góllövő cipőjét.

Vincenzo Italiano mellette megszerezte – 14 millió euróért cserébe – Jonathan Ikonét, a Lille jobbszélsőjét. A játékos tavaly nagyban hozzásegítette a bajnoki címhez csapatát, szerintünk áron alul kelt el.

És még egy csatárról pletykálnak a lapok, az Újpestet is szomorító FC Basel támadóját, Arthur Cabralt szeretnék megszerezni Firenzében. 15 millióra taksálják a brazilt, a Vlahovic után befolyt pénzből bőven futni fogja rá.

És futná Isco Alarcónra is, a spanyol karmester a Real Madridnál nem marad, ez biztos, esély volt rá, hogy az irányító Firenzébe teszi át a székhelyét. Azonban a tárgyalások megrekedtek, állítólag Isco fizetési igénye sokkal magasabb, mint amit a klub biztosított volna számára. Később Paco Alarcón (a játékos édesapja és menedzsere) már azt is tagadta, hogy egyáltalán tárgyaltak volna…

Vannak hírek távozókról is: Már tegnap megírtuk, hogy a Tottenham nagyon szeretné Sofyan Amrabatot megszerezni, a Fiorentina pedig hajlik is az eladására. Egy-két nap, és tudni fogjuk, hogy ez egy pletyka volt-e, vagy valóban komoly a Spurs szándéka.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Genoa

Az egyik legnehezebb helyzetben a Genoa van, akik immáron harmadik edzőjüket fogyasztják ebben a szezonban. Kezdtek Davide Ballardinivel, őt követte a kispadon Andriy Shevchenko, az egykori Aranylabdást az AC Milan elleni 3-1-es kupavereség után menesztették. Régóta pletykálták már, hogy Sheva nem lesz sokáig a csapat vezetőedzője, most meglépte ezt a vezetőség. A friss húst Alexander Blessingnek hívják, és egy belga együttestől, az Oostendétől érkezett.

Friss pletykákat velük kapcsolatban nem tudok megosztani, tényeket viszont igen. Az együttes igyekszik erősíteni, még ha a rendelkezésre álló pénzösszeg nem is a legnagyobb. Így is sikerült hat játékost a klubhoz csábítani: Silvan Heftit a Young Boystól, Johan Vásquezt a Pumastól, a legnagyobb fogás viszont az olasz-ghánai Kelvin Yeboah, akit a Sturm Graztól igazoltak. a Leo ÖstigardRiccardo CalafioriRoberto Piccoli hármas kölcsönben tölti a tavaszt a Luigi Ferrarisban. Távozók is akadnak, de egyikük sem fontos játékos, inkább olyanok, akik kevés szóhoz jutottak az ősszel: Abdoulaye Touré, Davide Biraschi, Francesco Cassata, Stefano Sabelli, Elia Petrelli és Laurens Serpe, Valon Behrami pedig felbontotta a szerződését, jelenleg nincs klubja a 36 esztendős középpályásnak.

Inter

Az olasz bajnoki címvédőt sok játékossal összeboronálták, de eddig nem történt egyetlen igazolás sem Simone Inzaghi együttesénél. Jó, tudjuk, a menedzser alaposan fogához veri a garast, és mint kiderült a kínai tulajdonos is hasonlóan áll a világhoz, ezért távozott anno Antonio Conte.

Még nem jelentették be, de hamarosan be fogják André Onanát, az Ajax kapusát, aki remek védései mellett azzal lett híres, hogy doppingolt, amiért egy évre eltiltották minden sporteseménytől. Az eltiltás novemberben lejárt, a kapus pedig újra munkába állt. Nem biztos, hogy kapásból ki tudja szorítani Samir Handanovicot, de az biztos, hogy a jövő az övé…

Szóba hozták még a csapatot Robin Gosensszel, az Atalanta szélsőjével, valamint Lucas Digne nevét is emlegették, de a franciáról már lecúsztak a milánóiak, a védő aláírt az Aston Villához.

Távozók között emlegetik Álexis Sánchezt, valamint Ivan Perisicet. Előbbi biztosan távozik (ha nem most, akkor a nyáron), utóbbi viszont lehet, hogy nem más, mint egy meglódult sportújságírói fantazmagória…

Juventus

A Vlahovic-ügyet már kitárgyaltuk egy-két sorral feljebb, így még egyszer nem untatnálak vele benneteket. Lassan kezelhetjük tényként, hogy Dusan Vlahovic a Juventusba szerződik, és ezzel menjünk is tovább.

Más érkezőről egyelőre nincs hír, inkább távozókról pletykálnak. Aaron Ramsey-re nem számít a vezetőség, ő akár már télen visszatérhet Angliába (korábbi kenyéradója, az Arsenal, valamint a dúsgazdag Newcastle United is csábítja), és Rodrigo Bentancur is a ködös Albion felé veheti az irányt, őt meg az Aston Villa csábítja. Ha Ramsey-ről lecsúsznának az ágyúsok, van B-tervük is: Arthur Melo, aki nem jut annyi játéklehetőséghez, mint azt elképzelte. Londonban pedig alapember lehetne… A hírek szerint az ügynöke már járt is az Emiratesben, ma-holnap meglehet az aláírt kontraktus.

A második résszel is megvolnánk, még két epizód van hátra Olaszországból…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső