Téli Átigazolási Idény: Olaszország – III. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 26.

Még két résszel fogunk jelentkezni, az első és a második rész más olvasható a blogon. A célunk az, hogy az olasz első osztályban szereplő összes csapat átigazolási pletykáit egy cikkbe rendezzük. Ezek közül néhány megvalósult már, néhány meg fog valósulni, néhány pedig kukába való. Utóbbiakat igyekszünk megszűrni, nem szeretnénk fals információkat mondani nektek. Most is öt csapat következik: Lazio, Napoli, Salernitana, Sampdroria és Sassuolo.

Lazio

Nem mondhatjuk, hogy a Lazio az utóbbi években őrült tempót diktált volna az átigazolási piacon, és ezt a sorozatot nem most télen fogják megszakítani. Egyetlen igazolást sem hajtottak végre, és nem is igazán hozták őket szóba senkivel. Tudjuk, hogy a rómaiakat nem veti fel a pénz, télen pedig leginkább kölcsönben, vagy nagy pénzért lehet egy-egy játékost elhozni, ingyen nem. Így hát a Lazio ebből a körből most kimarad.

Távozókról hallani, de az egyik pletyka már olyan régi, hogy a fülünkön jön ki: Sergej Milinkovic-Savic és a Manchester United kapcsolatáról van szó. Évek óta mondogatják, hogy a szerb csatlakozik majd a Manchesterhez, és ez egyik évben sem valósul meg. Ha idén meg is valósul, akkor az nyáron lesz, és a Lazio minél nagyobb összeget megpróbál majd kiszedni amerikai tulajdonosokból.

Thomas Strakosha esete már érdekesebb. Az albán portás Maurizio Sarri irányítása alatt vetélkedett Pepe Reinával, Sarri mester nem igazán tudta eldönteni, ki az elsőszámú kapusa. Mostanában Strakosha véd, jövő héten lehet, hogy Reina fog. Az biztos, hogy a Newcastle Unitednél elsőszámú kapus lenne Karl Darlow és Martin Dubravka előtt. Viszont, ha a szarkák leigazolják Keylor Navast

Öt játékosukat adták kölcsön, Mohamed Fares (Torino), Denis Vavro (Köbenhavn), Gonzalo Escalante (Alaves), Jordan Lukaku (Vicenza) és Alessandro Rossi (Monopoli) került el a Stadio Olimpicoból.

Napoli

Meghökkentő igazolást jelentett be nemrég a Napoli: A klubot évek óta hűségesen szolgáló ikon, már-már legenda, Lorenzo Insigne a nyáron klubot vált. És hogy hová igazol? Az MLS-be, azon belül is a Toronto FC-be. A támadónak nyáron lejárt volna a szerződése, így ingyen csatlakozik majd Amerikába, a fél futballvilágot meglepte a döntés.

Bár ez nem egy téli sztori, mindenképp meg akartam osztani veletek. Egyelőre nem nagyon aktív a csapat a piacon, egyetlen játékost szereztek meg a tavaszra. A Manchester United keveset játszó védőjét, Axel Tuanzebét kapták kölcsön. Nem valószínű, hogy a játékos sokat a pályán lesz, sokkal inkább gondolnám őt egyfajta B-tervnek, hiszen Konstantinos Manolas meg az Olympiakoszhoz igazolt. Amin Younes sincs már Nápolyban, ő Szaúd-Arábiába igazolt, míg Filippo Costát a Parma vette kölcsön.

Még egy lehetséges érkezőről tudok beszámolni, de ennek sincs túl nagy valószínűsége Tuanzebe érkezése miatt. A 25 éves dél-koreait, Kim Min-jae-t nézte ki magának Luciano Spalletti, aki a Fenerbahce játékosa.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Salernitana

Annak ellenére, hogy a Salernitana az utolsó helyről várja a tavaszt, nem nagyon igazoltak. A legizgalmasabb tény velük kapcsolatban, hogy – elvileg – már nem Claudio Lotito a csapat első embere. A Salernitana nagyon kicentizte a tulajdonosváltást, ugyanis január elejéig kaptak haladékot, hogy új tulajdonost találjanak. Aki nem tudná, Lotito a Lazio elnöke is egyben, az olasz szabályok pedig tiltják, hogy két csapatot ugyanaz vezessen. Könnyen lehet egyébként, hogy csak papíron történt meg a váltás, hogy ezt a szabályt teljesíteni tudják, és a háttérből még mindig Lotito irányít…

Ami pedig a játékosokat illeti… Két ember jött, egy kapus és egy jobbhátvéd. Előbbi ismerős lehet, Luigi Sepe tavaly a Parmában parádézott, de az együttes azzal együtt is kiesett. A másik érkezőt Pasquale Mazzocchinak hívják, és szintén kölcsönben érkezett a Veneziától, azaz a másik újonctól.

Távozóik nem igazán vannak, három játékosukat küldték el tavaszra: Ramzi Aya, Luca Castiglia és Filippo D’Andrea az olasz harmadosztályban folytatja.

Sampdoria

Szintén visszafogott volt eddig a Sampdoria, ez azonban valahol érthető is, pár napja küldték el Roberto D’Aversát, a helyét pedig Marco Giampaolo vette át. Korábban már edzette a csapatot, a közeg így nem ismeretlen számára, viszont azóta sehol sem tudott megmaradni. A Milantól 7 meccs után elküldték, a Torinóban húszig bírta. Viszont már régóta mondogatták, hogy D’Aversa nem marad Genovában.

Három érkezőről tudunk beszámolni: Andrea Conti, Giangiacomo Magnani és Tomás Rincón érkezett, meglátjuk, hogy milyen szerepet szán nekik az új mester.

Távozó is van, méghozzá négy játékos: Julian Chabot a Kölnben folytatja, Adrien Silva Szaúd-Arábiába igazolt ingyen, Ernesto Torregrossa Nagy Ádám csapattársa lett a Pisában, míg Fabio Depaolit a Veronának adták kölcsön.

Egy pletyka kering velük kapcsolatban: Albin Ekdal, a svéd válogatott és a csapat védekező középpályása Dániába, az FC Köbenhavnba igazolhat.

Sassuolo

Alessio Dionisi kicsit aktívabb volt, mint ebben a cikkben bárki más, de azért hozzájuk sem érkezett egy kisebb sereg. A legfájóbb az lehet, hogy Jérémie Bogától megváltak (a szélső egyelőre kölcsönbe megy az Atalantához, de nyáron opciós joga van a kék-feketéknek a megvásárlására). Kölcsönadtak még három játékost: Edoardo Goldaniga a Cagliarihoz, Khouma Babacar a Köbenhavnhoz, míg Alessandro Russo kapus a St. Truidenhez igazolt.

Még októberben pletykáltak arról, hogy a téli időszakban a csapatkapitány, Domenico Berardi is elhagyhatja az együttest, ám ebből úgy tűnik, nem lesz semmi. Egyébként a Leicester csábította a támadót.

Érkezőből csak egy van, ő is csak kölcsönben: Bogát hivatott pótolni a Rosenborg 20 esztendős játékosa, Emil Konradsen Ceide. A balszélső lehet, hogy nem lesz alapember, viszont Dionisinek jó szeme van a fiatalokhoz…

Már csak öt csapat van vissza, és az olasz bajnokságot a hátunk mögött hagyjuk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső