Téli Átigazolási Idény: Spanyolország – I. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 27.

Talán érdekel benneteket, hogy az angol átigazolási cikkeinket miért szedtük tíz részre, az olasz pedig miért lett lezavarva egy nap alatt. Azért csináltuk így, mert hagyományosan az angol csapatok télen aktívabbak, és ez a mostani időszakra is igaz volt. Nem szerettük volna hatalmas lózungokkal megtölteni a cikkeinket, inkább szorítkoztunk azokra a szituációkra, amikor valóban reális, vagy reálisnak tűnő híreket láttunk.

Most a spanyol csapatok következnek, és a helyzet ugyanaz, ma megnézzük az összes La Ligában szereplő együttest, itt is hasonló a helyzet, mint az olaszoknál. Öt csapattal kezdünk, ahogy megszokhattátok, ABC sorrendben.

Alaves

A kiesőhelyen álló Deportivo Alavesnél nem az igazolások miatt forrongott a nép, hanem azért, mert elküldték a kispadtól a Villarrealnál és az Alavesnél is közönségkedvencnek számító Javi Calleját. A tréner valóban nem szerepelt jól, így a váltás valahol érthető volt, meglátjuk, hogy José Mendilíbar, az Eibar egykori mestere mit tud velük kezdeni. Ne feledjük, Mendilíbar vezetésével az Eibar tavaly kiesett…

Egyértelmű, hogy az együttes anyagilag nem úgy áll, mint mondjuk a Newcastle, hogy azt vegyenek meg, akit csak akarnak. Nem is csoda, hogy fizetni még egy érkezőért sem fizettek a télen. Hárman csatlakoztak eddig a tavaszi hadjárathoz, ketten kölcsönben, egy játékos pedig ingyen. Utóbbi Jason, aki korábban a Valencia alkalmazásában állt, de Pepe Bordalas nem számított rá. Nahuel Tenaglia balbekként bevethető, és az argentin Talleres együttese adta kölcsön, Gonzalo Escalante pedig a legnagyobb név, ő a Lazio csapatától érkezett.

Pletykálják még, hogy Wu Lei, az Espanyol kínai játékosa csatlakozik, sok ideje már nincs a csapatnak, hogy az üzletet nyélbe üsse.

Távozójuk nincs, illetve egy mégis: Tachit adták kölcsön a másodosztályú Fuenlabradának, a védő azonban öt bajnokit töltött a pályán, néha csereként, jobb neki, ha olyan helyen játszik, ahol állandó lehetőséget kap.

Athletic Bilbao

Velük kapcsolatban szokott a legkönnyebb dolgunk lenni, hiszen a baszk csapat a hagyományok szerint csak baszk származású játékost szerződtethet. Igaz, a múltban ott volt Kenan Kodro – aki most a MOL Fehérvár FC-ben játszik –, de ő benne is csörgedezik egy kis baszk vér a bosnyák mellett.

Szóval a Bilbao nyáron sem viszi túlzásba, az akadémiára és a környező városok csapatainak játékosaira támaszkodik.

Télen egyébként sem szoktak aktívak lenni, most sem azok. Nem érkezett senki, két játékosukat adták kölcsön. Jon Morcillo és Peru Nolaskoain neve is ismerős lehet, hiszen korábban az első csapatban is többet játszottak. Morcillo kiszorult, Peru Nolaskoain pedig egy nagyon hosszú sérülés után a másodosztályban építheti fel újra magát. Ja, Morcillo is a másodosztályba ment tavaszra.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Atletico Madrid

Diego Simoene csapata a spanyol bajnokság címvédője, ám nagyon úgy tűnik, hogy ezt a címet nem sikerül megvédeni. Az Atleti maga alatt teljesít, és vajmi kevés esélye van felérni a csúcsra, ennek ellenére gyökeres változások nem várhatók a keretben. Kieran Trippier távozott a csapattól, valamint Ivan Saponjic, az angol védő a Newcastle United játékosa lett, a szerb pedig a Slovan Bratislavát választotta.

Érkezőkről nem nagyon tudunk beszámolni, ez nem csoda, a nyáron rengeteget költött új és régi játékosaira az együttes. Egyedül egy kapust pletykálnak, a Benfica portását, Odysseas Vlachodimost hozták össze a matracosokkal. Abból a szempontból irreális a dolog, hogy a keretben ott van Jan Oblak is, a hatalmasra megnőtt szlovén viszont a nyáron távozhat. Szóval, ha lesz is ebből a transzferből valami, az inkább nyáron lesz. A görög túl jó ahhoz, hogy a kispadot koptassa, ezt már a Bajnokok Ligájában megmutatta nekünk…

Egy csatárt is szeretnének a madridiak, aki esetlegesen Luis Suárezt pótolhatja. Nem szeretnének ismét hatalmas összeget költeni, így az Elche támadóját, Lucas Boyét nézték ki, akitől ugyan megválna a kiscsapat, de nem mindenáron, valószínűleg szép summát akarnak majd érte kérni.

Real Betis

A Betis hosszú évek után végre úgy teljesít, ahogy azt a keret alapján el lehet várni. Sőt azon felül is… Manuel Pellegrininek bejáratott csapata van, mindenkinek megvan a maga feladata, tehát a sevillaiak sem fognak az átigazolási piacon nagyon keresgélni. Egy játékossal hozták őket szóba, ő nem más, mint Alexis Sánchez, akinek már nincs maradása Milánóban. Lehet, hogy nem télen, hanem nyáron jön el a váltás ideje, de nem ok nélkül hozták szóba a Betis együttesével. Jól is állna neki Spanyolország, ezt tudjuk, hiszen a 2010-es évek elején három szép szezont töltött el a Barcelona együttesében.

A másik pletyka sem mai darab, ez arról szól, hogy Nabil Fekir, a Betis világbajnok támadó középpályása Angliába, az Arsenalhoz igazol. Ez a hír időről időre megjelenik a sajtóban, mivel Mikel Arteta nagy rajongója a balhéiról is elhíresült játékosnak, ám soha semmi nem történt… Most sem fog.

Amit tényként lehet közölni, az két távozás: Sidnei ingyen igazolt haza, a Cruzeiro alkalmazásában áll már, míg Rober González a tavasszal a másodosztályú Las Palmast erősíti majd.

Cadiz

Az Alaveshez hasonló helyzetben van jelenleg a Cadiz. A Sergio által irányított kiscsapat tavaly sokkal jobban szerepelt, idén viszont a kiesés elleni küzdelem a feladat. Sergio úgy gondolta, hogy leginkább a középpálya szorul megerősítésre, ezért három igazolást hajtott végre.

Furcsa mód, a másodosztályban talált két középpályást, akikről úgy gondolja, hogy segítségére lehetnek a csapatnak: Fede San Emeterio és Rubén Alcaraz is a Ronaldo által tulajdonolt Real Valladolidban játszanak, és érkezett még egy szélső a Sevillától, a marokkói-holland kettős állampolgár, Oussama Idrissi, aki Julen Lopeteguinél nem kapott játékperceket.

Nem ez az első, hogy a balszélsőt kölcsönadják, előtte az Ajaxnál, azt megelőzően meg az AZ Alkmaarnál volt.

A csapat két játékosa távozott, Marcos Mauro ingyen igazolt Mexikóba, Martín Calderón pedig a Mirandesnél tölti a tavaszt.

Az első résszel megvolnánk, nemsokára újabb öt spanyol csapatot hozok nektek, köztük a Barcelonával, ahol aztán van hír bőven…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső