Téli Átigazolási Idény: Spanyolország – II. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 27.

Máris folytatjuk a spanyol átigazolási hírekről és pletykákról szóló cikkünket. A második részben is öt csapat kerül terítékre, ezúttal a Celta Vigo – Elche – Espanyol – FC Barcelona – Getafe ötös következik.

Celta Vigo

Tavaly a Celta nagyon stabil középcsapat volt, idén viszont megint kerülgeti őket a kiesés réme. Bár sok esélyt nem adnék rá, Eduardo Coudet érti a dolgát, nem lesz itt gond, pláne a Iago Aspas – Santi Mina csatársorral…

Azért az erősítés elkelne, de a mester eléggé inaktívan működött a piacon. Merthogy egyetlen játékost igazoltak, a Cruz Azul együtteséből Orbelín Pineda, egy relatíve ismeretlen balszélső csatlakozott a klubhoz ingyen. A Cruz Azulban kulcsjátékos volt, és megfordult már többször is a mexikói válogatottban, ez lesz az első éve, hogy Európában próbál szerencsét.

Két játékost küldtek el közben, a török válogatott Okan Yokuslu és a spanyol támadó középpályás, Miguel Baeza a több játéklehetőség reményében elhagyta a Balaidost, előbbi a Getaféban, utóbbi a Ponferradina együttesében folytatja.

Egy játékosról szólnak még a hírek, ám előfordulhat, hogy az idő rövidsége miatt az a transzfer meghiúsul. Pinedához hasonlóan egy mexikói csapatban találtak rá Sebastian Vegasra, aki a Monterrey csapatát erősíti és posztját tekintve belső védő. A Transfermarkt hatmillió euróra becsüli az értékét, szintén tagja a mexikói válogatottnak.

Elche

Az Elche a 15. pozícióból várja a folytatást, ergo nincsenek biztonságban, ám Francisco Rodriguez mester úgy látja, a csapat képes lesz jelenlegi formájában is kiharcolni a bent maradást. Ergo nem igazolt senkit a télen, és nem is merült fel az, hogy esetleg igazolnának.

Így hát két távozóról tudok beszámolni nektek: Dario Benedetto kölcsönszerződése a végéhez ért, a 31 esztendős támadó visszatért Marseille-be. Josema, a 25 esztendős belső védő pedig a Real Valladolidba ment kölcsönbe.

Figyelniük kell legértékesebb játékosukra, akiről az előző cikkben már volt szó. Az Atletico Madridnál merült fel Lucas Boyé leigazolása, akinek van egy pont a szerződésében, ha a csapat kiesik, akkor tízmillióért vihető. Tehát valószínűbb, hogy a transzfer majd nyáron történik meg, ha egyáltalán megtörténik…

Espanyol

Mint láthatjátok, a spanyolok télen nem viszik túlzásba, csak akkor, ha ég a ház. És az Espanyol jól áll, nem igazán van szükségük új arcokra. Vicente Morenonak inkább arra kell koncentrálnia, hogy megtartsa értékeit, például Raúl de Tomást, akit az Arsenal nézett ki magának, mivel a Dusan Vlahovic-ügy befuccsolni látszik, a szerb a Juventust választja.

A spanyol játékos a Real Madrid nevelése, de a királyi gárdába nem fért be. Volt a Benficánál, mielőtt az Espanyolban kötött ki, és játéka annyira feljavult, hogy még a spanyol válogatottban is helyet kapott legutóbb. Az ágyúsok nagyon akarnak egy csatárt, akár még meglepetés is születhet, RDT pedig Londonba költözhet.

Wu Leit is vinnék, de azt Moreno nem annyira bánja. A kínai már peremember, anno a rossz nyelvek azt pletykálták, csak azért igazolták le, hogy a csapat népszerűbb legyen az ázsiai piacon. Őt most az Alaves viheti.

Egyetlen igazolásuk volt egyébként, a Krasnodar csapatától vették kölcsön Tonny Vilhenát, aki holland és antiguai felmenőkkel rendelkezik, a pálya közepén bevethető.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

FC Barcelona

És akkor eljött az idő, amire sokan vártatok, górcső alá vesszük Xavi Hernández keretét. Ugyan sok pénz nem áll a katalánok rendelkezésére, de megpróbálják kihozni a maximumot, ők is tudják, hogy a jelenlegi kerettel maximum a 3-4. helyet csíphetik el.

Az első fecske, Ferrán Torres már megérkezett, őt 55 millió euróért sikerült megvenni a Manchester Citytől. Bár, ha jobban belegondolok, nem ő volt az első fecske, hanem Dani Alves, aki 38 évesen tért vissza korábbi sikerei színhelyére, előtte a brazilnak nem volt klubja.

Két védőt rebesgetnek, mindketten a Chelsea alkalmazásában állnak: Tony Rüdiger és Andreas Christensen érkezhet, de lehet, hogy ez nyárra csúszik. Rüdigert a hétvégén a Tottenham elleni meccsen megdobálták, így nem lenne csoda, ha el akarná hagyni Angliát, Christensen szintén kipróbálná magát máshol, mindenki nyerne a transzferrel.

Közben Sergio Agüeronak vissza kellett vonulnia, Philippe Coutinhot pedig ismét kölcsönadták, ezúttal Birminghambe. A Yusuf Demir – Barcelona kapcsolat hamar véget ért, az ifjú osztráktól többet vártak, visszaküldték őt Bécsbe.

Szó volt róla, hogy Anthony Martialt megpróbálják megszerezni, de azt a csatát a Sevilla nyerte, a francia támadó kölcsönben érkezik, pedig bőven elfért volna a Barcában is.

Főleg, hogy Ousmane Dembelé és a vezetőség viszonya olyannyira megromlott, hogy a francia már a meccskeretekbe sem kerül be. Igazi baklövés volt az ő leigazolása, a katalánok mentségére szóljon, hogy a Dortmundban egészen elképesztő volt a srác. Aztán valami történt…

Két lehetséges igazolásról szólnak még pletykák: Az egyiknek a blaugrana szurkolói nagyon nem örülnének, a másiknak annál inkább. Frenkie De Jongot csábítja a Bayern München, míg Jonathan Davidot a Barcelona… Meglátjuk, melyik lehet reális…

Getafe

Ahogy a spanyol kiscsapatok, úgy a Getafe is leginkább kölcsönben gondolkozott a télen, és szerintünk Quique Flores csapata ütötte nyélbe a legjobb üzleteket. Az AS Romától két játékost szereztek meg: Borja Mayoralt és Gonzalo Villart. A madridi nevelés, Mayoral tavaly alapembere volt a farkasoknak, ám Tammy Abraham és Eldor Shomurodov érkezésével háttérbe szorult. Annak ellenére is, hogy Edin Dzeko távozott. Szülővárosában újra kiteljesedhet, még ha nem is habfehérben.

Gonzalo Villar is tehetséges, de ezt a Romában nem nagyon tudta megmutatni. Itt lesz rá lehetősége.

Érkezett még a Sevillától Óscar Rodriguez és a Celtától Okan Yokuslu. Tehát Flores szinte minden csapatrészen erősített.

Három távozóról tudunk beszámolni: David Timor és Dario Poveda a Huescához ment kölcsönbe, Chema pedig az Eibarhoz.

A második rész ennyi lett volna, félidőnél járunk, vár még ránk 10 csapat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső