Téli Átigazolási Idény: Spanyolország – III. Rész

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 27.

Eljött a harmadik rész ideje, és igen, megint jön öt csapat. Lehetséges, hogy ez a rész annyira nem fog felvillanyozni titeket, hiszen kis és középcsapatokról lesz szó: Granada, Levante, Mallorca, Osasuna és a szezon eddigi meglepetéscsapata, a Rayo Vallecano következik.

Granada

A nemrég még az Európa-ligában is megforduló, ott az egyenes kieséses szakaszig jutó Granada idén gyengébben teljesít. Most egy kicsit fel tudtak kapaszkodni, de ez is csak a 14. helyhez elég. Az együttes ismét négy mérkőzés óta nyeretlen, nézzük, hogy ez elég indok volt-e arra, hogy igazoljanak valakit.

A rövid válasz: Nem igazán.

A hosszú válasz: Igen, egy játékost megszereztek, a Barcelona felnőtt csapatában sok lehetőséget nem kapó Alex Collado érkezett tavaszra a csapathoz, ő jobbszélsőként bevethető leginkább, de azért a bal oldalon is be lehet vetni.

Mellette a Santiago Wanderers 19 esztendős játékosával boronálták össze Robert Moreno együttesét. Daniel González belső védő, és durván egymillió euróért hozható lenne. Van ebben egyébként némi kockázat, hiszen az oké, hogy a srác tehetséges, de vajon Spanyolországban is megállja a helyét? Az 1 millió euró az európai fociban nem akkora pénz, ennyit egy magyar élcsapat simán elkölt egy nyár alatt, de a Granada a szezon előtt összesen költött hárommilliót… Szóval ez nekik igenis nagy pénz.

A csapatot egy játékos hagyta el, Luis Abram a Cruz Azulban focizik a szezon hátralévő részében.

Levante

Talán itt lenne a legnagyobb szükség az erősítésre, a Levante ugyanis tökutolsó a spanyol bajnokságban. 21 forduló alatt összesen 1 győzelem, ez sok mindent elárul a valenciai csapatról, akiknek visszaesése mindenkit meglepett. Időközben már edzőt is váltottak, ám Alessio Lisci vezetésével sem szűntek meg egy csapásra a gondok.

A helyzet egyre rosszabb, de a vezetőség nem gondolja úgy, hogy igazolni kéne. Vagy nagyon jól titkolják. Vagy úgy gondolják, de nincs rá pénz. Száz szónak is egy a vége, egyelőre senki nem érkezett a csapathoz, és nem is nagyon valószínű, hogy fog. Ezzel a kerettel kell végrehajtani egy piszok nehéz küldetést: Behozni a nagy lemaradást és bent maradni az élvonalban.

Ketten távoztak, Hernanit engedte el a klub, aki azóta már aláírt a Las Palmashoz, valamint Pablo Martinez került az Huesca csapatához.

És semmi más…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mallorca

A La Liga és a másodosztályú pontvadászat között folyamatosan liftező Mallorca sem nagyon erősödött a télen, de ők is megszabadultak pár játékosuktól. Lago Juniort az Huesca szerezte meg, Aleix Febast a Malaga, míg Joan Sastre a PAOK Saloniki csapatához került, mindhárman kölcsönbe.

A szigetlakók pedig egy spílert szereztek, a Paris Saint-Germainnél – Gigio Donnarumma és Keylor Navas mögött – harmadik számú kapussá váló Sergio Ricot vették kölcsön, aki tapasztalatával és képességeivel nagy segítség lehet Luis Garciának.

Osasuna

Hasonlóan rövid leszek, mint a Levante esetén. A pamplonaiak sem igazoltak a télen, de nincs is nagyon szükség rá. Az Osasuna a középmezőnyben foglal helyet, ami nagyjából egyezik a szezon eleji elvárásokkal. Anyagilag sincsenek annyira eleresztve, az várható volt, hogy itt nem lesz nagy „ereszdelahajam”.

Két játékostól váltak meg, Robert Ibanezt a Leganesnek kölcsönadták, Jaume Graut pedig a Zaragozának adták ingyen és bérmentve. Vagy valami ilyesmi…

Rayo Vallecano

Ha van csapat, amelyiknek tényleg nincs oka új arcokat igazolni, az a Rayo Vallecano. Az újonc mindenkit lenyűgözött az ősz folyamán, a szezon eddigi legkellemesebb meglepetése a vallecasi kiscsapat, akik az élbolyban tartózkodnak, és ha így folytatják, még az európai porondra is kikerülhetnek. De ha nem sikerül, akkor is elégedettek lehetnek a csapat és Andoni Iraola munkájával.

Lass Bangouar amilyen gyorsan jött, úgy ment is. Az Emelecnél volt kölcsönben, amint visszatért Madridba már fel is tették egy Görögországba tartó repülőre, a tavaszt PAS Lamia csapatánál tölti majd. Sergio Moreno, Andrés Martin és José Pozo szintén távoztak, mindannyian kölcsönszerződést írtak alá. Pozo váltása az igazán érdekes, ő Katarba szerződött, ennél talán jobb üzletet is köthettek volna.

Ez egy viszonylag rövid rész volt, a spanyol kis-, és középcsapatok nem vitték túlzásba a téli átigazolásokat, de ez úgy összességében a hispánokra elmondható. Még van egy részünk, ahol a Valencia és a Real Madrid, valamint a Sevilla is sorra kerül.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső