Téli Transzferidény a PL-ben – II. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 07.

Sorozatunkban arra vállalkoztunk, hogy összeszedjük a Premier League összes téli átigazolását. Az első résszel már megvolnánk, most következzék újabb négy csapat!

Tottenham

Érkezett: Pedro Porro (kölcsön, Sporting CP), Arnaut Danjuma (kölcsön, Villarreal)

Távozott: Bryan Gil (kölcsön, Sevilla), Djed Spence (kölcsön, Rennes), Matt Doherty (Atletico Madrid)

Antonio Conte csapatának megvannak a maga erősségei és a maga gyengeségei. Utóbbiak közé tartozik például az, hogy a keret egészen szűk, így, ha valaki kiesik az első csapatból, nehezen lehet pótolni. Az olasz ezt a télen megpróbálta megoldani, és két olyan posztra igazolt egy-egy játékost, amivel alapjáraton probléma szokott lenni.

A támadók közé került Arnaut Danjuma, aki saját bevallása szerint is csak ugródeszkaként használta a Villarreal együttesét. Sokadik alkalommal jelentette be a távozási szándékát, így aki kicsit is járatos az átigazolásokban, és a sportfogadás sem áll távol tőle, biztos lehetett benne, hogy a holland hamarosan dobbant a La Cerámicából. Eleinte úgy tűnt, hogy a támadó az Everton futballistája lesz, de a szerződés aláírása előtt befutott a Tottenham ajánlata is. Meg tudjuk érteni a támadót, amiért inkább a fővárosiakat választotta, így a BL-ért küzdhet, míg a liverpooliaknál a kiesés elkerülése a cél. Az is igaz azonban, hogy vélhetően több játéklehetőséghez jutott volna kék mezben, mint fehérben fog…

A másik érkezőt már régóta kinézte magának a Spurs. Pedro Porro anno a Manchester Citytől érkezett Portugáliába, és lett a Sporting egyik meghatározó játékosa. A BL-ben is bizonyított a pálya jobb oldalán bevethető játékos, a Tottenham pedig most télen lecsapott rá. Egyelőre csak kölcsönüzletről van szó, ám a szerződés tartalmaz egy kötelező vásárlási opciót, amibe az angolok belementek, így a nyáron 42 millió fontért végleg csatlakozik hozzájuk a játékos.

A távozók között Matt Dohertyt, valamint Djed Spence-t és Bryan Gilt fedezhetjük fel. Utóbbi kettő sosem tudta beverekedni magát a csapatba, mindkettejüket azzal a szándékkal adták kölcsön, hogy a tavasszal játsszanak, lehetőség szerint fejlődjenek. És igazából az se gond, ha az idény végén megszabadítják őket ezek a csapatok a játékosoktól. Spence esetében korai lenne még nyilatkozni, de Gil egyértelmű csalódás, anno a legtehetségesebb spanyol játékosként érkezett, de messze elmarad attól a szinttől, amit Daniel Levyék elvártak volna.

Doherty éveken át szolgálta a fővárosi együttest, azonban Emerson Royal érkezésével háttérbe szorult, így érthető, hogy menni akart. Az Atletico Madrid ingyen szerezte meg a 31 éves írt.

Brighton

Érkezett: Yasin Ayari (AIK), Facundo Buonanotte (Rosario Central)

Távozott: Leandro Trossard (Arsenal), Shane Duffy (Fulham), Aaron Connolly (kölcsön, Hull City)

Egészen sok pletyka keringett Roberto De Zerbi csapatáról. Némelyik több volt szimpla pletykánál, például az, hogy Moises Caicedo, a csapat fiatal ecuadori középpályása Twitteren kérte, hogy engedjék el őt az Arsenalhoz, amikor Mikel Arteta ajánlatot tett rá. A Brighton vezetősége azonban nemet mondott, és még magát a játékost is megbüntették. Szintén sokak érdeklődését felkeltette Alexis Mac Allister, de érte konkrét ajánlat nem futott be.

Nézzük a tényeket: Leandro Trossard annyira összekülönbözött a csapat vezetőedzőjével, Roberto De Zerbivel, hogy előbb a keretből maradt ki a belga, majd villámgyorsan adtak túl rajta. Szerintem elég olcsó árat kértek érte, szezon végén ennek a dupláját is kifizették volna a csapatok. Ám fontosabb volt, hogy ne bomlassza a csapaton belüli légkört tovább.

Szintén távozott Aaron Connolly, aki az őszt a Veneziában töltötte, most pedig a Hull Citybe igazolt, valamint Shane Duffy, a gárda 31 éves védője ment a Fulham együttesébe, kölcsön után végleg.

Megszokhattuk, hogy a Brighton szeret fiatal tehetségekbe fektetni, ezt a jó szokásukat a télen is folytatták: Megvették Yasin Ayarit, egy 19 éves középpályást, aki svéd-török kettős állampolgár, és az AIK Stockholm játékosa volt, valamint a Rosario Central 18 éves támadó középpályását, Facundo Buonanottét. Ketten együtt tízmillió euróba kerültek. Majd évek múlva nézzük meg, mennyiért adják tovább őket…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Brentford

Érkezett: Kevin Schade (kölcsön, Freiburg)

Távozott: Sergi Canos (kölcsön, Olympiakosz), Mads Bech Sörensen (kölcsön, FC Groningen), Tariqe Fosu (kölcsön, Rotherham), Charlie Goode (kölcsön, Blackpool), Ellery Balcombe (kölcsön, Bristol Rovers)

Az egyik legvisszafogottabb a piacon a Brentford együttese volt. Thomas Frank minden bizonnyal meg van elégedve a mostani kerettel, mert úgy érezte, nem igazán kell senkit leigazolni a céljai eléréséhez. Egyetlen játékos érkezett, Sallai Roland csapattársa, a fiatal Kevin Schade, aki tavaly került középpontba a Bundesligában, miután Christian Streich megadta neki a lehetőséget, és felhozta őt az utánpótlásból. Egyelőre kölcsönről beszélünk, ám később végleg meg is vehetik a támadó középpályást.

Távozóból annál több volt. Mindenki csak kölcsönben ment, leginkább azok, akik az első csapatban egyáltalán nem kaptak lehetőséget. Sergi Canos anno alapembere volt a frissen feljutott csapatnak, de háttérbe szorult, Mads Bech Sörensen szintén, Fosu, Goode és Balcombe azonban sosem voltak közel a tűzhöz. Így legalább játéklehetőséghez juthatnak.

Fulham

Érkezett: Sasa Lukic (Torino), Shane Duffy (Brighton), Cédric Soares (kölcsön, Arsenal)

Távozott: Josh Onomah (Preston), Nathaniel Chalobah (West Brom), Anthony Knockaert (kölcsön, Huddersfield)

Marco Silváék remek őszön vannak túl, nem is meglepő, hogy a portugál mester nem nagyon akart igazolásokkal vesződni. Hárman azért így is csatlakoztak hozzájuk:

Cédric Soarest már régóta kinézték maguknak, már a nyáron is kacérkodtak a megvásárlásával, de akkor az üzletből nem lett semmi. Most viszont – egyelőre csak kölcsönben, de – megszerezték a védelem mindkét szélén bevethető 31 éves portugált. Nem gondolnám, hogy alapember lesz, aztán ki tudja…

Érkezett tartalékba egy belső védő, a szintén 31 esztendős Shane Duffy, aki a Brightonban nem sokat játszott. Ezért adták őt kölcsön az idény elején. A védő megfoghatta Marco Silvát, mert most végleg magukhoz csábították az ír játékost.

A legnagyobb név kétségtelenül Sasa Lukicé, a Torino és a szerb válogatott játékosáé, aki 9 millió euróért érkezett, és méltó kihívója lehet Reednek és Joao Palhinhának.

A távozók között leginkább olyan játékosokat találhatunk, akik eddig sem nagyon fértek be a kezdőbe, esetleg eddig sem a csapatnál szerepeltek. Antony Knockaert, Nathaniel Chalobah és John Onomah is angol másodosztályú csapatot választott magának.

Meg is volnánk a második résszel, hamarosan jön a harmadik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső