További távozók a Real Madridnál

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 07.

Hétfőn írtunk arról, hogy a hétvégén lejátszotta utolsó meccsét Karim Benzema, aki tizennégy év után vette a sátorfáját, és visszavonulása előtt még elment Szaúd-Arábiába, hogy keressen egy kis pénzt a nyugdíjas éveire. Ha minden igaz, évi kétszázmillió euróért cserébe lett az al-Ittihad, vagyis a bajnok játékosa.

Már akkor lehetett tudni, hogy további távozók is lesznek a csapatban, viszont szerettem volna Benzemáról külön írni. Most viszont itt a lehetőség, hogy áttekintsük, kik és mikor távoznak a királyi gárdából.

Biztos távozók

Mire vége lett az Athletic Bilbao elleni idényzáró találkozónak, mindenki tudta, hogy milyen változások jönnek a nyáron. És a szurkolók, valamint a játékosok nem csak Karim Benzemát búcsúztatták el. Persze a legnagyobb csinnadratta neki járt, de a többieket is a magasba dobták párszor a társak, a közönség pedig megtapsolhatta őket.

Mariano Díaz

Az örök kiegészítő ember. Néha úgy tűnt, nem is akar más lenni. Persze akart ő játszani, de nem feltétlenül volt szomorú attól, ha végig a kispadon vagy a lelátón maradt. Minden évben felmerült a távozása, ám ő makacsul kitartott a döntése mellett: Maradni akar, ki akarja tölteni a szerződését a spanyol csapatnál.

A dominikai – spanyol kettős állampolgár sokak szerint csak így akart könnyű pénzt keresni, mások szerint viszont ez badarság.

Voltak fontos góljai, de a Lyon utáni időszakban talán mindenki többet várt tőle. Beleszürkült a mezőnybe, nem is igazán harcolt azért, hogy többet játszhasson, és hát nem is volt könnyű dolga Karim Benzema mellett.

Mariano idén már abszolút periférián kívülre került, összesen 156 perc jutott neki a pályán.

Egyelőre nem kapkodnak a vevők érte, de amint szabad prédává válik, jöhetnek a tárgyalások.

Marco Asensio

Ha azt mondjuk, Marianoban több volt, akkor mit mondhatnánk Asensiora? Remek bal lábbal megáldott futballista, aki egy olyan poszton lehetett volna világklasszis, amely egyre inkább kikopott a modern futballból. Játszatták a szélen, árnyékékként de még centerként is, valójában azonban ezeken a helyeken nem igazán érezte jól magát.

Sorsszerű, ami Asensioval történt, el volt rendelve, hogy egyszer a Real Madridban játsszon. 2004-ben ugyanis Mallorcán nyaralt Florentino Perez, aki akkor már a Real Madrid elnöke volt. A nyolcéves Asensio édesanyja lépett az elnökhöz, és azt mondta, a fia egykor az ő játékosa lesz. Így is lett.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sosem tudott kiteljesedni, és látványosan nem tudott azzal a helyzettel megbékélni, hogy csak kiegészítő emberként számítanak rá. Így – bár először a szerződéshosszabbítás került szóba – a távozás útjára lépett, és hamarosan alá fog írni a Paris Saint-Germain csapatához. Állítólag az orvosi vizsgálaton már túl van.

Asensio egyébként idén 1996 percet töltött a pályán, ezeken 12 gólig és 8 gólpasszig jutott.

Eden Hazard

Bizton állíthatom, a legnagyobb csalódás a madridisták utolsó húsz évéből. Mikor megszerezték a Chelsea-ből, mindenki azt hitte, ez a Real Madrid megállíthatatlan lesz. Aztán valami félrecsúszott.

Eden Hazard a legnagyobbak között volt abban az időben, amikor a Chelsea 115 millió euróért cserébe átadta a játékjogát a királyi gárdának. Hazard bemutatásán szinte telt ház volt a Santiago Bernabeuban, alig várták, hogy láthassák varázsolni a pályán. Most már nem várják.

Hazard első évét a sérülések határozták meg, valamint pletykáltak arról is, hogy a belga középpályás egyszerűen amatőr módon viselkedik, nem figyel a versenysúlyára, nem túl lelkes az edzéseken, és a spanyol nyelvvel is hadilábon áll.

Egyre kevesebbet játszott. Azt mondta, az első két év nem az övé volt, de majd a harmadik…

Az sem lett az övé. Carlo Ancelotti már nem tudott megbízni benne, szinte végig a padon volt, alig játszott többet, mint Mariano. Idén 392 perc alatt egy gólt rúgott és adott két gólpasszt.

Bár még volt idő a szerződéséből, azt idén nyáron közös megegyezéssel felbontják. Állítólag a válogatottól visszavonult szélső Amerika, pontosabban az MLS felé indul, a kanadai Montreal szeretné őt szerződtetni. Az ő karrierjében sokkal, de sokkal több volt, és sajnálom, hogy nem tudta megmutatni álmai klubjában, hogy mire képes.

További lehetséges távozók

Az idei átigazolási szezon nem fog unalmasan telni, az már egyszer biztos. Négy játékos távozása tehát már biztos, de vannak páran, akik szintén leléphetnek:

Nacho Fernández: Az ő szerződése is lejár a nyáron, és az Inter szeretné őt megszerezni. A hűséges védő viszont akár hosszabbíthat is, ezek a legfrissebb hírek vele kapcsolatban.

Ferland Mendy: A szezon egy jó részében sérült volt, de ha őszinte akarok lenni, valójában sosem kedveltette meg magát a madridi közönséggel és Ancelottival sem. Nem gördítenek akadályt az útjába, ha menni akar.

Lucas Vazquez: A jobboldalon bárhol bevethető játékos már túl van a karrierje legfényesebb pontján, és ha marad, számolnia kell azzal, hogy ugyanúgy csak kiegészítő ember lehet. Állítólag a Juventus vinné őt.

Alvaro Odriozola: Nagy reményekkel érkezett, de nem tudott felnőni a feladathoz. Megjárta Firenzét kölcsönben, majd visszatért, hogy gyakorlatilag harmadik számú jobbhátvéd legyen Dani Carvajal és Lucas mögött. Ha igazak a hírek, korábbi csapata, a Real Sociedad tárt karokkal várja.

Andriy Lunin: A második számú madridi kapus a kevés játéklehetőség miatt váltana. Ha megy, már megvan a lehetséges utódja David Soria személyében.

Dani Ceballos: Szintén azért gondolkozik a távozáson, mert játszani akar. Ám ez egy Kroos – Modric – Valverde hármas mellett nem egyszerű. A közönség szereti, ő is szeret Madridban játszani, de konkrétan fürdik a lehetőségekben.

Egyelőre ennyi, az érkezők is megérnének egy külön cikket, hiszen a sok távozót pótolni kell, és már vannak is kiszemeltek. De róluk majd máskor beszélünk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső