Újabb játéknap, újabb eredmények: BL-összefoglaló – II. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 22.

Az előző cikkben a Kairat Almaty – Crvena zvezda és a Malmö – HJK Helsinki meccseket foglaltuk össze, most pedig jön újabb két találkozó. A BL tegnapi játéknapja hozott jó mérkőzéseket – meg sajnos unalmas(abb), gólnélküli találkozókat is.

Mi most a „jobbakkal” – értsd: azokkal, ahol született gól – folytatjuk az összefoglalónkat.

PSV Eindhoven – Galatasaray: 5-1

G.: Zahavi (3), Götze (2) ill. Kilinc

Na, ez volt az a mérkőzés, ahol rögtön három tippet adtunk, mindhárom gyönyörűen bejött: Mindkét csapat betalált, a hollandok nyertek, és 2,5-nél több gól esett a találkozón. Ahogy látjátok, ez tökéletesen teljesült.

Azért az 5-1 előzetesen nem volt benne a meccsben, ez még minket is meglepett, de Eran Zahavi és Mario Götze egyszerűen tarthatatlan volt. Szép gólok születtek a meccsen, kezdjünk is bele!

Olyan gyorsan szerzett vezetést a PSV Eindhoven, hogy a törököknek pislogni sem volt idejük, a második percben már 1-0-t mutatott az eredményjelző. A kapott gólt „köszönhetik” a Galatánál kapusuknak, a rengeteg csatát megélt, rendkívül rutinos Fernando Muslerának, aki egy hazaadott labdával nem tudott mit kezdeni, ahelyett, hogy kivágta volna, inkább babusgatni kezdte, ketten támadták rá a csíkosak közül, Eran Zahavi elvette tőle a játékszert, majd az üres kapuba gurította azt.

Nem vett vissza a PSV, percekkel később újra ziccerbe kerültek, de a hollandok támadója fölé pörgette a labdát.

Ami késik, nem múlik, a teljesen megszeppent törökök a 35. percben kapták az újabb gólt, egy szépen kijátszott akció végén Madueke centerezett, Zahavi pedig becsúszva érkezett.

Az abszolút tökéletes félidőbe egy kicsit végül belerondított Fatih Terim együttese, nagyon egyedül hagyták a védők a Super Lig ezüstérmesének támadóját, Emre Kilincet, aki parádésan fejelt a kapu bal oldalába, ezzel pedig visszahozta a reményeket.

Ám a Galata nem tudott feltámadni a második félidőre, sőt… Egy hatalmas pofonba szaladt bele.

Ehhez szükség volt arra, hogy Mario Götze már a második félidő elején – az 51. percben – 3-1-re módosítsa a találkozó állását, a gól pedig egész egyszerűen gyönyörű volt. Marco van Ginkel passzolta fel a labdát Zahavinak, aki külsővel pörgetett a német világbajnok elé, Mario Götze pedig szép mozdulattal a bal felsőt lőtte ki. Ilyen gólokat az ember leginkább a grundon lát…

A harmadik holland találat után megint volt egy fejessel esélye közelebb zárkózni a Galatának, ám Luyindala rosszul célzott, percekkel később pedig büntetett Eran Zahavi. Két gólja és egy gólpassza után a mesterhármas is összejött, ezúttal még arra is volt érkezése, hogy Muslerát kicselezze, és csak ezt követően talált a hálóba.

Az utolsó holland találat remekül összefoglalta, hogy mennyire rossz napot fogtak ki a törökök, és mennyire jót a PSV. Erre szokták mondani, hogy a bab is hús, Phillipp Max beadását Götze rendkívül rosszul, vállal találta el, de Muslera egy kicsit kint állt a kapujából, és így áthullott a feje felett a labda. Terimék döbbent csendben, maguk elé nézve bambultak a kispadon, ezt még ők sem hitték el. Meg a holland szurkolók sem, de ők máshogy csodálkoztak rá a végeredményre.

Benne volt, hogy a PSV nyer, de az 5-1-re senki sem számított. Ez inkább hasonlított egy edzőmeccsre, és nem egy Bajnokok Ligája találkozóra, nem lennénk meglepve, ha a Galata edzőjét mától/holnaptól nem Fatih Terimnek hívnák.

És valóban, kifejezetten elgondolkodtató, hogy a török bajnoki címről épphogy lemaradó gárda a csoportkör helyett simán ki fog zúgni. Mert ne legyenek illúzióink, simán ki fognak zúgni…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Olympiakosz – Neftchi Baku: 1-0

G.: Mady Camara

Ez ismét egy olyan tipp, amire kifejezetten büszkék vagyunk. Itt is három tippünk volt, és mindhárom bejött. Na jó, a pontos végeredmény nem, hiszen mi 2-0-t mondtunk, de ez legyen a legnagyobb bajunk. Bejött, hogy csak az egyik csapat fog gólt szerezni, bejött, hogy a görögök nyerik a találkozót és bejött, hogy 2,5 gól alatt lesz a végeredmény.

Bizonyára ehhez az is kellett, hogy a görög vezetést követően megfogyatkozzanak a hazaiak, ez pedig arra sarkallta Pedro Martinst, hogy egy kicsit visszavegyen a tempóból, és ne kapjanak gólt.

A Neftchi annak ellenére, hogy esélytelenebbnek tartotta mindenki őket nem feltartott kézzel léptek pályára. Vagy talán épp azért? Az esélytelenek nyugalma? Lehetséges, az első két helyzet az övék volt. Először a csapatkapitány, Makhmudov tüzelt nem sokkal mellé, majd Alasgarov csavart fölé.

A 34. percben először lőtt kapura az Olympiakosz, és abból egy gyönyörű gól sikeredett. Mady Camara jó 22-23 méterről csavart a jobb felsőbe. Elsőre úgy tűnt, beadni akart a középpályás, csak lecsúszott a lábáról, újból megnézve viszont a tudatosság szikrája volt felfedezhető a mozdulatsoron.

Amekkora gólt rúgott a guineai, még annál is nagyobb butaságot csinált a félidő végén. A saját térfelén, az oldalvonalhoz közel egy azeri és három görög harcolt egy labdáért. Az égegyadta világon semmi veszély nem volt, ezernyi dolgot lehetett volna csinálni, Mady Camara mégis úgy döntött, hogy ollózó mozdulattal felszabadít. Mivel az ellenfél fejét találta telibe, így saját magát szabadította fel a további játék alól, azonnal kiállították.

Ezt követően természetesen a Neftchi úgy érezte, lehet keresnivalójuk, de két könnyebb védést kellett csak bemutatnia az Olympiakosz kapusának, Tzolakisnak.

Néha az volt az ember érzése, hogy nem is futballmeccsre, hanem egy Mortal Kombat részbe csöppent. A 62. percben Mert Celik mutatott be egy hajmeresztő szerelési kísérletet. Ő is konkrétan fejbe rúgta az ellenfelét. Ő legalább érezte, hogy nagyon elkésett, tudta, hogy mi lesz a dolog vége.

A két megfogyatkozott gárda ezután már nem vitte túlzásba, várták a lefújást, ami el is jött, egygólos előnnyel utazik Azerbajdzsán fővárosába az Olympiakosz. Ennek inkább a Neftchi örülhet, de amiatt bánkódhatnak, hogy amíg emberelőnyben voltak nem sikerült legalább egy gólt begyötörni…

Még vár ránk három mérkőzés, tartsatok velünk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső