Zsinórban harmadszor bajnok a Ferencváros – A Vidinek az ezüst sem lett meg

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 25.

Utolsó részéhez érkezett a kis sorozatunk, melyben a legnagyobb topligákat vettük sorra. Mindenhol tudjuk már, ki a bajnok, kik indulhatnak a nemzetközi porondon, kiktől köszöntünk el, és kik lesznek az új barátaink majd jövőre. Már csak kishazánkat hagytuk ki. Jöjjenek most ők!

Ez kissé rendhagyó lesz – így a végére – ugyanis bővebb betekintést nyerhettek a másodosztály, a Merkantil Bank Liga küzdelmeibe is. Aztán holnaptól indul a buli, elkezdünk felkészülni a 2021-es Európa-bajnokságra. Azokat se hagyjátok majd ki!

Az utolsó forduló

Ellentétben a többi bajnoksággal, itt nem sok nyitott kérdés maradt az utolsó fordulóra. Maximum annyi, hogy a MOL Fehérvár FC vagy a Puskás Akadémia végez a második helyen. Az már korábban eldőlt, hogy a Fradi zsinórban harmadik bajnoki címét is behúzza, valamint a két kieső kilétére is fény derült: A Budafok csak látogatóba érkezett, valamint Zoran Zekic sem tudta megmenteni a Diósgyőrt. Ismét egy erős szurkolótáborral, egy NB1-es törzstaggal lettünk kevesebbek.

Épp ők voltak azok, akik egy picit megkavarhatták volna a szálakat, a Vidi Miskolcon játszott, a Puskás Akadémia pedig Felcsúton látta vendégül a Budafok együttesét.

Ősszel még nem látszott Budafokon, hogy baj lesz. Nagyon szimpatikus csapat benyomását keltették, gondoljunk az engedélyezett halasztásra, ami miatt belopták magukat a szívünkbe.

De aztán elindult a lejtmenet, a Paks elleni 9-2-es (!) vereség pedig Csizmadia Csaba elvesztésével járt. Az utolsó forduló a papírforma szerint alakult, 5-0-ra nyert a PAFC.

A Vidi így hiába nyert – szintén kiütéssel – lecsúsztak az ezüstéremről. Ez nyilván csalódás, a nyáron Márton Gábort azért szerződtették, hogy a fehérvári klub előre lépjen, és be tudja fogni a Ferencvárost, amely valóban más szintet képvisel a honi futballban. És ez a szezon végére nem is változott meg. Sokat elárul, hogy az idényt már nem Mártonnal fejezte be a klub, hanem Szabics Imrével. A feladat adott, és az egykori magyar válogatott támadó sok időt nem fog kapni…

A bajnokság végeredménye

A dobogót kitárgyaltuk, most nézzünk szét kicsit jobban! A negyedik helyen egy üde színfolt, a bajnokságot még Osztermájer Gáborral kezdő, de Bognár Györggyel befejező Paks végzett. Azért üde színfolt, mert ebben a légiósoktól hemzsegő bajnokságban nem sokkal maradtak le a dobogóról, noha nincsenek olyan anyagi helyzetben, mint néhány mögöttük álló klub, és ami a lényeg: Mindezt a teljesítményt csak és kizárólag magyar futballistákkal érték el. És ne feledjük el, hogy ők adták a gólkirályt is, szokásunkhoz híven erre külön kitérünk majd.

A Paks után a Kisvárda, az Újpest és az MTK végzett, az MTK járt előrébb is, volt bronzérmet érő helyen, aztán szépen lecsúsztak. Fordított utat járt be az Újpest, ők lentről törtek fel, miután Michael Oenning, az egykori Vasas-tréner megjelent a színen. Bár nehezen indult meg a szekér (az első három meccsen három vereség és 12 kapott gól), végül azért ők lettek a tabella vízválasztói. És még bezsebelték a Magyar Kupát is!

A Kisvárdáról pedig csak pozitívan lehet nyilatkozni, hiszen a borsodi kisváros együttese most érte el legjobb helyezését a magyar elsőosztályú bajnokságban. De minden valószínűség szerint a Várda nem válik futballhatalommá országunkban. Supka Attila és Révész Attila ügyvezető leültek tárgyalni, és meghozták a döntést: Nincs pénz tovább fejlődni, nincs pénz nagy igazolásokra, a Várda szeretné magát stabilizálni az NB1-ben, de többségében fiatal magyarokkal. Így Supka Attila távozott, hiszen az elképzelések messze nem egyeztek. Már az utódja is megvan a mesternek, a portugál Joao Janiero lett a befutó, aki korábban dolgozott már Magyarországon a Szegednél, otthon a Belenenses és az Estoril csapatánál, de megjárta az Egyesült Államokat is.

Ha még hátrébb tekintünk, akkor a Mezőkövesd – Zalaegerszeg – Budapest Honvéd triót láthatjuk. Egyiküket sem ide vártuk. Legalábbis mi nem. A Budapest Honvédnál sokáig necces volt, hogy egyáltalán az elsőosztályú tagságuk megmaradhat-e, de végül Horváth Ferencnek sikerült megmentenie a csapatot. Korábban ez a Balmazújvárossal és a Szombathelyi Haladással nem ment, most igen, és ez szerződéshosszabbítást ért.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Zete a nyáron sokat veszített, jó pár kulcsjátékost, és az edzőjüket is. Ettől függetlenül Boér Gábor – és később Waltner Róbert – a célul kitűzött bennmaradást sikeresen kiharcolta.

A Kövesd is edzőt váltott, még a szezon első harmadában távozott Kuttor Kutya, és az egykori szövetségi kapitány, Pintér Attila jött helyette. A Trollfocis srácok sokáig Magickövesdnek hívták a csapatot, és nem ok nélkül, Pintér vezérletével megtáltosodtak Cseriék, de a végén azért egy kicsit kellett izgulni…

És maradt a két kiesőnk, a Diósgyőr és a Budafok. Borsodban teljesen új alapokra fogják helyezni a klubot, minden légiós elhagyja az együttest (ez jó sok távozót jelent…), valamint Zoran Zekic sem folytatja. Majdnem összejött a siker, de a majdnem sosem elég…

A gólkirály

Mióta átszervezték a magyar elsőosztályú bajnokságot még sosem sikerült egyetlen játékosnak sem 20 gól fölé kerülni. Egyszer sem. Egészen a 2020/2021-es idényig. Ekkor ugyanis jött Hahn János, a Paks labdarúgója. A 26 éves játékosnak eddig 10 gól fölé sem jutott, de az idei szezon egyértelműen róla szólt.

Szívesen fog emlékezni az idényre Hahn, jön a baba, megkapta a válogatott behívót, és bizonyára sorjázni fognak az ajánlatok a játékjogáért.

A második helyen a Chicagoból hazatért Nikolics Nemanja végzett, a harmadik pedig az a Gazdag Dániel lett, aki már maga is megtapasztalhatta, milyen az amerikai foci… Örömteli, hogy a góllövőlista dobogóján csak magyarok vannak…

Az Aranyember

Voltak esélyesek, voltak jó teljesítmények a szezonban, a Fradi több játékosa szóba került, de…

A szezon embere
Hahn János - Paks

Nem szeretnénk túlhúzni ezt, a magyar bajnokság legjobbja számunkra egyértelműen Hahn János volt. A szerény srác, aki idén igazán nagyot alkotott. Amikor megkérdezték tőle, hogy sikerült ennyi gólt szereznie, visszafogottan a társait emelte ki, az ő érdemük volt a 22 találat, nem az övé. Shane Tusup alatt rendesen formába hozta magát, remélhetőleg a válogatott szűk keretében is benne tud maradni, és láthatjuk őt az EB-n.

A másodosztályról dióhéjban

Ilyenkor szokott jönni a zárás, de ez most egy kicsit csúszik, szeretnénk pár szót szólni a másodosztály küzdelmeiről is, ami igazán fordulatosra sikeredett. A tavaly kiesett Debrecen célja nem lehetett más, mint az azonnali visszakerülés, a Kaposvár viszont… Hát, ők még az NB2 szintjét sem ütötték meg, és a DEAC-cal és a Kazincbarcikával karöltve az NB3-ba süllyedtek. Szomorú ezt látni…

Kérdés volt, hogy Dzsudzsákék mellett ki fog feljutni. Sokan a Vasasra esküdtek, az angyalföldi egyesület összevásárolta az NB1 legjobb támadóit, de volt egy váratlan ellenfél, egy sötét ló, a Gyirmót.

Senki sem gondolta, hogy bárki a Vasas útjába állhat, az utolsó előtti fordulóban viszont váratlan vereséget szenvedtek Radó Andrásék a Nyíregyháza ellen. Az utolsó fordulóban csak akkor érhetett oda a második helyre a Vasas, ha a Gyirmót vereséget szenved vagy ikszel. Nem tették meg ezt a szívességet, így története során először került az élvonalba a Győr melletti kiscsapat.

Az NB1-et (nemrégiben) megjárt csapatok közül a Pécs a 4., a Nyíregyháza a 7., a Haladás a 11., a Győr a 12. helyen végzett.

Zárás

Na, csak ennyire szerettünk volna kitérni, foglaljuk össze az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonját!

Bajnok a Fradi, mögöttük a Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár FC (már nem az Európa-liga selejtezőjében, hanem az EKL selejtezőjében indulhatnak csak), kupagyőztes lett az Újpest, kiesett a Budafok és a DVTK, feljutott a Debrecen és a Gyirmót.

A szezonnak vége, a válogatott játékosai már Telkiben, Marco Rossi hamarosan keretet szűkít, aztán belevágunk az Európa-bajnoki szereplésbe. Nem maradnak tehát a magyar foci szerelmesei események nélkül.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső