Aalesund – Jerv: Fogadási Tippek és Eliteserien Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 24.
Aalesund
Teljesítmény:
N N V D V
  • Color Line Stadion
  • Május 25. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Jerv
Teljesítmény:
V N V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tegnapi napon leginkább a norvég mérkőzések voltak túlsúlyban, de mára is jutott nekünk két találkozó, és ha már így belejöttünk, akkor folytatjuk, amit elkezdtünk. Az Aalesund – Jerv találkozóval folytatjuk, ergo két olyan csapattal, amelyek tavaly még a másodosztályban játszottak, ám kisebb-nagyobb bukkanókkal, kisebb-nagyobb szerencsével sikerült elérniük az Eliteserient.

Egyelőre itt sem szerepelnek annyira rosszul, de nyilván jól sem. Ez nem is elvárható egy újonctól, hogy berúgja a ház oldalát, vannak náluk sokkal jobb csapatuk.

Céljuk egyértelműen az, hogy megragadjanak az élvonalban, ehhez pedig az egymás elleni meccsek megnyerése eszméletlenül fontos.

A hazai csapatot tartják esélyesnek a fogadóirodák, ami egyáltalán nem meglepő. Tavaly is ők végeztek előrébb – a Ham-Kam lett a bajnok, második lett az Aalesund, harmadik a Jerv -, de ami sokkal fontosabb, hogy idén is jobb helyzetben vannak, konkrétan a felsőházat ostromolják…

Aalesund

Az újoncok közül az Aalesund szerepel eddig a legjobban az új bajnokságban, dacára annak, hogy tavaly a Ham-Kam előttük végzett a tabellán. A gárda eddig remekül alkalmazkodik az első osztályhoz, a hatodik helyen állnak, amivel – szerintem – ki is békülnének, ha azt mondanák, hogy most lefújják az Eliteserient.

Eddig nyolc meccset játszottak, háromszor nyertek, kétszer ikszeltek és háromszor kikaptak, tehát nem mondható egy nagyon masszív csapatnak, viszont lényegesen jobbak, mint a Ham-Kam és a Jerv.

Volt egy hárommeccses nyeretlenségi sorozatuk, amiből sikerült kimászniuk, az utolsó meccsükön verték a Sarpsborg 08 együttesét, idegenben 2-1-re. Sigurd Haugen bizonyult aranyembernek, aki kettő góljával szállította a sikert a csapat számára. A 24 esztendős csatár már tavaly is remekül játszott, 21 gólig jutott a másodosztályban.

Hazai pályán eddig három meccset játszottak, egyszer nyertek, egyszer ikszeltek, egyszer pedig kikaptak. Három gólt szereztek és négyet kaptak. Még nem telt el annyi forduló, hogy egy komplexebb képet alakíthassunk ki a csapatról, ez egyelőre közepes, se nem jó, se nem rossz.

Lars Arne Nilsen csapatának célja más nem lehet, mint az, hogy ismét megragadjanak az első osztályban. Korai lenne talán kijelenteni, hogy jó úton járnak, de azért ettől függetlenül tényleg jó úton járnak.

Kristoffer Barmen és Erlend Segberg nem szerepelhetnek sérülés miatt.

A várható kezdőcsapat:

Grytebust – Golubovic, Serbecic, Fallman, Andersen, Dybvik Maatta – F. Haugen, Canadjija, Nenass – S. Hauge, Kallevag

Egymás elleni meccsek:

Mivel a két csapat idén került fel az élvonalba, nem döbbent meg senkit a tény, hogy meccseik a múltban a másodosztályban voltak. Ez lesz az első alkalom, hogy az élvonalban találkoznának. Nem tekintenek nagy múltra vissza, eddig összesen hatszor játszottak, az eredmény valamelyest meglepő, ugyanis a hatból egyet sem tudott megnyerni a Jerv. A találkozók többségén döntetlen eredmény született, kétszer pedig az Aalesund volt a jobb.

A tavalyi szereplésükről már ejtettünk szót, az Aalesund jobban szerepelt összességében. Az viszont érdekes, hogy bár mindkét mérkőzésen ők voltak a jobbak, több helyzetük volt, irányították a meccseket, mégis mindig ők futottak az eredmény után. Ősszel a Jerv közel volt az első győzelméhez, ám a 88. percben gólt kaptak, míg a szeptemberi visszavágón kétgólos előny sem volt elég, az Aalesund ekkor is fel tudott kelni.

Három meccset játszottak az Aalesund otthonából, melyből kettő döntetlenre végződött, egyet nyertek a hazaiak, de azt nagyon. Négy góllal terhelték meg a Jerv kapuját, válasz pedig nem érkezett…

Innen nézve sem meglepő, hogy a hazaiakat tartják ezúttal is favoritnak.

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.29.OBOS Ligaen
jerv
2:2
aalesund
OBOS Ligaen
2021.07.17.OBOS Ligaen
aalesund
1:1
jerv
OBOS Ligaen
2019.09.01.OBOS Ligaen
aalesund
4:0
jerv
OBOS Ligaen
2019.05.26.OBOS Ligaen
jerv
0:0
aalesund
OBOS Ligaen
2018.09.30.OBOS Ligaen
aalesund
1:1
jerv
OBOS Ligaen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Jerv

Kalandos úton sikerült feljutnia a Jerv együttesének az élvonalba. A másodosztály harmadik helyén végeztek, ami miatt rájátszásra kényszerültek. Ahhoz, hogy élvonalbeli együttes legyenek, három meccset kell megnyerni. A gárda a KFUM Oslo együttesén keresztül jutott úgymond a döntőbe, ahol az első osztály 14. helyezettje, a Brann Bergen várt rájuk, akik azért nagy múlttal rendelkeznek, nemrég még bajnoki címet is ünnepelhettek… Most meg itt voltak, egy osztályozó kellős közepén.

Ami 1-1-es rendes játékidőt követően hosszabbításba futott, és az igazi thriller ott kezdődött. Teszem hozzá, már a rendes játékidőben is akadtak érdekes szituk, a Bergen két tizenegyest is kihagyott, amivel simán bentmaradtak volna.

A 92. percben a hazaiaktól kiállítottak egy játékost. Majd elkezdtek potyogni a gólok. A Jerv elhúzott 3-1-re, de a Bergen felállt és 3-3-ra feljöttek a 116. percben. Egy perccel később a vendégek ismét előnybe kerültek, de a 120. percben sokadjára állt fel a padlóról a Brann Bergen, jöhettek a tizenegyesek. Összesen kilenc páros lőtt, a Brann kétszer, a Jerv egyszer hibázott.

Az idei bajnokságban nem állnak ennyire jól, összesen három gólt rúgtak, de így is van két győzelmük. Emellett egyszer ikszeltek és négyszer kikaptak. Az utolsó négy meccsükön nyeretlenek maradtak.

Utolsó meccsükön az Odd együttesétől szenvedtek 1-0-s vereséget. Idegenben nyeretlenek, nyolc gólt kaptak, ellenben egyet sem rúgtak, mindhárom meccsükön kikaptak.

Iman Mafi és Leandro Fernandes sérültek, a többiek bevethetők.

A várható kezdőcsapat:

Ovretveit – Kolskogen, Arrocha, Norheim – Wichne, Novak, Brenden, Haarup – Furtado, Antwi, Simsir

Tippelde

Szerintünk nem várható meglepetés, az Aalesund jobban felvette a ritmust, mint a Jerv, és ráadásul a vendégek négy meccs óta nem tudnak nyerni.

Véleményünk szerint a mérkőzés hazai győzelemmel ér véget, emellett meg lehet kockáztatni azt is, hogy az Aalesund clean sheettel zárja a találkozót.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.45 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.44 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.44 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső