AC Milan – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 20.
AC Milan
Teljesítmény:
N N N V N
  • Giuseppe Meazza
  • Január 23. 18:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Atalanta
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szombaton egy igazán pikáns meccset rendeznek az olasz első osztályú bajnokságban, este hattól ugyanis AC Milan – Atalanta mérkőzés lesz. Az Atalanta mintha kezdené visszanyerni régi formáját, bár épp legutóbb nem tudtak gólt rúgni a gyengén muzsikáló Genoának, a meccs eredménye 0-0 lett. Előtte viszont szépen jöttek a győzelmek, utoljára novemberben szenvedett vereséget Gian Paolo Gasperini együttese. Szépen kapaszkodnak felfelé a tabellán, de most a listavezető AC Milan otthonába, a Giuseppe Meazza Stadionba – vagy más néven a San Siroba – látogatnak.

A Milan nem hiába vezeti a tabellát, jó futballt játszanak, és ami nagyon jó hír a piros-feketék számára, hogy Zlatan Ibrahimovic visszatért sérüléséből. Nem is akárhogy! Az ő duplájával verték a hét elején a Cagliarit.

Szóval, lesz miről beszélgetünk, azt hiszem…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Cagliari – AC Milan

Ibra a lehető legjobbkor tért vissza, ugyanis a Milan támadó szekciója kissé megfogyatkozott: Rafael Leao eltiltás miatt nem játszhatott, míg Ante Rebic, Hakan Calhanoglu elkapták a koronavírust. Rajtuk kívül még egyébként így járt Theo Hernandez és Rade Krunic is. Így bekerült a kezdőbe Hauge, Brahim játszott középen, a jobbszélen pedig Samu Castillejo, Alexis Saelemaekers pedig a padról várta, hogy bevessék.

Hét perc után szereztek vezetést a vendégek, Ibrahimovic kapott labdát a tizenhatoson belül, ahol Lykogiannis elsodorta a svédet, következhetett egy büntető, amit természetesen a balhés csatár végzett el, és higgadtan gurított a jobb alsóba.

A hazaiak nem igazán tudták felvenni a versenyt a Milannal, könnyedén lehetett volna már kétgólos is az előnyük, ha Calabria egy picit jobban céloz a félidő derekán. Így viszont csak a kapufát találta el a jobbhátvéd.

Ha a gól nem is jött össze a védőnek, egy gólpasszt kiosztott a második félidőben. Hosszú labdával kínálta meg Ibrahimovicot, aki hagyta lepattanni a labdát, majd kilőtte a hosszú sarkot.

Még az is simán belefért a vendégek számára, hogy Alexis Saelemaekers a pályára lépését követően hat perc alatt kapott két sárgát, így az utolsó húsz percet emberhátrányban kellett lejátszaniuk.

Ibra tehát visszatért, és ez meg is látszott, tarthatatlan volt a veterán támadó, aki úgy áll a góllövőlista második helyén, hogy nyolc bajnokit hagyott ki sérülés miatt. Elképesztő ez a fickó…

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.24.Serie A
milan
1:1
atalanta
Serie A
2019.12.22.Serie A
atalanta
5:0
milan
Serie A
2019.02.16.Serie A
atalanta
1:3
milan
Serie A
2018.09.23.Serie A
milan
2:2
atalanta
Serie A
2018.05.13.Serie A
atalanta
1:1
milan
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Atalanta – Genoa

Ahogy említettem, november 28-a óta veretlen az Atalanta, és a találkozók mindegyikén betalált az ellenfelek hálójába, van, ahol többször, erről például a Sassuolo tudna mesélni. Nem is fizettek sokat a fogadóirodák a bergamóiak sikerére, de a Genoa megúszta kapott gól nélkül, meglepő eredmény született.

A Genoa egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet az első félidőben, sőt Gollinit többször is munkára fogták a vendégek támadói. Az első helyzetnél ugyan nem kellett játékba avatkoznia, de Giovanni Simeone lövése elég veszélyesen közeledett a kapu felé, végül centikkel, de mellé ment.

Később lábbal kellett hárítania az Atalanta hálóőrének Shomurodov közeli próbálkozását.

A kék-feketék előtt egyszer adódott gólszerzési lehetőség, a kolumbiai Duván Zapata közeli pöckölését Perin fogta.

A második félidőben feljavult a hazaiak játéka, de leginkább csak körbelövöldözték a kaput, a legközelebb a gólhoz Gosens és Hateboer járt, előbbi megpattanó beadását Perin védte, utóbbi pedig a kapufát találta el. Hiába próbált Gasperini változtatni, pályára küldte Murielt és Lammerst is, ők sem tudtak betalálni (mondjuk volt rá jó öt percük…).

Ez nem a hazai támadók napja volt, a Genoa pedig kihúzta, Bergamóban nem rossz eredmény a döntetlen…

Szerk.: A tipp közzétételekor az Atalanta 1-1-es döntetlenre áll az Udinese ellen.

Összefoglalás

Egyik csapat sem arról híres, hogy visszafognák magukat, így elsődlegesen gólokat várok ettől a meccstől. Főleg, hogy Zlatan újra pályán lehet, és most még a sérültek is eltörpülnek emellett a tény mellett. Na jó, nem, természetesen szeretném, ha mindegyikük újra egészséges lenne, de valóban nagy szó, hogy a svéd felépült.

Az Atalantának legutóbb semmi nem sikerült, de ez nem szabad, hogy a fejünkbe férkőzzön, az egyik legtöbb gólt ismét Murielék szerezték a bajnokságban, szám szerint negyvenet. Egy góllal van lemaradva a Milan, szóval egyáltalán nem butaság mondjuk egy over 2,5.

Hazai pályán csak a Juventus tudta a Milant megverni, nem is olyan régen 3-1-re nyertek Pirloék, ezen a meccsen veszítette el veretlenségét a milánói egylet. Három döntetlenjük van még a San Siroban, a többi meccsüket (ötöt) megnyerték.

Az Atalanta a szezon elején szenvedett, váratlan vereségeket szenvedett (Sampdoria ellen 1-3, Verona ellen 0-2), viszont mióta Papu Gomez kikerült a kezdőből, azóta szinte szárnyalnak. Nem mondom, hogy biztosan van összefüggés, de érdekes tény, az biztos.

Biztosan nem láthatjuk már az argentint Atalanta szerelésben, a kapcsolata Gasperinivel annyira megromlott, hogy száz százalék a távozása. Ha nem is télen, nyáron biztos, addig meg majd a lelátón elüldögél jó pénzért.

Gasperini szerencséjére tudják pótolni Gomezt: Malinovsky, Pessina, Mirancsuk de még Ilicic is eljátszik azon a poszton.

Szinte biztos, hogy két kivétellel ugyanazt a kezdőt küldi pályára Pioli: Alessio Romagnoli a Cagliari ellen összeszedte ötödik sárgáját, Rafael Leao viszont visszatérhet, ezt Hauge bánhatja. Ha lehet hinni a híreknek, akkor Rebis és Krunic is felépült, meglátjuk, milyen állapotban.

A vendégeknél Gómezről beszéltünk már, mellette pedig Pasalic sérült még.

Két jó támadókkal rendelkező csapat meccsétől mit várhatunk? Gólokat, nem igaz? Látok rá esélyt, hogy az Atalanta meg tudja verni a Milant, de maradnék inkább az over 2,5-nél, azt jobbnak találom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső