AC Milan – Manchester United: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 16.
AC Milan
Teljesítmény:
V D N D N
  • Giuseppe Meazza
  • Március 18. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester Utd.
Teljesítmény:
N D N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön a legjobban várt találkozó! Legalábbis nálam, de el tudom képzelni, hogy sokan még így vannak ezzel, az AC Milan – Manchester United kétségtelenül a legizgalmasabb párosítás ebben a nyolcaddöntőben. És nincs lefutva, ugyanis az első meccsen – habár a Milan jobban játszott – az utolsó pillanatban egyenlíteni tudtak az olaszok, és Simon Kjaer gólja még nagyon-nagyon sokat érhet.

De azért ne feledkezzünk meg arról, hogy a Manchester United kifejezetten jól szerepel távol az Old Traffordtól. Nézzünk meg erről egy statisztikát, igaz, hogy ez a Premier League-beli szereplésüket mutatja meg: Kilenc győzelmük és hat döntetlenjük van idegenben, ők az egyetlen csapat, akik még nem szenvedtek más pályáján vereséget. Ebből azért lehet erőt meríteni. Meg abból is, hogy a Milan kezd leereszteni, erre enged következtetni az, hogy a hétvégén a San Siroban kaptak ki a Napoli együttesétől.

De az Európa Liga más tészta. Vagy nem? Kezdjünk neki!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Görögországban az előző héten!

Manchester United – AC Milan

A meccs előtt a bukik nagyon egyértelműen letették a voksukat: Mindössze 1.6 körüli oddsot adtak a manchesteri győzelemre. Ehhez képest az AC Milan nagy meglepetést okozott az első félidőben, végig jobbnak bizonyultak. Rafael Leao a második percben vezetést is szerzett, ám lesen volt, amikor kiugratták őt, így maradt a 0-0-s állás. Ahogy Franck Kessié tanári találata után is, ő meg kézzel vette át a labdát, mielőtt kapura lőtt volna.

Mindenesetre ezek a meg nem adott gólok nem túl biztató jelek voltak, így egy picit a MU is magasabb sebességre kapcsolt. Volt is egy hatalmas helyzetük, Harry Maguire a kapu torkából hagyta ki azt, amit nagyon nehéz megmagyarázni. Szó szerint kevesebb, mint fél méter választotta el a labdát a gólvonaltól, Maguire viszont érdekesen nyúlt bele a beadásba, sípcsontjáról a kapufára pattant a bogyó, onnan meg a mezőnybe. Hatalmas helyzet volt, a védő is csak a fejét fogta a szituációt követően.

A félidőben változtatni kellett, tudta ezt Ole Gunnar Solskjaer sem, de talán ő sem remélte, hogy az első cseréje ennyire ülni fog. A 18 esztendős Amad Diallo télen érkezett az Atalantától, és pályára lépése után négy perccel már gólt ünnepelhetett. Bruno Fernándes ívelt fel egy szabadrúgást, Diallo pedig háttal a kapunak csúsztatott, Donnarumma tehetetlen volt.

A gólt követően még volt egy hatalmas helyzete a hazaiaknak, Greenwood keresztbe passzolt labdáját Daniel James az üres kapu mellé lőtte. Ő sem viselte jól ezt a „kudarcot”, térdre rogyott, maga sem hitte el, hogy ezt onnan sikerült eltévesztenie…

És a kihagyott helyzetek végül megbosszulták magukat. A 93. percben jártunk, amikor még egy utolsó utáni kísérletet tehetett a Milan a gólszerzésre, szögletet rúghattak. Felmentek a jól fejelő védők, hatalmas tumultus alakult ki Dean Henderson kapuja előtt, a beívelt labda pedig Simon Kjaer fejét találta meg. A dán fejese középre tartott, Henderson viszont kapitulált, 1-1.

A játékvezető aztán le is fújta a meccset, hihetetlenül fontos gólt szerzett a rutinos védő…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.11.Európa Liga
man united
1:1
milan
Európa Liga
2019.08.03.ICC
man united
5:4
milan
ICC
2018.07.26.ICC
milan
8:9
man united
ICC
2010.03.10.Bajnokok Ligája
man united
4:0
milan
Bajnokok Ligája
2010.02.16.Bajnokok Ligája
milan
2:3
man united
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A Milan esetében már sikerült elspoilereznem az eredményt. Gennaro Gattuso csapata 1-0-ra nyerni tudott a Giuseppe Meazza stadionban, így a Milan lecsúszhat a harmadik helyre, a Juventus egy pontra megközelítette őket, és ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A Manchesternek is nehéz meccse volt, a szárnyaló West Ham látogatott az Álmok Színházába, és ha nehezen is, de végül 1-0-ra sikerült megverni David Moyes, az egykori Manchester United edző mostani csapatát.

A gólt Craig Dawson szerezte, és ha valaki egy kicsit is járatos az angol fociban, akkor tudhatja, ő bizony a West Ham védője. Mindez nem számít, az öngól is gól, az 1-0 is három pontot ér, és most ez volt a legfontosabb Solskjaerék számára. Bajnokok már nem lesznek, erre a házamat is rátenném, de a második helyért is ádáz csata folyik a Leicesterrel. És ki tudja, akár még a Chelsea is beszállhat a buliba…

Összefoglalás

Nagy megkönnyebbülés lehet a milánóiaknak, hogy Theo Hernández, Ante Rebic és Hakan Calhanoglu is felépült a sérüléséből, sőt már Ismail Bennacer és Zlatan Ibrahimovic is edzésbe állt. Jó az öreg a háznál, Ibra ezt már számtalanszor bizonyította, de nem hinném, hogy kezdőként lép majd pályára.

Az első meccs hőse, Simon Kjaer csak csere volt a Napoli ellen, most viszont bizonyára újra kezdőbe teszi őt Pioli, a középpályán pedig szinte biztosan a Saelemaekers – Calhanoglu – Krunic hármas szervezi majd a támadásokat. Hogy Ante Rebic vagy Rafael Leao kezd-e? Ezt nem tudom, de inkább a brazilra szavaznék, abból kiindulva, hogy Rebic is csak most épült fel.

A Manchesternél nincs új sérült, Phil Jones, Paul Pogba, Donny van de Beek és Edinson Cavani, ahogy már az odavágón is. Bár egyes hírek szerint utóbbi három akár még játékra alkalmas állapotban lehet csütörtökön…

Anthony Martiallal is voltak a közelmúltban problémák, őt viszont minden portál egészségesnek titulálta. Újra a csapattal van David De Gea is, de valószínűleg újfent Dean Hendersonnal kezdődik majd a manchesteri kezdő.

Kiindulva a minőségi támadókból, az első mérkőzésből, én azt mondom, hogy mindkét csapat betalál. Főleg, ha Martial is játszani tud, főleg, ha a Milan játékosai is mind bevethetők. A másik tippem pedig – de ezt csak úgy mondom – egy ismételt döntetlen volna, lehet, hogy ez lesz a forduló legdrámaibb meccse…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső