Young Boys – Ajax: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 16.
Young Boys
Teljesítmény:
D V D D D
  • Stade de Suisse
  • Március 18. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Ajax
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Számomra az első nyolcaddöntős körben a legnagyobb meglepetést ez a párharc okozota. Sejtettem, hogy az Ajax azért hazai pályán behúzza a meccset, de arra, hogy három góllal küldik haza azt a csapatot, akik kiejtették a Bayer Leverkusent? Hogy az a csapat, aki a Bayer Leverkusent kiejti, lő nekik két meccs alatt hét gólt, az most egyetlen egyszer lőjön a kapu felé? Na, erre nem számítottam.

Mondanám, hogy lehet javítani, de talán ez már késő. Az Ajax nagyon rendben van idén (is), háromgólos előnnyel utaznak majd Svájcba, így a Young Boys – Ajax mérkőzés már valószínűleg eldőlt. De ez lehet, hogy csak az én véleményem, és a többség úgy gondolja, hogy még lehet esélyük a hazaiaknak. Ezen is eléggé meg lennék lepve, na…

Szóval, utolsóként egy harmadik Európa Liga párharc jön, aztán készülni kell az esti Bajnokok Ligája találkozókra. Igen, sörre és pizzára gondolok ez alatt…

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Görögországban az előző héten!

Ajax – Young Boys

Az igazi durvulás a hazaiak részéről a második félidőben történt, de már az első játékrész is javarészt úgy telt, ahogy ők akarták. Csak a gól nem jött össze, de a Young Boys egyáltalán nem dolgoztatta meg Martin Stekelenburg kapust, a játék leginkább a svájciak térfelén folyt.

A hollandok legaktívabb játékosa ekkor Antony volt, a brazil szélső több esetben is gólt szerezhetett volna, kétszer legalább, azonban mindkét esetben Faivre védeni tudott. Tényleg, minden jó volt, pörgött a játék, csak a gól hiányzott.

A második félidő is nagy Ajax lehetőséggel indult, Faivre-nak ismét hatalmasat kellett védeni Alvarez fejesénél. Megtette, így maradt a 0-0. De az egyre komolyabb nyomás, az egyre több támadás végül felőrölte a vendégeket. A 62. percben a holland válogatottba visszakerülő Davy Klaassen és Dusan Tadic kényszerítője után előbbi került gólhelyzetbe, és szétlőtte a kapu jobb oldalát a középpályás. Egy gól nem gól, főleg egy oda-visszavágós rendszerben, így a hazaiak nem álltak le, hajtottak a második gólért. Ez már David Neresnek is sikerülhetett volna, de ő még az oldalhálóba lőtte Tadic beadását.

A hajrában viszont nem egy, hanem két gól is összejött az Ajaxnak: A 82. percben Dusan Tadic volt kíméletlen, végül pedig az EL-ben és a bajnokságban is egyre komolyabb szerepet kapó Brian Brobbey alakította ki a végeredményt.

Brobbey-ról egyetlen mondat: A még mindig szemtelenül fiatal, 19 éves csatár idén került fel a felnőttek közé, főként csereként számítanak rá, 10-20 perceket kap meccsenként, mégis négy gólnál jár még. Van jövője a srácnak az biztos… De ez nem újdonság, az Ajax mindig is okádta magából a tehetségesebbnél tehetségesebb srácokat. Na jó, még egy mondat. Brobbey jövőre már máshol kamatoztathatja a tudását, ugyanis csatlakozik Gulácsi Péterhez, Willi Orbánhoz és Szoboszlai Dominikhoz, azaz az RB Leipzighez.

Előző meccs eredménye
2021.03.11.Európa Liga
ajax
3:0
young boys
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Nem csak a háromgólos előny tudatában mondom, hogy nulla százalék az esélye a Young Boysnak, a bajnokságban elkövetett teljesítményük is erre enged következtetni. Nagyon nem megy nekik mostanában, az Ajax elleni meccs előtt is sorra jöttek a döntetlenek (egy hosszú győzelmi sorozatot követett három iksz), majd most ismét csak egy pontot tudtak gyűjteni. Az ellenfél a St. Gallen együttese volt, Nsame és Meschack rúgták a gólokat.

Ezzel a gyengébb teljesítménnyel együtt Gerardo Seoane együttese még mindig az első helyen áll, ráadásul az előnyük is tetemes. 54 pontot gyűjtöttek, a második helyen álló Servette meg 37-et. Kinéz egy újabb bajnoki cím…

Ahogy kinéz az Ajaxnak is, Erik Ten Hag csapata hétpontos előnnyel rendelkezik a PSV Eindhovennel szemben, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak. A hétvégén a Zwolle otthonában léptek pályára, és Neres, valamint Tagliafico góljaival 2-0-ra nyertek. Elég valószínűtlen, hogy innen elbukhatják a bajnoki címet, ami a 35. elsőségük lenne.

Összefoglalás

Mindkét oldalon lesznek hiányzók. Az Ajax és André Onana sztoriját már biztos ismeritek, de ha nem, akkor beszéljünk róla két mondatot. A nigériai válogatott kapusa a felesége által használt gyógyszerből vett be egyet-kettőt – állítása szerint -, mivel rosszul volt. Aztán jött egy doppingvizsgálat, és Onana elhasalt rajta. Nagyon kemény, egy éves büntetést kapott a kapus, így legközelebb majd 2022. elején védhet…

Nem játszhat még a télen igazolt Sébastian Haller sem, őt nem tudták nevezni, valamint kétséges Noussair Mazraoui és Daley Blind játéka. Brobbeyt sem fogja erőltetni Ten Hag, minek kezdje el beépíteni, ha nyáron úgyis elmegy?!

A másik oldalon a következő játékosok nem játszhatnak: Aebischer, Camara, Garcia, Petignat, Martins és von Ballmoos. Az első játékos eltiltott, a többiek sérültek.

Pár változtatásra lehet számítani a hollandoknál, de ugyanaz az erős mag játszani fog, mint az odavágón. Ez pedig nem sejtet sok jót a svájciak számára.

Minden bizonnyal a Young Boys mindent meg fog tenni, és ha a meccs elején rúgnának egy gólt, még akármi is lehetne… Vagy nem?

Az első meccs alapján nem. Az Ajax továbbjutását nem hiszem, hogy fenyegetik majd a hazaiak, de azért számítok gólokra. A tippem az, hogy legalább 2,5 gól esik a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső