AC Milan – Napoli: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 17.
AC Milan
Teljesítmény:
D V N N V
  • Giuseppe Meazza
  • December 19. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Napoli
Teljesítmény:
V N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az embernek erőteljes deja vu érzése van, ha ránéz a Premier League versenynaptárára. A koronavírus sok csapat öltözőjébe betört, a Manchester United együttesénél például több mint egy tucat játékos kapta el a vírust. Így az is lehet, hogy a teljes forduló elmarad, ha a szövetség megfogadja Thomas Frank, a Brentford edzőjének tanácsát.

Ezt most csak azért hoztam fel, mert kinéztem több bajnoki meccset is a vasárnapi játéknapról, a tervem így dugába dőlt. Így a mai nap egy kicsit csökkentett üzemmódban fog működni: Egy olasz, illetve egy német mérkőzést fogunk közelebbről megvizsgálni.

A napunk rangadója egyértelműen az AC Milan – Napoli összecsapás lesz, a Serie A másodikja fogadja a negyediket. Azt a negyediket, amely pár héttel ezelőtt még az éllovas volt, de pár rossz eredmény elegendő volt ahhoz, hogy ekkorát zuhanjanak. És elég valószínűnek tűnik – az én olvasatomban persze -, hogy az első helyet már nem is tudják majd visszaszerezni.

A Milan hasonlóan teljesít, mint tavaly, akkor is ezüstérmesként futottak be, a városi rivális egy derbyn nyert, előzött, és onnan már nem adta ki kezéből a bajnoki címet. Most is az Interé a trón, és idén is nagyon erősek Simone Inzaghiék…

Egy döntetlen eredmény a két gárda között megbúvó Atalantának kedvezne, akik így beérhetnék a rossonerit, vereség esetén meg is előzhetnék.

Szóval a feladat adott, hazai pályán kell elintézni Mertenséket. Ami a közelmúltból kiindulva nem lesz egy egyszerű feladat.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Udinese – AC Milan: 1-1

G.: Beto ill. Ibrahimovic

Meglehetősen nagy előnye volt az AC Milannak (és a Napolinak) az üldözőkkel szemben, aztán sorozatban két elszenvedett vereség után ez az előny elillant. A mérkőzés után pedig a milánóiakat megelőzte egy másik milánói együttes, az Inter. Stefano Pioli együttese egyébként örülhet az egy pontnak is, Zlatan Ibrahimovic ugyanis a hosszabbításban talált be, és mentett meg egy pontot a rossoneri számára…

A kezdők:

Udinese:

Silvestri – Becao, Nuytinck, Perez – Udogie, Arslan, Walace, Makengo, Molina – Deulofeu, Beto

AC Milan:

Maignan – Florenzi, Tomori, Romagnoli, Hernández – Bakayoko, Bennacer – Saelemaekers, Brahim, Krunic – Ibrahimovic

Az Empoli ellen elszenvedett vereség után az Udinese vezetősége megköszönte Luca Gotti mester munkáját, a helyére pedig ideiglenesen segédjét, Gabriele Cioffit nevezte ki, rögtön beledobták a mélyvízbe a fiatal mestert, a Milan ellen kellett valamit domborítani. És ez sikerült is a hazaiaknak, mert nagyszerűen játszottak, és csak a szerencsén múlt, hogy nem győzelemmel hagyták el a Dacia Arénát.

A Milan – talán a BL kiesés miatt a fejek még máshol jártak – nem igazán találta önmagát, meglepetésre az Udinese irányított. Gerard Deulofeu különösen élt, kétszer is a Milan kapujának közelébe került. Először egy Beto által megcsúsztatott labdát csent el tőle Mike Maignan, majd később a 16-os sarkáról csavarhatott, az a lövés mellé szállt.

A piros-feketék részéről Zlatan Ibrahimovicnak volt egy kapáslövése, ami jócskán fölé ment.

Aztán a 17. percben nem is annyira váratlanul a hazaiak vezetést szereztek. Beto volt a gólszerző, akit egy milánói labdavesztést követően indítottak a félpályán. A csatár mellett ott futott Deulofeu is, de Beto úgy döntött, egyedül oldja meg az akciót. Majdnem ráfaragott, mert első próbálkozását Maignan megállította, és csak másodikra sikeredett hálóba lőni.

Még az első félidőben jöhetett volna a válasz, Brahim Diaz lőtte mellé Ibrahimovic passzát.

A második félidőben kevés helyzet volt, az egyre jobban kitámadó Milan leginkább Ibra révén veszélyeztett, a svédnek volt egy felhőfejese, ami centikkel ment el a jobb kapufa mellett.

Aztán ahogy támadtak ki a vendégek, úgy tudott kontrázni az Udinese. Egy ilyenből majdnem gól született, Beto duplázhatott volna, de nem talált kaput.

Már a meccs legvégén jártunk, elkeseredetten támadott a Milan az egy pontért, és végül meg is szerezték, amit akartak. Zlatan Ibrahimovic akrobatikus mozdulattal, öt méterről lőtt Silvestri kapujába, ezzel legalább a vereséget elkerülték.

Az Udinese egyik szeme sírhat, a másik nevethet. Nevessenek, mert az egy pont nem rossz a bajnoki címre törő Milan ellen, de sírjanak is, mert az utolsó pillanatban fosztották meg őket a győzelemtől.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.14.Serie A
milan
0:1
napoli
Serie A
2020.11.22.Serie A
napoli
1:3
milan
Serie A
2020.07.12.Serie A
napoli
2:2
milan
Serie A
2019.11.23.Serie A
milan
1:1
napoli
Serie A
2019.01.29.Olasz Kupa
milan
2:0
napoli
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Napoli – Empoli: 0-1

G.: Cutrone

Az Európa-liga sikertől megrészegülve fogadta az Empoli együttesét a Napoli vasárnap koraeste. A dél-olaszok a Leicester csapatát tudták legyűrni, így vert helyzetből sikerült mégis továbbjutni csoportjukból. Viszont a sikert bánat követte, az újonc nem kevés szerencsének, Vicarionak, és egy hajrában szerzett gólnak köszönhetően mindhárom pontot elvitte a Maradonából. A Napoli emiatt hátracsúszott, most már csak a negyedik helyen állnak Luciano Spalletti legényei.

A kezdők:

Napoli:

Ospina – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, M. Rui – Zielinski, Demme – Lozano, Ounas, Elmas – Mertens

Empoli:

Vicario – Stojanovic, Ismajli, Luperto, Parisi – Zurkowski, Stulac, Henderson – Bajrami – Pinamonti, Cutrone

Ahogy arra számítani lehetett a Napoli dominált a találkozón, már az első félidőben több nagy helyzetük volt, amik azonban egytől egyig kimaradtak. Elif Elmas lövése volt az első, amely után a közönség tapsolhatott, az északmacedón szélső egy Lozanotól kapott labdát nem erőből lőtt kapura, hanem okosan, belsővel ívelt. A lehulló labdát Vicario nem érte volna el, de a felsőléc kisegítette az ifjú kapust.

A mexikói Hirving Lozano ziccere következett, egy hosszú indítással lépett meg a csatár, erős lövését Vicario fogni nem tudta, de akkora bomba volt ez, hogy az is csoda, hogy kiütni sikerült.

Spalletti mester egyébként már a meccs elején kénytelen volt belenyúlni a találkozóba, Piotr Zielinski sérült meg, Lorenzo Insignét küldte fel a pályára a vezetőedző, az európa-bajnok pedig egyből be is találhatott volna, szokásosnak mondható csavarása alig kerülte el az Empoli kapuját.

Az újoncnak csak egy lehetősége volt az első félidőben, azt Nedim Bajrami hagyta ki, pontosabban David Ospina védett.

A második félidőben folytatódtak a hazai rohamok, Vicario viszont nagyszerűen védett az egész mérkőzésen, mindent ki tudott fogni. Ha ő nem volt ott, akkor kisegítettek a védők, meg ugye a kapufa.

A 70. percben született meg a mérkőzés egyetlen gólja, amelyre joggal mondhatjuk, hogy abszurd. Igen, talán ez a legjobb szó. Az Empoli végezhetett el szögletet, a rövidre szálló labda átszállt Patrick Cutrone feje felett, a mögötte álló Zambo Anguissa viszont tarkón fejelte a csatárt, akiről a hálóba pattant a játékszer. Szürreális, groteszk, bizarr, abszurd… bármelyik szó ide illeszthető.

Nagy küzdelmet folytatott az egyenlítés reményében a Napoli, Andrea Petagna közel is járt hozzá, de megpattanó lövése a kapufáról jött ki, Vicariot másodszor is megmentette a nápolyi léc. Hatalmas öröm látszódott a vendégek arcán a hármas sípszó felharsanásakor, a Napoli játékosokén viszont csak a düh látszott, semmi más. Joggal voltak dühösek, de csak magukra lehettek azok…

Összefoglalás

Jó, hogy a Milan kispadja idén már hosszabb, láthatóan szükség van rá. Ugyanis Simon Kjaer az egész szezonra kiesett, Rafael Leao és Olivier Giroud idén már nem lesznek bevethetők, és megsérült Davide Calabria, Pietro Pellegri és Alessandro Plizzari is.

A védelemben így sok választása nincs Piolinak, Tomori és Romagnoli lesznek középen, Florenzi és Theo Hernández a széleken. Középpályán Kessié és Bennacer szereplése valószínűsíthető, elől pedig Junior Messias, Brahim Diaz, Alexis Saelemaekers, Rader Krunic a választék. Befejező csatára viszont csak egy van a mesternek: Zlatan Ibrahimovic, aki már elmúlt 40.

A Napolinál Victor Osimhen esett ki hosszú időre, de Mário Rui, Fabián Ruiz, Stanislav Lobotka és Kalidou Koulibaly sem szerepelhet majd vasárnap este, Konstantinos Manolas pedig engedéllyel utazott az Olympiakoszhoz orvosi vizsgálatra, ő januárban elhagyja Olaszországot.

A nápolyiak kicsit szűkösen vannak, nem hiába álltak fel az Empoli ellen úgy, ahogy… Most sem várható nagy változtatás, Lorenzo Insigne azért kezdőbe fog kerülni, szerintünk Ounas ül így vissza a padra.

Hazai pályán a Milan remekel, egy döntetlenjük és egy vereségük van hat győzelem mellett. Meglepetésre a Sassuolo tudta elvinni mindhárom pontot a Giuseppe Meazza Stadionból.

A Napoli idegenben utolsó öt meccséből csak kettőt tudott megnyerni, ikszeltek a Roma és a Sassuolo ellen, kikaptak az Intertől.

Mindkét csapatban vannak tehát hiányzók, de a pótlásuk – nagyjából – megoldott, nem féltjük a csapatokat.

A komolyabb együttesek ellen nem tudták meccseiket kapott gól nélkül lehozni, és egymás ellen is rendre betalálnak. Ezért elsősorban ennek drukkolunk, hogy mindkét fél gólt szerezzen. Az egyik oldalon Ibra, a másikon Mertens, ez elég jó kis csatát ígér.

Viszont, ha őszinték akarunk lenni, akkor a sérülések szerintünk jobban megviselték a Napolit, jelenleg a Milant tartjuk a favoritnak. A BTTS mellett hazai győzelmet várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső