AC Milan – Torino: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 25.
AC Milan
Teljesítmény:
N V N N V
  • Giuseppe Meazza
  • Október 26. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Torino
Teljesítmény:
N D D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai második Serie A-s mérkőzésünk az AC Milan – Torino találkozó lesz. Furcsa dolog történt a piros-feketék előző mérkőzésén. 40 évet kellett várni arra, hogy Zlatan Ibrahimovic, a rossoneri veterán támadója karrierje első öngólját vétse. Ha azt nyilatkozza, hogy így akarta én elhiszem neki…

Viccet félretéve Zlatan volt a főszereplője a Bologna elleni találkozónak, ami végül is happy enddel végződött a svéd számára, csapata az ő (rendes) góljának is köszönhetően 4-2-es győzelmet aratott és továbbra is üldözi a Napolit. Olyannyira, hogy beérték őket, a Nápoly ugyanis csak döntetlenre végzett az AS Roma vendégeként.

A Torino négy nyeretlen mérkőzést követően tudott újra nyerni. Saját maguknak tették nehézzé a találkozót, hiszen már 2-0-ra is vezettek a Genoa ellen, a vendégek innen tudtak folyamatosan zárkózni.

Mondhatjuk, hogy a Milan számára kötelező a győzelem, és igazából nem is járunk messze a valóságtól. A bukik is őket favorizálják, de ez az odds még bőven az a kategória, amit megéri rakni. Hamarosan bővebben kifejtjük, miért gondoljuk, hogy a milánóiak örülhetnek majd a végén.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bologna – AC Milan: 2-4

G.: Ibrahimovic (ög), Barrow ill. R. Leao, Calabria, Bennacer, Ibrahimovic

Ezt a tippet telibe kaptuk. Azt mondtuk nektek a mérkőzést megelőzően, hogy a milánói védelemben vannak, lesznek hiányzók, többek között az elsőszámú kapus és a balbekk sem lesz ott, valószínűsíthető volt, hogy a Bologna kapuba fog találni. Ahogy bíztunk a Milan (és a Bologna) támadóiban abból a szempontból is, hogy legalább 2,5 gól esik majd a meccsen. Így is történt.

A kezdők:

Bologna:

Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate – De Silvestri, Dominguez, Svanberg, Hickey – Soriano, Barrow – Arnautovic

AC Milan:

Tatarusanu – Calabria, Kjaer, Tomori, Ballo Touré – Bennacer, Tonali – Castillejo, Krunic, R. Leao – Ibrahimovic

Hosszan lehetne beszélgetni erről a meccsről, hiszen a hat gól mellett volt még két azonnali piros lap is – mindkét játékost a Bolognából állították ki.

Az első félidő 16. percében szerezték meg a vendégek a vezetést, ekkor Zlatan Ibrahimovic ugratta ki Rafael Leaot, akinek lövése megpattant egy hazai lábon, ezzel becsapva Skorupski kapust, 1-0.

A gólhátrány nem volt elég a hazaiaknak, így négy perccel később emberhátrányba is kerültek. Hatalmas butaságot csinált Adama Soumaoro, aki utolsó emberként ragadta meg Rade Krunic vállát. Butaság volt, mert a labda hosszú lett volna a bosnyáknak, másrészt így a kiállítás sorsára jutott a Bologna védője.

A Milan ki is használta az emberelőnyt és a 35. percben Davide Calabria révén újra gólt szereztek. Az EB-ről sérülés miatt lemaradó jobbhátvéd egy kipattanó labdát bombázott a kapu közepébe.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor a hazaiak szépítettek. Egy rövidre szálló szöglet lepte meg Zlatan Ibrahimovicot, próbálta lehúzni a fejét, de a kobakján megcsúszott a labda, így Tatarusanu esélytelen volt.

A kapott góltól összezavarodtak a milánóiak, három perccel később Musa Barrow szép góljával már egyenlő volt az állás. Ezen az estén azonban a Bologna saját maga ellensége volt. Nem elég, hogy elvesztették Soumaorot, most Roberto Soriano vesztette el az eszét, ami miatt csapata elvesztette őt. Na, értitek…

Az 58. percben a támadó középpályás rendkívül csúnyán lépett oda Ballo Touré bokájára, villant a piros lap.

A kettős emberelőny ellenére a találkozó sokáig 2-2-re állt. Aztán a hazaiak elfáradtak, a Milan pedig ezt kétszer büntette. Először a 84. percben, ekkor Ismael Bennacer bombázta szét a jobb alsót, hat perccel később pedig Zlatan Ibrahimovic talált be, mellyel ő lett minden idők negyedik legidősebb játékosa, aki gólt szerzett az olasz első osztályban.

Ráijesztett többször is a Bologna a Milanra, biztosak vagyunk benne, hogy a négy rúgott gól ellenére Pioli mester nem dicsérte meg fiait az öltözőben.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.12.Serie A
torino
0:7
milan
Serie A
2021.01.12.Olasz Kupa
milan
5:4
torino
Olasz Kupa
2021.01.09.Serie A
milan
2:0
torino
Serie A
2020.02.17.Serie A
milan
1:0
torino
Serie A
2020.01.28.Olasz Kupa
milan
4:2
torino
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Torino – Genoa: 3-2

G.: Sanabria, Pobega, Brekalo ill. Destro, Caicedo

Hasonlóan izgalmas mérkőzést játszott a Torino is, mint az AC Milan. Ivan Juric mester legényei már 2-0-ra is vezettek, de egy kicsit leengedtek, ezzel visszahozták a mérkőzésbe a Genoa együttesét. A legvégén még a győzelem is veszélybe került, végül aztán négy nyeretlen találkozót követően három pontnak örülhettek a bikák.

A kezdők:

Torino:

Milinkovic-Savic – Djidji, Bremer, Buongiorno – Singo, Lukic, Pobega, Ansaldi – Linetty, Brekalo – Sanabria

Genoa:

Sirigu – Ghiglione, Vasquez, Criscito – Cambiaso, Touré, Sturaro, Rovella, Fares – Destro, Ekuban

Gólgazdag mérkőzésre sikerült ez is, köszönhetően például Antonio Sanabriának. A paraguayi támadó talált be a meccsen először, a 14. percben tökéletesen érkezett Cristian Ansaldi baloldali beadására, majd excsapattársát, Salvatore Sirigut becsapva fejelt a jobb alsóba.

Nem sokkal később kétgólosra növelte előnyét a hazai csapat. Josip Brekalo szerzett labdát a középpályán, Sanabria felé passzolt, aki Tommaso Pobega elé varázsolta a játékszert. A középpályás körül nem volt Genoa védő, így higgadtan, nyugodtan fejezhette be az akciót. Így is tett, laposan gurított Sirigu kapujába.

A vendégeknél egy helyzet volt, amit Milinkovic-Savic könnyedén védett: Mohamed Fares beívelt labdáját Destro lőtte rá. A mozdulat szép volt, de erő nem igazán volt benne…

Hárommal is elhúzhattak volna a hazaiak, ha Karol Linetty második félidőben szerzett gólját megadják. De nem adták, a találatot szabálytalanság előzte meg. Talán ezen bátorodott fel a Genoa, és Mattia Destro révén szépítettek a meccs 70. percében.

Hét perccel később két új igazolás, a Leicestertől kölcsönben érkező Dennis Praet, és a Wolfsburgot elhagyó Josip Brekalo összjátékának végén utóbbi talált a hálóba, visszaállítáva a kétgólos differenciát.

Erre még egyszer válaszoltak a vendégek, Felipe Caicedo Yayah Kallon passzát váltotta gólra, sőt az egyenlítéshez is közel álltak, Nicoló Rovella szabadrúgásakor nem sokat tévedett.

Más egyéb nem történt, a Torino még mélyebbre küldte az amúgy is gyengén szereplő Genoát. Folytatás holnap este az AC Milan ellen.

Összefoglalás

A korábbi tippeknél említettem már, hogy Pioli nincs könnyű helyzetben, sok sérültje van a tar mesternek. Annak most örülhet, hogy Theo Hernández játékra kész, viszont továbbra is nélkülöznie kell Alessandro Plizzarit, Mike Maignant, Alessandro Florenzit, Junior Messiast, Ante Rebicet, Brahim Diazt és Pietro Pellegrit. Sőt újabb játékos csatlakozott ehhez az illusztris névsorhoz, Samu Castillejo a Bologna ellen sérült meg, november közepén térhet majd vissza.

Hasonlóan nehéz helyzetben van Ivan Juric, de lehet, hogy nehezebben… Míg a Milannál több sérült van, hosszabb is a kispad, könnyebb pótolni egy-egy kulcsjátékost. Rolando Mandragora, Marko Pjaca és Cristian Ansaldi kiesése mindenképp probléma, nehéz lesz őket pótolni. A hármason kívül Simone Verdi és Simone Edera sem bevethető.

A Torino az elmúlt években a kiesés ellen harcolt, holott a játékoskeret alapján több volt bennük. Most is azt mondom, hogy simán ellehetnek a tabella közepén, szép, kényelmes pozícióban. Az új igazolások beváltak, Brekalo és Praet is remek, ahogy Sanabria is. Igaz, őt nem idén látjuk először Torino mezben.

Tavaly a Milan megsemmisítő vereséget mért a bikákra, 7-0 lett annak a meccsnek a vége. 2019-ig kell visszamennünk, hogy Torino győzelmet találjunk, 2019. szeptemberében, hazai környezetben verték a piros-feketéket.

A Milan a négy rúgott gól ellenére valóban nem tűnt teljesen magabiztosnak, talán Theo visszatérése lendít a játékon. Ettől függetlenül benne van a pakliban, hogy a Torino támadói legalább egyszer beveszik Tatarusanu kapuját.

A mi tippünk ez: Mindkét csapat szerez gólt, de a mérkőzést majd az AC Milan nyeri, akik így a tabella élére is ugorhatnak, amennyiben csütörtökön a Napoli pontot, pontokat veszít a Bologna ellen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső