Ajax – Lille: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 23.
Ajax
Teljesítmény:
N N N N N
  • Johan Cruijff Arena
  • Február 25. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Lille
Teljesítmény:
N V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai második Európa Liga meccsünk az Ajax – Lille lesz, aminek már az első mérkőzését is figyelemmel követtük, és bár hosszú ideig nagyon jól állt a tippünk, végül egy tizenkilenc éves suhanc elvette a reményünket. Azért a kardunkba nem kell dőlni, de egy picikét bosszantó volt.

A visszavágó egyike azon meccseknek, ahol még nyílt a továbbjutás, 2-1-re nyert az Ajax, szóval sokkal előnyösebb helyzetben fogadhatják majd a francia bajnokság listavezetőjét, de a Lille-ből kinézem, hogy meg tudja fordítani a párharcot.

Nem lesz könnyű dolga Jonathan Davidéknek, mert az Ajax hosszú ideje nem fejezett be vereséggel meccset, legutóbb még decemberben, az Atalanta ellen tettek így, azóta viszont lejátszottak tizenöt mérkőzést, az eredmény pedig nagyon-nagyon jó: 13 győzelem és két döntetlen.

A Lille nagy csatában van, és talán tényleg aktuális az a kérdésem, hogy lehet-e bírni két fronton ezt az erőltetett menetet egy olyan csapatnak, mint a Lille?! Nem, nem azt mondom, hogy gyengék, dehogy! Azt mondom, hogy egy PSG-nek a bajnokság és a BL is menni fog, mert van olyan bő a keretük. De a Lille-nek?

És ha választaniuk kell?

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Franciaországban az előző héten!

Lille – Ajax

Az első hetven perc nem a Lille-ről szólt. És akkor nem biztos, hogy a legjobban fogalmaztam meg ezt a mondatot. Egyáltalán nem jelentettek semmilyen veszélyt Stekelenburg kapujára, a Jonathan David – Yazici páros még csak kapu felé sem szagolt. Igen, Burak Yilmaz továbbra sem egészséges, így rá nem számíthatott Christian Galtier.

Erik Ten Hag viszont a legjobbjaival tudott kiállni, és a Tadic – Antony – Neres hármas okozott némi nehézséget Maignan kapusnak és a francia védelemnek.

Az első félidőből Antony helyzete ragadt meg, a fiatal szélső a 28. percben találhatott volna kapuba, a megoldása is fineszesre sikeredett, de az elterülő Maignan jobb kezében elakadt a labda.

A második félidőben tovább folytatódtak a holland rohamok, a Lille pedig a szerencsével sem állt hadilábon. Dusan Tadic sarkazása után Davy Klaassen került helyzetbe, Maignan kivetődött, így jutott el a labda Neres elé, aki viszont meglepődött a lehetőségen, és öt méterről csak a felsőlécet találta el.

Érett, nagyon érett az Ajax gólja, de egy hiba után mégis a Lille szerzett vezetést. A 72. percben Tagliaficot szorongatták, aki így megpróbálta hazaadni a labdát. Rosszul, nagyon rosszul. Timothy Weah lecsapott rá, és Stekelenburg bár beleért a lövésbe, ez kevésnek bizonyult.

Innentől kezdve visszaállt minden a rendes kerékvágásba, azaz a hollandok támadtak, a franciák védekeztek. A 86. percig ez eredményesnek bizonyult, de Renato Sanches szabálytalan megmozdulása miatt tizenegyest kapott az Ajax, amit Dusan Tadic be is lőtt simán. Már ez egy jó eredmény összességében, de a hollandok feltették a pontot az I-re két perccel később. A legújabb üdvöskéjük, Brian Brobbey lőtt be egy ziccert, ezzel megfordítva a találkozót.

Abszolút megérdemelten nyertek a hollandok, az egész meccsen ők támadtak, remekül megfogták a Lille támadóit, akik csak egy szerencsétlen hibának köszönhetik, hogy legalább egyszer kapuba találtak.

Előző meccs eredménye
2021.02.18.Európa Liga
lille
1:2
ajax
Európa Liga
2019.11.27.Bajnokok Ligája
lille
0:2
ajax
Bajnokok Ligája
2019.09.17.Bajnokok Ligája
ajax
3:0
lille
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Ahogy megtettük az Arsenal és a Benfica esetén, természetesen az Ajax és a Lille sem maradhat ki. Egyébként két éllovasról beszélgetünk, hiszen az Ajax és a Lille is vezeti hazája bajnokságát. Az egyik papírforma, míg a másik… Hát, az nem. Mindenképp izgalmasabb a bajnokság, mint az elmúlt években, végre van esély arra, hogy valaki letaszítsa a trónról a Paris Saint-Germaint. Nem ennek drukkolok, nem drukkolok én senkinek, de azt szeretném, ha kiélezett hajrá várna ránk a Ligue 1-ből.

Az előny most három pont Neymarékkal szemben, és három pont Memphis Depay csapatával szemben. Jól jött a Lille-nek (és a Lyonnak is), hogy a Monaco ismét megverte Mauricio Pochettino együttesét.

A Lille pedig a remek formában levő Lorient-hoz látogatott, akik mostanság meg tudták fogni a PSG-t, a Monacot és a Rennes-t is.

Ezúttal nem volt esélyük, nagyon simán nyertek Davidék, 4-1 lett a végeredmény. A gólokat Fonte, Ikone és Bradaric szerezték, meg volt egy öngól is.

Hasonlóan a Lille-hez, az Ajax is négy góllal szomorította el aktuális ellenfelét, a Sparta Rotterdam ellen hazai pályán 4-2-re nyertek. Itt az a Sebastien Haller duplázott, aki az EL-ben nem léphet pályára, pedig igazán megy neki a játék, mióta megvették a West Hamtől, 10 mérkőzésen 7 gólig jutott. Az elefántcsontpartin kívül betalált még Schuurs és Kudus.

Összefoglalás

Egy-egy jó csatárral kevesebben lesznek a csapatok. Hazai oldalon az előbb említett Haller nem szerepelhet, míg a franciáknál Burak Yilmaz még mindig nem épült fel, pedig rá nagy szükség lett volna. Így a David – Yazici – Ikone hármasból kell választania Galtier-nek, és ha én lennék a mester helyében, Ikonét ezúttal nem ültetném a padra.

Timothy Weah kezdetése az első meccsen meglepetés van, de azután, hogy ő szerzett gólt az Ajaxnak, lehet, hogy újra megkapja a bizalmat. További jó hír a franciák szurkolóinak, hogy Xeka és Benjamin André eltiltása lejárt, az ő játékuk szinte borítékolható.

Az Ajaxnál Mazraoui sérült, de szintén visszatérhet eltiltása után Ryan Gravenberch, így Daley Blind visszatérhet a védelembe. Onana esetét már a múltkor kitárgyaltuk, ő még jó egy évig nem léphet pályára doppingvétség miatt (ha csak nem tud sikeresen fellebbezni), Martin Stekelenburg azonban készen áll pótolni a kamerunit.

A fogadóirodák hazai sikert jósolnak, néhány szakértő szerint a Lille fordítani fog. Szerintem az előbbieknek van igaza, az Ajax magabiztosan vezeti a bajnokságot, és még pihentetni is tudott néhány játékost a Rotterdam ellen. Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső