Arsenal – Benfica: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 23.
Arsenal
Teljesítmény:
V D N V V
  • Georgios Karaiskakis Stadion
  • Február 25. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Benfica
Teljesítmény:
D D D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tavalyhoz képest azért van némi előrelépés az európai kupák lebonyolításában, de ez még mindig nem az igazi. Továbbra is fájó látni a kongó stadionokat, hogy minden egyes beszélgetést lehet hallani a pályán (ez mondjuk néha ad egy kis betekintést nekünk), nulla hangulat, és néhány csapat még a saját pályáját sem használhatja. Így van ezzel az Arsenal – Benfica páros is, akik az angol mutáció miatt az első mérkőzésüket Rómában, a Stadio Olimpicoban játszották le, most pedig Pireuszba, Görögországba kell utazniuk.

A hazai pálya előnye így mindkét félnél odavész, és ezzel valamennyire hátrányba kerülnek a többiekkel szemben.

A Puskás Aréna is folyamatosan játékban van, a héten majd a harmadik meccset is megrendezik ott (először a Lipcse – Liverpool, aztán a Wolfsberger – Tottenham, és most a Mönchengladbach – Manchester City).

Amíg tart ez az egész, továbbra is lehet számítani hasonlóra, de ennyi elég is volt ebből a mizériából, foglalkozzunk inkább a meccsünkkel!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Portugáliában Olaszországban az előző héten!

Benfica – Arsenal

A Benfica és az Arsenal azon kevés csapatok közé tartozott, akik veretlenül hozták le a csoportmeccseket, az Arsenal pedig az egyetlen olyan gárda volt, akik mindegyik meccsüket meg is nyerték.

Hiába szenvedés mindkét félnek a bajnokság, úgy tűnik, hogy az Európa Ligában egy teljesen más arcukat tudják mutatni. Eddig legalábbis így volt. Mert bár a veretlenség a római meccs után is megmaradt, de a „jó” vagy a „gólgazdag” vagy a „közönségszórakoztató” jelzőket nem lehetett használni erre a mérkőzésre…

Nem, valóban nem volt jó meccs, lehetséges, hogy a csapatokat a teljesen idegen környezet fogta meg, de ezer másik oka is lehet. Például az, hogy mindig nem lehet jól játszani, van ilyen…

Mivel a csoportkörben rengeteg gólt rúgtak (csak a Leverkusen szerzett többet náluk), joggal várhattunk egy jó kis támadó futballt, szép megmozdulásokat, lövéseket és cseleket. De nem.

Az első félidőben egyszer-egyszer tudták a csapatok eltalálni a kaput, azok sem voltak a legnagyobb helyzetek. Amit ki kell emelni viszont az Pierre-Emerick Aubameyang elrontott ziccere volt. Egy jobboldali kiugratást követően Hector Bellerin tört be a tizenhatoson belülre, középre passzolt, ahol Bukayo Saka és Aubameyang várta a labdát. Utóbbinak tökéletesen érkezett, de hat méterről, senkitől sem zavartatva mellé passzolt. Saka megtapsolta a társat, de mélyen, belül ő is tudta, hogy ezt illett volna kihasználni.

Főleg, hogy a második félidő 10. percében tizenegyeshez jutott a Benfica: Goncalves beadásába Smith-Rowe tette bele a kezét, vita nem lehetett az esetről. Pizzi állt a labda mögé, és bár nem tűnt túl magabiztosnak, azért a bal alsóba gurított. Leno majdnem elcsípte egyébként a büntetőt.

Két percig tartott a portugálok előnye, az Arsenal azonnal egyenlített: Már úgy tűnt, hogy az ágyúsok támadása elhal, de egy kis szerencsével visszakerült hozzájuk a labda, Cedric Soares lépett ki a baloldalon, középen Bukayo Saka várta, és ő már nem hibázta el az ordító lehetőséget.

És… Ennyi.

Előző meccs eredménye
2021.02.18.Európa Liga
benfica
1:1
arsenal
Európa Liga
2017.07.29.Emirates Kupa
arsenal
5:2
benfica
Emirates Kupa
2014.08.02.Emirates Kupa
arsenal
5:1
benfica
Emirates Kupa
2011.08.06.Barátságos Mérkőzés
benfica
2:1
arsenal
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Fontos azért megemlíteni, hogy milyen formában várják majd a csütörtöki összecsapást. Az angol és a portugál bajnokság abban hasonlít egymásra, hogy nagyjából már ott is megvan a bajnok. Oké, még hátra van sok forduló, de olyan előnnyel rendelkezik a Sporting és a Manchester City, hogy csoda lenne, ha valaki beérné őket. Egyaránt tízpontos előnnyel vezetnek a második helyezett előtt.

Abban is hasonlít a csapat, hogy bőven tudásuk alatt teljesítenek. A portugál bajnokságban az elmúlt húsz év a Porto és Benfica csatározások fő színhelye volt, most viszont csak negyedik helyen áll a csapat, tizenöt pontra az éllovastól. Emlékszem, mennyit szívatták azzal az Arsenalt, hogy örök negyedikek… Hát, most örülnének ennek a helyezésnek, mert csak a 10. pozíciót foglalják el.

Egyikük sem tudta nyerni aktuális bajnokiját, az ágyúsok hazai pályán kaptak ki a Manchester Citytől, míg a Benfica idegenben egy pontot szerzett a Farense otthonában.

Összefoglalás

Általában az összefoglalást azzal szoktam kezdeni, hogy megnézem, kik azok, akik nem vehetnek részt az adott találkozónkon. Most sem lesz ez másképp.

Az Arsenal részéről Thomas Partey és Rob Holding nem szerepelhet, míg a Benficánál Jardel és André Almeida.

Kicsit furcsálltam, hogy szerkezetet váltott Arteta, megszoktam már a 4-2-3-1-et, Rómában meg gyakorlatilag áttértek 4-4-2-re, ahol Emile Smith-Rowe csatárt játszott. Nem is ment neki, nem ez az ő eredeti posztja.

Meg lennék lepődve, ha a visszavágón is maradna ez a formáció, inkább számítanék arra, hogy visszaállnak az eredetire. Van bőven választási lehetőség, Auba is több poszton bevethető, ahogy Saka is, de a mostanság mellőzött Lacazette is be tud szállni, ahogy Pépé, Ödegaard és Smith-Rowe is.

Dani Ceballos a City ellen kimaradt, pedig mostanában jól ment neki, Partey hiányában szinte biztosra veszem, hogy most játszani fog.

A Benficánál is kérdés a formáció, a Farense ellen (és általában) négyvédős rendszerben játszanak, az ágyúsok ellen viszont három belső védővel álltak ki, a szélsők pedig bejárták az egész pályát, támadásba és védekezésbe egyaránt besegítettek. Egyes újságok, weboldalak szerint marad a 3-5-2, meglátjuk.

Ez az „idegenben” lőtt gól még sokat érhet az angoloknak, és úgy gondolom, ha csak tudás alapján kell dönteni, akkor az Arsenalnak sokkal több esélye van.

Nem fogja könnyen adni magát a Benfica, de úgy érzem, az Arsenal győztesen fog majd lejönni a pályáról.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső