Alashkert FC – Kairat Almaty: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 10.
Alashkert FC
Teljesítmény:
D V V V N
  • Republican Stadium
  • Augusztus 12. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Kairat Almaty
Teljesítmény:
N D V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Európa-liga selejtezőjében nem arattunk akkora sikert, sajnos van, amikor nem úgy jön ki a lépés, ahogy szeretnénk. De azért vagyunk itt, hogy javítsunk. Kezdésnek jó lenne elcsípni, hogy az Alashkert FC – Kairat Almaty mérkőzés hogyan ér véget.

Az első mérkőzésen megleptek minket a kazahok, hiszen hazai pályán voltak képtelenek megverni a gyengébb Alashkert együttesét, holott minden jel arra utalt, hogy itt bizony hazai győzelem várható.

A visszavágóra növekedtek az oddsok, immáron a bukik is tudják, az Alashkert még akár ki is ejtheti a Kairat Almatyt.

Számunkra ez egyelőre nem tiszta, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy kiderítsük ezt.

Az Alashkert a hétvégén nem játszott, soron következő mérkőzése elmaradt, míg a Kairat Almaty újra nyerni tudott a kazah kupában, három vereség után sikerült újra diadalmaskodni. Ne tévesszen meg senkit az a három vereség, ezeken a mérkőzéseken nem a legerősebb csapatával állt fel Kirill Keker vezetőedző.

Hát, kíváncsiak vagyunk…

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit.

Kairat Almaty – Alashkert FC: 0-0

Tippünkben azt ecseteltük, hogy fölényes hazai győzelmet várunk, szerintünk a két csapat ég és föld. Ha így is van – szerintünk igen -, akkor ez a pályán egyáltalán nem látszott.

Az edzők az alábbi összeállításban küldték pályára a játékosokat:

Kairat Almaty:

Pokatilov – Hovhannisyan, Dugalic, Alip, Vorogovskiy – Buranchiev, Polyakov, Abiken – Shushenachev, Vagner Love, Alykulov

Alashkert FC:

Cancarevic – Kadio, Tiago Cameta, Voskanyan, Boljevic – Grigoryan, Hovsepyan, Khurtsidze, James – Mihajlovic, Glisic

Furcsa módon, az inkább a középpályán játszó Hovhannisyan ezúttal jobbhátvédet játszott, a kezdőből, sőt a keretből pedig kimaradt José Kante. Bevallom férfiasan, próbáltam utánajárni, hogy a guineai válogatott vajon hol lehet, de nem találtam infót. Annyi bizonyos, hogy a Crven zvezda elleni gólja óta egyetlen egyszer sem lépett pályára a csapatban. A szerbek ellen a kispadra leült, aztán zsinórban három meccsen keresztül még a kispadra sem ült le. A hivatalos honlap pedig hallgat, nem írnak sérülésről vagy bármi más okról.

A mérkőzés első szakaszát nagyon megnyomták a hazaiak, és csak Cancarovic kapusnak volt köszönhető, hogy az eredmény 0-0 maradt. A szerb hálóőr még a Connah’s elleni hibáit követően szorult kispadra – addig Yurchenko védett -, viszont a mester most úgy döntött, itt az ideje visszaállítani a kapuba a tar kapuvédőt. Jó ötletnek bizonyult, hiszen háromszor is ziccerben tudott védeni.

Először Shushenachev lövését hárította, majd Abiken próbálkozását is kiütötte, a 20. percben pedig ismét Shushenachev lőtt kapura, ezt ujjheggyel tolta szögletre.

Fél óra után aztán egy buta tizenegyest összehozott a kahazok jobbhátvédje, az alapvonalhoz közel csúszott rá ellenfele lábára, a bíró pedig azonnal a sípjába fújt. A világ egyik legpechesebb játékosa címet joggal nyerte el Aleksandar Glisic, aki hanyagul pörgetett – amolyan panenkás mozdulattal – a felsőlécre, a kipattanót ugyan bevágta, de előtte kézzel vette át a labdát, nem adták meg így a gólt.

A félidő végére még jutott két Kairat helyzet: Először Abiken fejelt a baloldali kapufára, majd Vagner Love lövését Cancarevic tolta oldalra.

A fordulás után is ugyanúgy hajtottak a hazaiak a győzelemért, Vagner Love kapuba is talált, de az asszisztens már a passz pillanatában emelte a zászlaját. Való igaz, a veterán brazil tényleg előrébb volt a védőknél.

A vendégeknek egyetlen valamirevaló helyzetük volt a második negyvenöt percben, Pokatilov simán fogta Mihajlovic fejesét.

Sokkal, de sokkal többet tett a győzelem érdekében a Kairat Almaty, Cancarevic azonban ihletett formában védett, nem született így gól az első találkozón.

Előző meccs eredménye
2021.08.05.Európa-liga
kairat
0:0
alashkert
Európa-liga
2015.07.23.Európa-liga
alashkert
2:1
kairat
Európa-liga
2015.07.16.Európa-liga
kairat
3:0
alashkert
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

A korábbi kazah kupameccseken megszokhattuk, hogy a Kairat szinte a B csapatával játszik, most azonban nagyon kellett már a győzelem, három ponttal a csoportjuk utolsó helyén szerénykedtek. Így hát most pályán volt Vagner Love, Hovhannisyan, Abiken, Alip, Pokatilov és Shushenachev is. Jött is az eredmény a Zsetiszu ellen, sima 3-0-ra intézték el ellenfelüket.

Közben az Alashkert rápihent a visszavágóra. Nem ők az esélyesek, már a gyengécske walesi gárda ellen is alig jutottak tovább – 2-2-es első meccs után 0-0-ra végződött a második, a hosszabbításban meg egy góllal bizonyultak jobbnak az örmények.

Akárki akármit mond, José Kante azért hiányzik ebből a csapatból, és bármennyire forgatom fel az internetet, nem találok információt arról, hogy miért nem szerepel. Induljunk ki abból, hogy most sem lesz a pályán. Ebben az esetben is a Kairat Almatynak kell nyernie. Már az odavágót is 2-3 góllal le kellett volna hozni, a játék képe alapján egyértelmű, hogy ki a jobb csapat.

Kanté a sérültek listáján nem szerepel, ott négyen vannak jelen pillanatban: Jacek Goralski már február óta, Joao Paulo, Gafurzhan Suyumbaev júliusban sérültek meg, míg a Crvena zvezda ellen gólt szerző Macky Bagnack elkapta a koronavírust.

A másik oldalon nem írnak sérültekről vagy eltiltottakról.

Magas az odds a vendégek győzelmére, de nem tudunk kitérni az első meccsből, amikor az Alashkert csak a szerencsének és Cancarevicnek köszönhette a döntetlent. Jó, Fortuna a Kairat mellé is odaállt Glisic tizenegyesénél, de…

Véleményünk szerint nem lesznek képesek bevenni a Kairat hálóját. Nem tudunk változtatni azon elképzelésünkön, hogy a kazahok jobbak, jobb minőségű labdarúgók játszanak náluk.

Egyik tippünk tehát, hogy csak egyik fél szerez gólt, az pedig a Kairat Almaty lesz. Emellett pedig megfogadjuk azt is, hogy a mérkőzést ők fogják megnyerni. Aztán ha másodszor is kiszúrnak velünk, akkor levesszük róluk a kezünk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső