HJK Helsinki – Neftchi Baku: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 10.
HJK Helsinki
Teljesítmény:
N D D D N
  • Bolt Arena
  • Augusztus 12. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Neftchi Baku
Teljesítmény:
D V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két – számunkra – szimpatikus csapat közül csak egy maradhat az Európa-liga selejtezőjének következő körében. Ami szomorú, szerintünk mindketten megérdemelnék, hogy a csoportkörig mehessenek. De nincs mit tenni, holnap este körülbelül nyolc órakor vagy a finnek, vagy az azeriek szomorúak lesznek. Jöjjön a HJK Helsinki – Neftchi Baku mérkőzés.

Az előző körben gólgazdag mérkőzést játszottak, melynek végeredménye 2-2 lett. Ez alapjáraton a HJK sikerét vetítené előre, ám a Neftchi megmutatta az Olympiakosz ellen is, hogy idegenben is van keresnivalójuk a pályán. A pireuszi együttes csak egy góllal bizonyult jobbnak.

Szóval nem eldöntött még ez a kérdés, de tény és való, hogy a többség – a fogadóirodákkal együtt -a Roope Riskiék továbbjutását várják.

Az azeri gárda rápihent erre a találkozóra, míg a HJK Helsinki lejátszott egy mérkőzést a Veikkausliigában. A főpróba jól sikerült, idegenben nyertek 1-0-ra a KTP együttese ellen. Talán a szurkolók nagyobb arányú győzelmet vártak, kedvenceik az élen állnak, a KTP pedig tök utolsó, 15 meccsen csak egy győzelmet arattak. De mivel ezért is három pontot adnak…

Számukra most sokkal fontosabb az, hogy a csapat bekerüljön a következő fordulóba. Ha pedig azt nyerik, akkor csoportkörösnek mondhatják magukat.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Neftchi Baku – HJK Helsinki: 2-2

G.: Bougrine, Makhmudov ill. Roope Riski, Jair

Ez a meccs számunkra kimaradt, mert egy napon rendezték a Bajnokok Ligája meccsekkel, azok pedig prioritást élveztek, így nem maradt idő egy rendes vizsgálatra. Utólag nem szeretnénk okoskodni, maradjunk annyiban, hogy nagyszerű kis meccset játszott egymással a két együttes.

A kezdőcsapatokkal indítunk:

Neftchi Baku:

Mammadov – Harramiz, Mbodj, Stankovic, Basque – Nacafov, Makhmudov, Kane, Lawal – Meza Colli, Bougrine

HJK Helsinki:

Tannander – Moren, Tenho, O’Shaughnessy, Murillo – Browne, Lingman, Jair, Saksela – Riski, Valencic

Valóban jó kis meccs volt tehát, bár ez az első félidőben még nem igazán látszott. Alig jutottak el egymás kapujáig, mindössze 1-1 kaput eltaláló lövést jegyeztünk fel.

A 10. percben a hazaiaktól Sabir Bougrine tesztelte Tannandert, de a kapus simán fogta a lapos, középre tartó lövést. Aztán jól lekiabálta a védőket, amiért egyáltalán lövésig juthatott az azeri gárda támadója.

Következett 20 percnyi labdázgatás a mezőnyben, amikor nem történt különösebben semmi. Egyvalami igen, a Neftchi kapusát, Aqil Mammadovot le kellett cserélni, a helyére Kamran Ibrahimov állt be. És hamarosan dolga is akadt, Lucas Lingman szabadrúgásánál kellett úsznia a levegőben. Az akció sikeres volt, Ibrahimov szögletre tolta a jól eltalált labdát.

Fordulunk egyet, mert az igazi gyöngyszemek a második félidőből valók. Filip Valencic a félidő elején nagyon elemében volt, kétszer is eljutott egy szóló után a Neftchi tizenhatosáig, azonban mindkét lövése mellé ment. Az egyik csak egy kicsit, a másik… Nos, az nagyon.

Aztán a két kihagyott helyzet után jött a Neftchi és jött Sabir Bougrine. A marokkói támadó Harramizzal játszott össze, utóbbi lekészítette a labdát, Bougrine pedig lőtt. Távolról, de nagyon pontosan, a jobb felsőbe. Mivel Tannander egy kicsit kint állt a kapujából, ezért nem védhetett, remekbeszabott gól volt ez.

Az öröm nem tartott sokáig, mert a Helsinki gólfelelőse, Roope Riski értékesítette Valencic kiugratását. Más kérdés, hogy szerintünk a támadó lesen állt, de valószínűleg egy-két centiről beszélünk. Mindenesetre a találatot érvényesnek nyilvánította a skót játékvezető, 1-1-ről folytatódott a mérkőzés.

Riski aztán egy gólpasszt is kiosztott négy perccel később, bár ehhez sok köze nem volt, Ibrahimovról pattant a lábára a labda, amit aztán a brazil Jair egy lépésről az üres kapuba vágott. Nagyon szerencsés gól, de összességében megérdemelten vette át a vezetést a finn együttes.

A győzelmet viszont nem sikerült megkaparintani, mert a 80. percben a csapatkapitány, Emin Makhmudov gyönyörű szabadrúgása kötött ki Tannander kapujának bal oldalában.

A vége 2-2, ha fele ilyen jó második félidőt produkálnak a srácok csütörtök este, akkor egy rossz szavunk nem lesz majd…

Előző meccs eredménye
2021.08.03.Európa-liga
neftçi
2:2
hjk
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Anno az Olympiakosz elleni párharc visszavágója előtt dicsértem a Neftchi csatárát, Namiq Alasgarovot. A támadó azóta sem jött rendbe, az odavágón sem játszott, és több mint valószínű, hogy a visszavágón sem fog. Nem tudni egyelőre, hogy mennyit kell kihagynia, de úgy tűnik Meza Colli megtalálta a párját Sabir Bougrine személyében. A marokkói játékos eddig is alapembere volt a csapatnak, de eddig a csatárok mögött volt megtalálható. Most kényszerből került Meza Colli mellé a támadósorba, de ha ilyen gólokra képes, akkor ott is fog maradni.

Egyébként nem egészen csatárt játszott, inkább amolyan árnyékéket, de ez a döntés Abbasovtól eléggé ült.

Úgy tűnik, Mammadov sérülése nem komoly, nem szerepel a sérültek listáján, de attól még nem biztos, hogy százszázalékos állapotban van, simán lehet, hogy a múltkor a padról beszálló Ibrahimov most egy teljes meccset kap.

A finneknél egy sérült van, a japán támadó középpályás, Atomu Tanaka, aki a Malmö elleni visszavágón játszott utoljára. Korábban számított rá Koskela mester, ám most kénytelen lesz nélkülözni.

A KTP elleni meccsről már röviden megemlékeztünk, most inkább a csapatösszeállításra térnék ki: Toni Koskela egy másik formációval próbálkozott, egyszerre volt pályán Filip Valencic, Roope Riski és a Vejlétől kölcsönkapott brazil, Luis Henrique.

Ennek a formációváltásnak Saksela itta meg a levét, középen Jair, Djalo és Lingman játszottak.

Ezek alapján azt várjuk, hogy a folytatásban Koskela nem akar a védekezésre koncentrálni, neki fognak menni a Bakunak.

Hazai pályán kettőt rúgtak a Malmönek is – akik azért erősebbek -, és most is biztosak vagyunk abban, hogy kapuba találnak.

A két együttes közel azonos színvonalat képvisel, de talán egy hangyányival jobbnak találjuk a finneket.

Ezért most rájuk voksolunk, szerintünk ők nyerik meg a találkozót, ők jutnak a következő körbe, illetve az első meccshez hasonlóan gólokat is várunk, méghozzá 2,5-nél többet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső