Arsenal – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 11.
Arsenal
Teljesítmény:
N V N V N
  • Emirates Stadium
  • December 13. 20:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Burnley
Teljesítmény:
D V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi történt az Arsenallal? Az Európa Ligát lehozták teljesen hibátlanul, a bajnokságban meg négy meccs óta nem tudnak győzni, de még a gólszerzéssel is meggyűlik a bajuk. Rendben, egy Dundalkot nem lehet egy Tottenhamhez mérni, de azért na… 15. helyen áll Mikel Arteta csapata, ami azt gondolom, hogy totális mélypont a klub életében. Veszélyben lenne a spanyol mester állása? Igen, azt hiszem, hogy sokáig nem fogják tolerálni ezt a gyenge bajnoki szereplést. Dacára az EL teljesítményüknek, mert az mondjuk úgy, hogy elvárás.

A Burnley ellen nem lehet más a cél, mint a győzelem. Mert a Burnley jelenleg csak a 18. helyen szerénykedik, ami még kiesést jelentene, a szezonban eddig egyszer tudták begyűjteni a három pontot.

Keresve sem találhatnának jobb ellenfelet az Ágyúsok. Vagy megint jön egy csalódás? Az Arsenal – Burnley meccset próbáljuk most megtippelni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Arsenal

Egész jól jöttek az angol tippek az elmúlt hétvégén, ez a mérkőzés is úgy alakult, ahogy arra számítottunk. Ez pedig örömteli. Bár akkora sztárok azért nem vagyunk, szerintem egyértelmű volt, hogy a csúcsformában futballozó Tottenham elintézi a szenvedő Arsenalt. Általában jó kis meccseket játszanak egymás ellen, ez most is így volt, de inkább a Spurs miatt.

Két bombagól segítette őket győzelemhez, természetesen ismét Harry Kane és Szon Hung Min vezérletével nyertek Mourinhoék. És micsoda gólok voltak ezek, te jó Isten.

Főleg a dél-koreai találata tetszett, ez volt a találkozó első gólja is. Kane indította őt a balszárnyon, Szon egy kicsit vezetgette a labdát, mindenki hátrált, áttette a játékszert a jobb lábára, majd csavart. De hogy csavart?! Nem sokan tudják így eltalálni a labdát, Leno hiába repült, ezt ő sem érhette el.

A lefújás előtt pedig megduplázták az előnyüket, Szon visszaadta a kölcsönt, Harry Kane kapott tőle labdát, a válogatott támadó meg elemi erővel a rövid felsőbe bombázott közelről.

A második félidőben hazai oldalról csak Hugo Llorist lehet pozitívan kiemelni, teljesen átaludták a Spursnél a második félidőt. Lloris viszont védett, nem egyet és nem kettőt. Az Arsenal hiába nyomott, hiába domináltak ebben a játékrészben, a formán kívüli csatárduó ezúttal sem talált a hálóba. Maradt a 2-0.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.02.Premier League
burnley
0:0
arsenal
Premier League
2019.08.17.Premier League
arsenal
2:1
burnley
Premier League
2019.05.12.Premier League
burnley
1:3
arsenal
Premier League
2018.12.22.Premier League
arsenal
3:1
burnley
Premier League
2018.05.06.Premier League
arsenal
5:0
burnley
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Everton

Még jó, hogy ezt a meccset kihagytam. Nem volt semmi megérzés, egyszerűen átsiklottam felette. Szerencse, mert, ha tippelek, akkor bizonyára az Evertont láttam volna esélyesebbnek. És akkor buktam volna. Ugyanis Richarlisonék nem tudták begyűjteni a három pontot, csak egyet, ezzel pedig végleg tova szállt az a kezdeti magabiztos játék, teljesítmény, amit láthattunk tőlük.

Mindenki a fedélzeten volt a támadók közül, a középpálya közepe is nagyon erős, még PL-szinten is, de a Burnley jól tartotta magát. Mi az, hogy?! Ők szereztek vezetést, nagyon korán, a 3. percben. Elég volt egy eladott labda, Westwood passzolt, Robby Brady átvette a labdát majd távolról lőtt, Pickford pedig nem ért oda a hosszú alsóhoz.

A gól után sem álltak le a csapatok, Dominic Calvert-Lewin majdnem egyenlített is, de a pöckölése elakadt Nick Pope-ban. A Burnley is közel állt a második góljához, itt Wood lövését védte Pickford. A félidő vége előtt aztán csak összejött az az Everton gól, Dominic Calvert-Lewin hasonlóan a kihagyott helyzetéhez, itt is becsúszva érkezett egy beadásra, most azonban Pope is tehetetlen volt.

A térfélcserét követően nem voltak nagy izgalmak, igazából csak egy helyzet akadt. Az izlandi Gylfi Sigurdsson kapott nagyszerű labdát James Rodrigueztől, azonban a gurítását Pope lábbal védte. Maradt az 1-1-es döntetlen, ami a Burnley számára örömteli lehet, az Evertonnak viszont határozottan csalódás.

Összefoglalás

Nagyjából semmi sincs rendben az Arsenalnál. Nézzük csak meg, hogy a négy csatár, aki a keretben van hány gólt szerzett a bajnokságban. Lacazette hármat, Aubameyang kettőt, Nicolas Pépé és Edward Nketiah egyet-egyet. Vérszegény, nem igaz?

Ez a 15. hely valóban nagy mélyrepülés, és innen mielőbb el kell indulniuk felfelé, vagy nézhetnek másik menedzser után. Pedig Arteta nagyon jól kitanulta a Guardiola-féle iskolát, a játékosok is jó képességűek (bár a védelem nekem már évek óta nem tetszik, de ez egy magánvélemény…), viszont akkor mi nem működik? Egyszerűen fogalmam sincs…

Egyre kétségbeejtőbb a helyzet, és ezt ők is tudják. Közben meg lehozták egyedüli csapatként hibátlanul az Európa Liga csoportkörét, ráadásul jó teljesítménnyel, sok rúgott góllal. Az ellenfeleik nem voltak a legerősebbek, sem a Rapid Wien, sem a Dundalk, sem a Molde nem üti meg egy Premier League csapat szintjét (magánvélemény, megint), de azért ez akkor is megsüvegelendő.

Azért a Burnley sem lehet boldog a teljesítményétől, 10 meccs alatt egy győzelem, sokat elárul róluk.

Hogy miért bízom az Arsenal győzelmében? Az Emirates-ben eddig nyolc mérkőzést játszottak, ezeket egytől egyig behúzták az Ágyúsok. Nagyon meg lennék rökönyödve, ha ez a hibátlan mérleg most megszakadna. De az is tény, hogy góllövők nélkül nem fog menni. Javulni kell, de úgy hiszem, behúzzák a meccset.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső