Arsenal – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 31.
Arsenal
Teljesítmény:
N N N N N
  • Emirates Stadium
  • Január 01. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Eljő az újév első napja, az angolok pedig mit csinálnak? Futballoznak. A Premier League nem állt meg egy pillanatra sem, ha mégis, azt a kényszer okozta. Még mindig vannak meccsek, amiket elhalasztanak a folyamatos koronavírus-fertőzések miatt, de nagyon reménykedünk, hogy az Arsenal – Manchester City találkozón nem ez lesz a forgatókönyv. Meg persze a többin sem.

Az év első rangadóját elsején, fél kettőkor játsszák majd az Emirates Stadionban, mi pedig még 2021-ből próbáljuk megtippelni, mi lesz a találkozó vége.

A két együttes remek formában van, az Arsenal ismét elkapta a fonalat, míg a City igazából el sem engedte azt…

Fölényes sikerrel hangoltak az ágyúsok erre a találkozóra, amelyen van miért küzdeni, legutóbb, amikor Pep Guardioláékkal futottak össze a fővárosiak csúnyán leszerepeltek, 5-0-ra győzött az éllovas.

A Chelsea legutóbb csak ikszelt, a Liverpool meg Leicesterben hagyta mindhárom pontot, szóval Sterlingék már most jelentős előnyt szedtek össze, robognak a bajnoki cím felé. Persze Kloppéknak és Tucheléknak lesz még mondanivalójuk ezzel kapcsolatban, azt hiszem.

A PL-ben még lesz egy másik rangadó is, amely a Citynek kedvezhet: Chelsea – Liverpoolt rendeznek vasárnap. És mi persze arról is igyekszünk beszámolni. De egyelőre még maradjunk az Emiratesben, vágjunk bele az újév első tippjének.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Norwich – Arsenal: 0-5

G.: Saka (2), Tierney, Lacazette, Smith Rowe

Legjobb keretével is problémás lett volna legyőzni az ágyúsokat, így meg, ennyi sérülttel esélye sem volt a kanáriknak. Igazi kiütés lett a vége, holott az Arsenalnak is voltak bőséggel hiányzói. Egyre biztosabban állíthatom, hogy a Norwich nem Premier League-szint, ezt sajnos már a legvérmesebb szurkolóknak is el kell fogadni…

A kezdők:

Norwich:

Gunn – Aarons, Kabak, Gibson, Williams – Gilmour, McLean – Sargent, Dowell, Placheta – Pukki

Arsenal:

Ramsdale – White, Holding, Gabriel, Tierney – Partey, Xhaka – Saka, Ödegaard, Martinelli – Lacazette

Ahogy az várható volt, az Arsenal győzelemmel távozott a Carrow Roadról, de a hazai szurkolók ilyen durva kiütésre talán nem számítottak. Már hat perc elteltével felavatták a Tim Krult helyettesítő Angus Gunnt, Ozan Kabak elpasszolt labdája után Kieran Tierney és Alexandre Lacazette játszottak össze. Bevonták a buliba Martin Ödegaard-t is, aki a jobb szélen álló Bukayo Sakát játszotta meg, az ifjú angol válogatott pedig egy csel után a lábak között a jobb alsóba gurított.

Mondhatni, keretbe foglalták az első félidőt az ágyúsok, betaláltak az elején, valamint a végén is. A 44. percben egy labdaszerzés után Martin Ödegaard ismét gólpasszt, adott, ezúttal a balszélen felfutó Kieran Tierney talált a hálóba, lövése a baloldali kapufáról szédült a gólvonal mögé.

A két találat között mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de egyik sem volt annyira komoly, jellemzően könnyű csemege volt a kapusok számára, vagy kaput sem találtak…

A kétgólos előny már komoly fegyvertény, de itt még az ágyúsok nem álltak meg. Gabriel Martinelli gólját ugyan még les miatt nem adták meg, de a 67. percben Bukayo Saka meglőtte második találatát. A szélső a tizenhatos sarkán kapott labdát, a vele szemben álló védők egyike sem támadta meg, így egy kis táncikálás után nyugodtan lőhetett, egyenesen a jobb alsóba, 3-0.

A hajrára is maradt két találat, először Alexandre Lacazette vette be Gunn hálóját tizenegyesből, majd a csereként beállt Emile Smith Rowe rúgta meg zsinórban harmadik bajnoki gólját. Érdekesség, hogy mindhármat a padról beszállva szerezte az angol futball egyik legnagyobb reménysége.

A Norwich helyzete kilátástalan, ráadásul a Leicester elleni mérkőzésüket el kell halasztani (amit elsején játszanának)…

Előző 5 meccs eredménye
2021.08.28.Premier League
man city
5:0
arsenal
Premier League
2021.02.21.Premier League
arsenal
0:1
man city
Premier League
2020.12.22.Angol Ligakupa
arsenal
1:4
man city
Angol Ligakupa
2020.10.17.Premier League
man city
1:0
arsenal
Premier League
2020.07.18.FA Kupa
arsenal
2:0
man city
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brentford – Manchester City: 0-1

G.: Foden

Nem feltétlenül ezt vártuk, nem egy egygólos találkozóra számítottunk. Merész tipp volt a BTTS, mégis volt létjogosultsága… Ahogy az over 2,5-nek is, mégis csalódnunk kellett. Hiába volt ugyanis a hazai csapat tartalékosabb felállásban, a City nem tudott úgy parádézni, mint tették azt a Leicester ellen. A győzelem azonban így is megvan, és a bajnoki versenyfutás szempontjából ez a legfontosabb.

A kezdők:

Brentford:

Fernández – Pinnock, Jansson, Bech Sörensen – Roerslav Rasmussen, Baptiste, Jensen, Onyeka, Thompson – Wissa, Toney

Manchester City:

Ederson – J. Cancelo, R. Dias, Laporte, Aké – De Bruyne, Fernandinho, B. Silva – Gabriel Jesus, Grealish, Foden

Úgy tűnik, a manchesteri csapatok ellen bátor focit játszik a Brentford, a United után a Cityvel szemben is felvették a kesztyűt. És ment is nekik a játék, letámadták már az ellenfél térfelén, aminek köszönhetően az első lövés is az övék lett, Frank Onyeka lövését kellett Edersonnak védenie. Ahogy mondtam, bátran fociztak a hazaiak, jól bizonyítja ezt az, hogy Mathias Jensen a középkörből próbálta meg bevenni a vendégek kapuját, a dán középpályás nem tévedett sokat.

Percekkel később a brazil kapusnak újabb védést kellett bemutatnia, egy megpattanó beadás tréfálta meg majdnem őt, Rúben Dias lábáról indult meg a labda a kapu irányába, Ederson azonban résen volt.

És még mindig a méheké volt a főszerep a találkozón, a védést követő szögletből is gólt szerezhettek volna, de valahogy ezt is megúszták. De nagyon érett a hazai gól…

Csakhogy az ellenfél a Manchester City együttese volt, akik nem érdemtelenül vezetik a tabellát, és nem érdemtelenül nyerik sorra a meccseiket. A 16. percben az első valamirevaló helyzetükből betaláltak, a gólt Phil Foden jegyezte. Az angol támadó Kevin De Bruyne beadását belsőzte Fernández kapujába…

Az első félidőben több lehetőség nem született, ugorjunk a másodikra! Ahol ismét a De Bruyne – Foden tengely okozott zűrzavart, ismét a belga adott be, és ismét Foden fejezte be az akciót. Ezúttal nem lábbal, hanem fejjel, és ezúttal nem lett gól belőle. De nem sokon múlt.

Később aztán csak sikerült fejjel bevennie Fodennek a brentfordi kaput – Gabriel Jesus beadását követően -, de ekkor meg a partjelző emelte fel a zászlót, a gól lesről született.

És volt még egy meg nem adott gólja a vendégeknek, a 87. percben Aymeric Laporte fejese előtt szintén leshelyzet alakult ki.

A lefújás után Pep Guardiola úgy örült, mintha legalább FA Kupa-döntőt nyertek volna. Pedig csak az újoncot verték meg egy góllal…

Összefoglalás

Anno Mikel Arteta volt az első, aki elkapta a Premier League szereplői közül a koronavírust. Egy év elteltével most ismét elkapta. Így nem lehet ott a City elleni rangadón, ahol egykori mentora, tanítója lesz a rivális csapat kispadján. És nem Arteta az egyetlen, aki nem lehet majd ott a pályán vagy a pálya szélén. Takehiro Tomiyasu, Cédric Soares, Ainsley Maitland-Niles és Callum Chambers szintén pozitív tesztet produkáltak, míg Pierre-Emerick Aubameyangra a múltkori balhéja óta a spanyol nem számít.

Előfordulhat, hogy jobbhátvédet kell játszania Ben White-nak, illetve van egy nagy dilemma: Gabriel Martinelli, vagy Emile Smith Rowe legyen a balszélső? Máshol nincs kérdés…

A csapat egyébéként pihenhetett egy kicsit, mivel a Wolves elleni találkozójukat el kellett halasztani.

A másik oldalon nem találkozhatunk majd Ferrán Torres nevével, aki lábát törte, és nem mellesleg eligazolt a Barcelonába, Benjamin Mendy nagy kulimászban van, már hét rendbeli erőszak a vád ellene, Rodri és John Stones pedig felépülőben. Mivel Kyle Walker sem a legfittebb, ezért a jobb-bekk pozícióban Joao Cancelo folytathatja, a baloldalon pedig Oleksandr Zinchenko.

Fernandinho három nap alatt lenyomott kétszer 90 percet, szereplése valószínűtlen, főleg, hogy a Brentford elleni meccsen a kispadon ott pihent Ilkay Gündogan. Bernardo Silvával és Kevin De Bruynével karöltve alkothatják a középpályát. Elől pedig majd Rijad Mahrez mellett Jack Grealish, Phil Foden, Gabriel Jesus és Raheem Sterling lesz bevethető. Nem csúnya névsor…

Az 5-0-s meccset érintettem felületesen, az egy hatalmas verés volt, igaz Granit Xhakát 2-0-s állásnál azonnali piros lappal kiállították. Meg emlékeim szerint akkoriban az Arsenalnak nagyon nem ment a játék, szóba került Mikel Arteta menesztése is.

A City az első forduló óta veretlen idegenben, zsinórban tíz mérkőzést nyertek meg, így nem vádolható azzal a csapat, hogy rossz formában lennének. De öt győzelemnél jár az Arsenal is…

Az Emirates Stadionból is rendre győzelemmel távoznak Sterlingék, nem lenne meglepő, ha ez a sorozat folytatódna. Viszont az ágyúsok sem fogják könnyen adni magukat.

Így az első tippünk az újévre: Nyernek a vendégek, de szűken, maximum egy góllal. Illetve van esély arra, hogy mindkét csapat betaláljon. Igaz, a múltban ez nem feltétlenül volt így a két gárda találkozásánál, de az Arsenal hazai pályán rendkívül jó, ráadásul azt az öt győzelmet sem a szél fújta össze a londoniaknál…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső