Arsenal – Manchester United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 28.
Arsenal
Teljesítmény:
N V N D N
  • Emirates Stadium
  • Január 30. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester Utd.
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Visszatérőben az Arsenal? Az utóbbi időben nyújtott teljesítményük (a bajnokságban) erre enged következtetni, nem is olyan régen még Arteta menesztéséről szóltak a hírek, hiszen az ágyúsok csak a 15. helyen szerénykedtek, azóta viszont nagyot fordult a világ, és a spanyol szakember megtalálta azt a csapatot, azt a felállást, ami sikerhez vezet. Ennek én is megittam a levét, mert bár nem gondoltam volna, hogy a Southampton zsinórban kétszer megverheti az Arsenalt, de tartottam őket annyira erősnek, hogy egy döntetlent kiharcoljanak. Nem jött be, Lacazette-ék 3-1-re nyertek.

De beszéljünk egy kicsit a Manchester Unitedról is, akik bizony lecsúsztak az első helyről. A sereghajtó Sheffield Uniteddal játszottak, és Chris Wilder csapata valóban felszabadult az első győzelmük óta. Hiába kaptak ki a Tottenhamtől aztán már ott is a régi Sheffieldet idézte a játék, és most az Old Traffordról, mindenki megdöbbenésére elhozták a három pontot.

Kijózanító pofon volt ez Solskjaer fiai számára? Visszavágnak az őszi vereségért az Arsenal ellen? Megannyi jó kérdés, essünk neki az Arsenal – Manchester United mérkőzésnek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Arsenal

Hatalmas vendéghelyzettel indult a meccs, Alexandre Lacazette lépett ki a védők között, alig három perccel a kezdést követően, McCarthy mellett azonban nem tudta ellőni a labdát, így nem vett villámrajtot az Arsenal.

Bánhatja a francia, mert egy perccel később a Southampton egy szöglet után megszerezte a vezetést: James Ward-Prowse ívelt be középre, a labda pattant egyet, az érkező Stuart Armstrong pedig jobbal a kapuba küldte a játékszert.

Igazán pörgős első tíz percet játszottak a csapatok, mert a 8.-ban már egyenlített is az Arsenal: Nicolas Pépé volt a gólszerző, remek labdát kapott Xhakától, lerázta a védőjét és a hosszúba gurított.

Később egy Cedric Soares lövés borzolta a kedélyeket, a balbekk kapásból tüzelt, nem sokon múlt…

A következő találat a 39. percben esett, ez is egy szép összjáték eredménye volt: Lacazette ugratta ki két ember között Bukayo Sakát, a 19 esztendős támadó elhúzta a labdát a kissé feleslegesen kifutó McCarthy mellett, majd az üres kapuba lőtt.

A két vendéggól között egyébként Che Adams és Armstrong került helyzetbe, egyikből sem lett gól.

A fordulást követően már csak egy gól esett, ezt is a vendégek szerezték. Cedric Soares keresztlabdájával Saka lépett meg, középre passzolt, ott pedig Alexandre Lacazette estében besodorta a lasztit.

Visszavágott tehát az FA Kupa vereség miatt az Arsenal, és már a kilencedik helyen vannak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.01.Premier League
man united
0:1
arsenal
Premier League
2020.01.01.Premier League
arsenal
2:0
man united
Premier League
2019.09.30.Premier League
man united
1:1
arsenal
Premier League
2019.03.10.Premier League
arsenal
2:0
man united
Premier League
2019.01.25.FA Kupa
arsenal
1:3
man united
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United – Sheffield United

Ha emlékeztek, már ősszel is nagyon megszenvedett a Blades ellen Solskjaer együttese, akkor csak nagy nehézségek árán, 3-2-re tudtak nyerni a vörös ördögök. A szenvedés most is megvolt, a rengeteg kimaradt helyzet is, azonban most nem tudtak hármat rúgni…

A Sheffield viszont ugyanúgy két lőtt góllal zárta a találkozót, ez pedig elegendő volt a forduló legnagyobb meglepetéséhez: Az éllovas vereségéhez.

Egy Sheffield-kaliberű csapatnak egy óriás otthonában az lehet az egyetlen esélye, ha jól védekezik, és jól sáfárkodik a kevés kialakult helyzetével. És Chris Wilder csapata pontosan ezt tette. A Manchester hiába volt folyton Ramsdale kapuja előtt, a portást viszont nem lehetett meglepni… Csak egyszer, de arról majd később.

Szóval, támadott a Manchester, védekezett a Sheffield, a labdabirtoklás nyomasztó volt, mindezek ellenére a vendégek vezetést szereztek. A gólt a Manchester City nevelése, Kean Bryan szerezte a 23. percben fejjel. Nem mondhatni, hogy a csapat alapembere lenne, a tavaly még a harmadosztályban játszó védő eddig négy bajnokin szerepelt a Premier League-ben, és természetesen ez volt az első gólja.

A második félidő eleje David McGoldrickról szólt, a 33 éves csatár kétszer is gólt lőhetett volna, de első kísérlete (jobb külsővel csavart, gyönyörű mozdulat volt) és második próbálkozása is fölé szállt. Pedig második alkalommal egy az egyben vezethette a labdát David De Geára.

És a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, az ex sheffieldi Harry Maguire csúsztatásával egyenlítettek a vendégek a 64. percben.

Nem omlott össze a Sheffield, és a cserként pályára lépő Oliver Burke a beállása utáni negyedik percben betalált. Kellett hozzá szerencse, a lövés irányt változtatott a blokkolni igyekvő Tuanzebe testén.

Bár nincs kedvencem a Premier League-ben, de ez a sheffieldi csapat most picit a szívemhez nőtt. Úgy örültek a sikernek, mintha BL-t nyertek volna, szeretném, hogy harcolhassanak a bennmaradásért…

Összefoglalás

Ez a tipp viszont nem a Sheffieldről szól, hanem az Arsenalról és a MU-ról. Pierre-Emerick Aubameyang már a Soton ellen sem játszott, személyes okokra hivatkozva hagyta el Londont, ezért játszhatott a Lacazette – Pépé – Saka – Smith-Rowe négyes. Véleményem szerint ez így is fog maradni (hacsak Auba nem tér vissza). Még ezt a kezdőt megakadályozhatja, hogy a fiatal Smith-Rowe megsérült legutóbb, így játéka kérdéses. Willian viszont készen áll a bevetésre, ha ez így alakulna.

A Manchesternél nagy kérdés, hogy ez a vereség, illetve a tény, hogy a városi rivális megelőzte őket milyen hatást vált ki. Feltüzeli őket, vagy elindul egy rosszabb széria?

A vörös ördögök elől igazán erősnek mutatkoznak ebben az idényben, rengeteg gólt szereznek, az egyik legerősebb csatársor az övék. A középpályán lenne mit csiszolni, és nagyon sajnálom, hogy így eltékozolnak egy igazi csillagot, Donny Van De Beek-et. A fiatal holland alig-alig játszik, nem tud jó teljesítményt nyújtani, baklövés volt az ide igazolása. Vagyis most úgy tűnik.

Ami pedig a meccsünket illeti. Lehet, hogy az Arsenal most is meglepi a MU-t, ahogy tették azt a legutóbbi négy meccsükön. Én viszont most a gólokra tippelek, az eddigi találkozók is azt mondatják velem, hogy mindkét együttes gólt szerez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső