AS Roma – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 21.
AS Roma
Teljesítmény:
V D N N D
  • Stadio Olimpico di Roma
  • április 22. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Csütörtök este két jó meccset rendeznek a Serie A-ban, és mindkettőt szerettem volna műsorra tűzni. Menjünk időrendi sorrendben, kezdjük a korábbi mérkőzéssel: az AS Roma – Atalanta találkozót holnap este fél hétkor rendezik.

A tét pedig nagy. Mindkét együttes számára. Az Atalanta hétvégi győzelmével megelőzte a Juventust, és már csak egy hajszál választja el őket a Milantól. Hajszál = Két pont. És nincs nehéz sorsolása Gasperiniéknek, plusz ott egy ütőkártya a kezükben, a zárófordulóban épp Ibráék ellen fognak játszani. Nagyon leegyszerűsítve elég követni a piros-feketéket, aztán az utolsó fordulóban megverni őket. Ja, és figyelni a mögöttük levő Juventus – Napoli kettősre is. Mégsem olyan egyszerű ez…

Célja az AS Romának is van. Két fronton harcolnak, és a fáradtság jelei egyre jobban látszanak a farkasokon, jól mutatja ezt az is, hogy a hétvégén 3-1-re kikaptak a Torinótól. Így a Lazioval szemben négypontos hátrányukat nem tudták csökkenteni, sőt, ha a városi rivális nyeri saját találkozóját, akkor már hét pont lesz a differencia. Az meg már nagyon sok.

Nem mondom, hogy ez egy nagyon fontos meccs, de… Áh, felejtsük el, ez egy nagyon fontos meccs.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Torino – AS Roma

Kissé tartalékosan állt fel a vendégcsapat a torinói olimpiai stadionban, ám még így is nagyon erősnek tűnt a kezdő. És rögtön az elején megmutatták Pellegriniék, hogy mennyire. A Torino ugyanis azonnal beszorult saját kapuja elé, több alkalmat is elszalasztott, hogy felszabadítson, a szituáció végén pedig az ellenfél gólt ünnepelhetett. Egy felpasszolt labdába Pedro tette bele a sarkát, ami így pont jó lett a leshatáron ficánkoló Borja Mayoral számára. A spanyol kölcsönjátékos egy az egyben vezethette a labadát Sirigura, és okosan a rövidbe helyezett.

A félidő hátralévő részében több gól nem született, de helyzetek akadtak. Egy esetben például Mayoral honfitársa, Pedro lőhetett kapura 11 méterről, de Rolando Mandragora óriásit mentett. Hatalmas sprintet vágott le, hogy még időben beérje a támadót, és végül becsúszva blokkolta a lövést. Nem lennék meglepődve, ha jövőre már a Juventusban maradna, nagy előnyére válhat Pirlo (?) csapatának.

A Torino előtt is adódott egy gólszerzési lehetőség, ezt Antonio Sanabria hagyta ki, miután egy beadásba repült bele, de furcsán – a sípcsontjával – találta el a labdát.

Viszont a második félidőben már jobban célzott a paraguayi, igaz, nem a lábát, hanem a fejét használta. Cristian Ansaldi vezette rá védőjére a labdát az 57. percben, a beadására Sanabria érkezett, Mirante elkésett, kész is volt a gól.

És ettől a Roma úgy megzavarodott, hogy kapott még kettőt. Andrea Belotti lövését a 71. percben Mirante még ki tudta ütni, de pont Simone Zaza elé, akinek csak az üres kapuba kellett passzolni. Senki nem követte a kopasz támadót, ez lett a Roma veszte.

Na meg az, hogy Amadou Diawara odalépett Zazának a 85. percben, és sárgát kapott érte. Csak ez már a második volt, így a fővárosiak tízen fejezték be a meccset.

A hosszabbításban Federico Fazio hibája újabb Torino-gólt szült, a védő nem figyelt, Belotti elvette tőle a labdát, középen Tomas Rincon gólra éhesen várt, és csapattársától meg is kapta az esélyt, 3-1.

Az első félidőben nem az látszott, hogy ez Torino győzelem lesz, talán a farkasok kissé lazán kezelték ellenfelüket a második félidőben…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.20.Serie A
atalanta
4:1
roma
Serie A
2020.02.15.Serie A
atalanta
2:1
roma
Serie A
2019.09.25.Serie A
roma
0:2
atalanta
Serie A
2019.01.27.Serie A
atalanta
3:3
roma
Serie A
2018.08.27.Serie A
roma
3:3
atalanta
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta – Juventus

A „bűnbak” Cristiano Ronaldo nélkül volt kénytelen nekivágni az Atalanta elleni meccsnek a Juve, a portugál izomsérülést szenvedett, emiatt a Dybala – Morata kettős rohamozta Gollini kapuját. Sokszor van az, hogy két nagycsapat, két jó csapat összecsapása rosszul sül el. A tét rányomja a bélyegét a játékra, sok a pontatlanság, kevés a helyzet, mindenki biztonsági játékot játszik… Hát, itt nem panaszkodhattunk.

A bombaformába kerülő Atalanta az első perctől az utolsóig hajtott a győzelemre, igaz, számukra más út nem is létezett. Vagy nyernek, vagy maradnak a Juve mögött.

Matteo Pessina jóvoltából láthattuk az első igazi helyzetet, az olasz irányítóhoz kis szerencsével került a labda, tolt rajta kettőt, majd a bal alsót vette célba nagy erővel. Szczesny nem érte volna el, ha kapura megy… De mellé ment.

A másik oldalon Maehle mélázott el (elnézést!), a figyelmetlenségnek köszönhetően Alvaro Morata majdnem betalált. A dán szerencséjére ott volt Djimsiti, aki a spanyol emelését még a gólvonal előtt ki tudta vágni.

A folytatásban a bergamóiak közelebb álltak a gólhoz, Luis Muriel és Duván Zapata is közel járt, de nem céloztak elég pontosan, így maradt a 0-0.

A második félidőben is a hazaiak domináltak, Ruslan Malinovsky hatalmas szabadrúgását meg kell említeni, jó 30 méterre a kaputól tökéletesen bombázott, Szczesny még odaért a lövésre.

De az ukrán a 87. percben mindent eldöntött: 20 méteres lövése megpattant Alex Sandro testén, így Szczesny már tehetetlen volt, 1-0.

És ez is maradt a végeredmény…

Összefoglalás

Hatalmas formában az Atalanta, az utóbbi időben nem igazán hullajtottak pontot, így még jól is elsülhet számukra a szezon. Ennek a meccsnek is ők az esélyesei, a Romából sokan hiányoznak: Diawara eltiltás miatt, Zaniolo, Kumbulla, El Shaarawy, Smalling és Spinazzola sérülés miatt.

Tőlük meg csak Hans Hateboer nem játszhat. A keretük bő, meg tudták oldani a német hiányát egész szezonban, ezzel nem lesz gond.

A Románál biztosan kezdőbe kerül Lorenzo Pellegrini, és bár gólt szerzett, Mayoral kárára Dzeko is újra a csapatban lehet.

2017 óta nem tudta legyőzni a Roma az Atalantát. Azóta lejátszottak már hat meccset, ezek közül négyet Ilicicék nyertek, kettő 3-3-as döntetlen született még.

A forma, az önbizalom a vendégek oldalán áll. Így számomra nem kérdés, hogy újabb három ponttal gazdagodnak majd a kék-feketék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső