AS Roma – Inter: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 02.
AS Roma
Teljesítmény:
V N N N V
  • Stadio Olimpico di Roma
  • December 04. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Inter
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hoztunk egy rangadót az olasz bajnokságból is, következzen az AS Roma – Inter mérkőzés. Ez a csata Edin Dzeko számára jelent majd többet egy egyszerű mérkőzésnél, a bosnyák csatár a tavalyi esztendőben még a farkasokat erősítette, majd Romelu Lukaku távozása után igazolta le őt az Inter. Jól is megy a klasszisnak, kíváncsian várjuk, hogy egykori otthonában milyen teljesítménnyel rukkol elő.

José Mourinho számára szintén ismerős lesz majd a helyzet, ő meg az Intert edzette – korábban, Bajnokok Ligája elsőségig vezetve a milánóiakat.

Az élen álló Napoli – AC Milan előnye lassan olvadozik, az Inter már csak két pontra van a bajnoki elsőségtől. Mivel a Napoli a hétvégén az Atalantával játszik, ezért akár meg is történhet a helycsere a két együttes között, viszont a Milan előzésére sok esélyt nem látunk, ők hazai pályán fogadják az újonc Salernitanát, akik jelenleg sereghajtók.

Ha a múltból indulnánk ki, akkor azonnal nagy pénzzel raknánk meg a döntetlent, azon belül is a 2-2-es döntetlent, ugyanis az elmúlt három, Stadio Olimpicoban rendezett csata így ért véget. De ha minden találkozót figyelembe veszünk (tehát azokat is, amiket a San Siroban játszottak), akkor hat döntetlent láthatunk, ezt tavaly májusban szakította meg az Inter, amikor 3-1-re nyertek otthon.

Jön az újabb iksz a Stadio Olimpicoban? Vagy valamelyik csapat sikerrel veszi az akadályt? Ezt fogjuk megpróbálni kideríteni az alábbi cikkben.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bologna – AS Roma: 1-0

G.: Svanberg

Remek formában a Bologna, ezt a meccset is beleszámítva ötből négy csatát nyertek meg, általában egygólos sikereket aratnak, és ettől a forgatókönyvtől most sem tértek el. A Roma három mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatát szakították ezzel meg, a farkasok nyertek a Genoa, valamint a Torino ellen, illetve kiütötték az Európa Konferencia-ligában a Zorja Luhansk együttesét.

A kezdők:

Bologna:

Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate – Skov Olsen, Dominguez, Svanberg, Hickey – Soriano, Barrow – Arnautovic

AS Roma:

R. Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Karsdorp, Veretout, Diawara, Mkhitaryan, El Shaarawy – Abraham, Zaniolo

A tegnap este lejátszott bajnoki mérkőzésen meglepetésre a Roma nem tudott nyerni, de még csak pontot szerezni sem, egy első félidős gólnak köszönhetően nyert Sinisa Mihajlovic együttese. A Roma a Torino elleni kezdőhöz képest egy helyen változtatott, a sérült Lorenzo Pellegrini helyére Jordan Veretout került.

A vendégek kezdtek aktívabban, a 6. percben Jordan Veretout gyengécske lövése gurult el méterekkel a kapu mellett, majd – és ez már sokkal nagyobb helyzet volt – Tammy Abraham fejelt mellé nyolc méterről. Nagyon mérges volt magára az angol csatár, és lehetett is, nagy helyzetet hagyott ki.

A másik oldalon Andreas Skov Olsen csavarását fogta magabiztosan Rui Patricio. A dán után egy svéd próbálkozott, Mattias Svanberg lövése pedig sokkal jobban sikerült, a középpályás 18 méterről tekert a bal alsóba. Nem volt erős a kísérlet, de remekül helyezett, Rui Patricio pedig későn indult el rá.

A gól után a mérkőzés a Romáról szólt. No meg Skorupski kapusról, aki számtalan nagy bravúrt mutatott be. Még az első játékrészben visszavetődve szedte ki a léc alól Tammy Abraham „térdelését”, aztán a második félidőben sem állt le a lengyel. Először Henrikh Mkhitaryan tette őt próbára, majd Vina centerezése után majdnem saját játékosa lőtt a hálójába, de ezt is megoldotta a hálóőr. Ami kapura ment, azt védte a portás, így volt ez Abraham második félidei ziccerénél is, amit két kézzel tenyerelt ki. Az angol nagyon akart egyébként, még egy szabadrúgást is magára vállalt, ami nem sokkal ment kapu mellé.

Hősiesen védekezett a Bologna, de ha csak a védőkön múlik, akkor ebből nem lett volna három pont. Az igazi hőst Lukasz Skorupskinak hívják, ihletett formában védett, rengeteget köszönhet neki csapata.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.12.Serie A
inter
3:1
roma
Serie A
2021.01.10.Serie A
roma
2:2
inter
Serie A
2020.07.19.Serie A
roma
2:2
inter
Serie A
2019.12.06.Serie A
inter
0:0
roma
Serie A
2019.04.20.Serie A
inter
1:1
roma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Inter – Spezia: 2-0

G.: Gagliardini, Martinez

Hozta a kötelezőt az Inter, hazai pályán a kiesés ellen harcoló Spezia sejtettük, hogy nem okoz majd gondot az Inzaghi-fiúknak. Így is lett, mindkét félidőre jutott egy-egy gól, és áldhatják az égieket a vendégek, amiért csak egy. Az Inter összesen 11 kaput eltaláló lövéssel zárta a meccset, de összesen – minden próbálkozást számolva – 31-gyel zártak. Innen nézve hízelgő ez a 2-0-s vereség…

A kezdők:

Inter:

Handanovic – Skriniar, D’Ambrosio, Dimarco – Dumfries, Gagliardini, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Correa, Martinez

Spezia:

Provedel – Amian, Erlic, Hristov, Kiwior – Kovalenko, Sala, Reca – Salcedo Mora, Manaj, Gyasi

Thiago Motta aggódó arca egy szempillantás által változott meg, amikor arra került a sor, hogy bátorítani kellett a fiait. Szükség is volt a mester támogatására, mert az Inter az egész félidőt a Spezia térfelén töltötte. Két veszélyes, tizanhatoson kívülről eleresztett lövéssel jelezték győzelmi szándékukat, előbb Lautaro Martinez tekert mellé, majd az egyre bátrabban, és egyre jobban játszó Denzel Dumfries lövését szedte ki Provedel kapus. Nem volt annyira nehéz dolga, szitált a labda, de azért ez egy fogható próbálkozás volt.

Roberto Gagliardinié már nem. A középpályás mostanság ritkán kerül a kezdő közelébe, de igyekezett jelezni mesterének, hogy bármikor számíthat rá. A mérkőzés 36. percében Lautaro Martinez finom passzát váltotta gólra a 32 éves játékos, Provedel erre hiába repült…

Az első félidő hosszabbításában meglepetésre egyenlíthettek volna a vendégek, egy szöglet után Kelvin Amian ugrott a legmagasabbra, fejesére azonban mágikus módon leért Handanovic, elképesztően szép védés volt.

A második félidőt is a kék-feketék kezdték jobban, Joaquin Correa 16 méteres bombája a felsőlécen csattant, az argentin szerencsétlenségére a labda a gólvonal előtt, és nem mögötte pattant le, maradt az 1-0. Később Hakan Calhanoglu lövését blokkolta Provedel, nagyon érett már a második milánói találat.

Erre végül az 58. percben került sor, Lautaro Martinez harcolt ki egy tizenegyest (nem először a szezonban), lövése egy védő kezén pattant meg. Az argentin támadó a jobb alsóba gurított magabiztosan.

Az Inter további gólokkal szomoríthatta volna még a Spezia csapatát, edzőjét és szurkolóit, de Provedel eszén többször nem tudtak túljárni. Ziccert hibázott Calhanoglu, majd a meccs végén Arturo Vidal is.

A vége így is sima lett, 2-0-ra nyert a nerazzurri, most már belátható távolságon belül van a Napoli és az AC Milan is.

Összefoglalás

Van az AS Romában egy meseszerű sztori, amit mostanság eléggé felkapott a sajtó. Felix Afena-Gyanról van szó, a 18 esztendős ghánai srácról, akinek lényegében az AS Roma az első valódi csapata. A szerény körülmények között érkező fiút azonnal milliók zárták a szívébe, amikor egymaga nyerte meg csapatának a Genoa elleni találkozót. A tündérmese most szünetel, mert Afena-Gyan koronavírusos, ahogy egy másik római fiatal is, a spanyol Gonzalo Villar. Remélhetőleg minél hamarabb felépülnek.

Két kulcsembere pedig sérült José Mourinho csapatának, Leonardo Spinazzola ugyebár a nyári EB-n szenvedett súlyos sérülést, Lorenzo Pellegrini pedig most, november végén. Idén már egyikük sem játszhat.

A Bologna elleni kezdőn a vereség ellenére nem fog változtatni a Special One, legalábbis szerintünk, ez a legerősebb Roma, amit össze tud hozni a luzitán mester.

Az Internél Edin Dzeko a hétközi bajnokin csak csereként állt be, Correa helyére várjuk őt szombaton. Még egy változtatást várunk egyébként a gólszerző Gagliardini helyére Nicolo Barella kerülhet vissza.

Nem bevethető egyérként Matteo Darmian, Alessandro Bastoni, Andrea Ranocchia, Stefan de Vrij, magyarán a fél Inter-védelem. Ezért fordulhatott elő, hogy Skriniar D’Ambrosio és Dimarco játszottak.

Ez azért egy olyan előny, amit a Romának illene kihasználnia.

A korábbi meccsekről már beszéltünk, a mi egyik tippünk pedig egyértelmű: Mindkét oldaltól gólt, gólokat várunk. Azért ez a mostani Inter-védelem nem feltörhetetlen, jó képességű támadók vannak a hazaiak oldalán, Edin Dzeko és Lautaro Martinez pedig a másik kapu előtt fog galibákat okozni. Biztosak vagyunk abban, hogy mindkét együttes hálóba talál majd.

És bármilyen bután hangzik, de a döntetlent sem lehet elvetni. És nem azért, mert zsinórban hatszor ikszeltek, mielőtt megszakadt a sorozat, hanem azért, mert hazai pályán a Roma baromi jó teljesítményt nyújt, ahogy az Inter is idegenben. Ezekkel a csapatokkal, ilyen körülmények között tényleg örülnénk egy 2-2-es döntetlennek. Csakhogy az összes tippünk jöjjön, és közben még jól is érezzük magunkat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső