AS Roma – Torino: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 16.
AS Roma
Teljesítmény:
N V D N V
  • Stadio Olimpico di Roma
  • December 17. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Torino
Teljesítmény:
V V D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjük a mai napot egy olasz első osztályú mérkőzéssel, konkrétan az AS Roma – Torino csatával. Ez a nap egyetlen olasz bajnokija, a meccsek többségét ma este lejátsszák. Ez egy olyan találkozó, amelynek kimenetele számomra majdhogynem egyértelmű, főleg, ha ránézünk a két csapat múltheti bajnokijára. Bizony, az eddig többnyire stabil eredményekkel bíró Bologna hatalmas pofonba szaladt bele hazai pályán, a Farkasok 5-1-re kiütötték őket, míg a Torino újfent vereséget szenvedett, ezúttal az Udinese intézte el őket saját pályájukon.

A Roma az élmezőnyben, a Torino kiesőhelyen… Ezért is tartom ezt a meccset egyértelműnek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bologna – AS Roma

A két gárdánál hozzá voltam szokva ahhoz, hogy szoros meccseket játszanak, az utóbbi időben általában egy góllal volt jobb az egyik a másiknál. Az esetek többségében a Farkasok nyerték a találkozókat, most viszont nagyon, de nagyon kiszakadt a gólzsák, meg sem álltak öt gólig Edin Dzekoék.

Ráadásul ezt az öt gólt egyetlen félidő alatt rúgták, szóval nagyon bekezdtek a fiúk. A meccsen amúgy két öngólt is láthattunk, mindkét oldalon egyet-egyet, az első találat Poli nevéhez fűződik. A Bologna védője Edin Dzeko elől akarta kivágni Spinazzola beadását, de szerencsétlenül ért bele, így saját kapujába került a játékszer. Más kérdés, ha ő nincs, akkor a bosnyák fejezi be góllal az akciót.

Öt perccel később Dzeko saját maga is gólt szerzett, Lorenzo Pellegrini labdáját átvette, védőjét megforgatta, majd a rövid sarokba lőtt. Mindenki – Ravaglia kapus is – a hosszúra várta a labdát…

Megint öt perc, megint egy Roma gól, negyedóra alatt már a harmadik: Spinazzola kvázi második gólpasszát adta, most Lorenzo Pellegrini kapott forintos labdát tőle, és bár hárman is ott voltak, hogy befejezzék az akciót, de Pellegrini megoldotta egyedül.

Hamar jöhetett volna a negyedik, Dzeko azonban ordító helyzetben fölé fejelt. És 4-0 helyett 3-1-et mutatott az eredményjelző, mert Bryan Cristante komikus öngólt vétett a 24. percben. Egyébként utána megvizsgálták az esetet, leolvasták (!), hogy mit mondott Cristante saját öngólja után, és bár nem közölték velünk az elhangzottakat, de nagyon durva lehetett, mert a védő kapott egy egymeccses eltiltást.

Nem volt még vége a félidőnek, még két Roma gól jött: Előbb Veretout váltotta gólra Henrikh Mkhitaryan passzát (gyönyörű volt az örmény passza, de az egész akció is tapsot érdemel), majd Karsdorp nagy szólója után Mkhitaryant szolgálta ki. Kiütés 44 perc alatt.

Gól a második félidőben már nem esett, habár Borja Mayoralnak lett volna rá lehetősége, de csak a kapufát találta el, miután kicselezte Ravagliát.

Így is szép győzelem ez, nem mostanában kapott ekkora ütést a Bologna.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.29.Serie A
torino
2:3
roma
Serie A
2020.01.05.Serie A
roma
0:2
torino
Serie A
2019.01.19.Serie A
roma
3:2
torino
Serie A
2018.08.19.Serie A
torino
0:1
roma
Serie A
2018.03.09.Serie A
roma
3:0
torino
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Torino – Udinese

Hasonlóan gólgazdag meccsen vannak túl Belottiék is, de nekik a vége bizonyára nem annyira tetszett, mint a Romának. Ők ugyanis otthon fogadták az Udinese csapatát és szenvedtek 3-2-es vereséget.

Aktívabban a vendégek kezdtek, az első lehetőség még nagyon fölé szállt, de a második alkalommal már hálóba találtak. A középpálya közepén vesztett labdát a Torino, ami után Deulofeu ugratta ki Pussettot, a támadó meg elgurította Sirigu mellett a labdát. Heves reklamálásba kezdtek aztán a hazaiak, szerintük Zeegelaar labdaszerzése szabálytalan volt Meitével szemben, a bírót azonban ez nem hatotta meg.

A Roma meccsével ellentétben itt a második félidő hozta a gólokat, a vendégek találtak újból a hálóba, De Paul gyönyörű bokamozdulattal csavart Sirigu kapujának bal oldalába, ezzel már 2-0 volt az állás.

A szépítést Samir szerencsétlenkedése hozta össze, a védő saját kapuja felé vezetgette a labdát, Bonazzoli elvette tőle, Belotti elé tálalt, a támadó pedig megszerezte a 100. találatát a Torino színeiben. Egy perc múlva pedig már az egyenlítés is összejött, a gólpasszt kiosztó Bonazzoli lőtt 15 méterről a rövid alsóba.

A két Torino találat a 66. és a 67. percben esett, a 70.-ben viszont már ismét az Udinese vezetett. Pereyra osztotta ki második asszisztját, ezúttal Nestorovski elé tálalt, a csereként pályára lépő észak-macedón meg berúgta a vendégek győztes találatát.

Őrült egy meccs volt, picikét sajnáltam is a Torinot, akik számomra még mindig jobbnak tűnnek, mint a jelenlegi helyezésük mutatja…

Összefoglalás

Nagyon is érthetetlen, hogy a Torino mitől gyengélkedik ennyire, amikor jó képességű focisták alkotják a keretet. Már tavaly sem brillíroztak, most meg kiesőhelyen tanyáznak. Mi kellene ahhoz, hogy végre meginduljanak a tabellán? Egy Roma elleni győzelem bizonyára jó kis önbizalomnövelést jelentene, de erre a Stadio Olimpicoban kevés esélyt látok.

Főleg, hogy mennyire magabiztos futballt mutatott be Fonseca együttese. Az Európa Ligában is továbbjutottak, még az is belefért, hogy az utolsó csoportkörben főként a fiatalokat és a kevés játéklehetőséget kapókat küldjék pályára.

Idén januárban egyébként a Torino nagy meglepetésre 2-0-ra verte a Romát, de ha az összképet tekintjük, akkor természetesen a Farkasok jóval jobban állnak. Az olasz fővárosban 22 alkalommal küzdöttek meg egymással, ebből négyet nyert a Torino. Érdekesség, hogy döntetlen egyetlen találkozón sem született… Zaniolo és Pastore továbbra sem áll a mester rendelkezésére, Giampaolo pedig Ansaldira, Verdire és Millicora nem számíthat.

Az volna az igazi meglepetés, ha ezt a találkozót nem a hazaiak nyernék. Rossz passzban van a Torino, kétlem, hogy sikerülne akár csak egy pontot is szerezni, így a tippem az AS Romára megy.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső