AS Roma – Udinese: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 22.
AS Roma
Teljesítmény:
V N N N N
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Szeptember 23. 20:45
Nézd élőben itt:
Rabona
Udinese
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai napunk másik olasz meccse tehát az AS Roma – Udinese lesz. José Mourinho nemrég játszotta le edzői karrierje ezredik meccsét, amit győzelemmel ünnepelhetett a Sassuolo ellen. Azóta megvolt az 1001. az Európa Konferencia-ligában, a CSZKA Szófia ellen nyertek kiütéssel Zanioloék, az 1002. Special One-meccs viszont vereséggel végződött, ami őszintén szólva sokakat meglepett, de egy edzőváltás után a csapatok többsége felszívja magát, márpedig a Veronánál távozni kényszerült Eusebio Di Francesco.

Az Udinese szintén nem állt rosszul eddig a bajnokságban, ám hétfőn este ők is belefutottak egy kellemetlen vereségbe. A Napoli ellen nem szégyen kikapni, mégiscsak egy élcsapatról van szó, az sokkal kétségbeejtőbb volt udinei szempontból, hogy gyakorlatilag közük sem volt a meccshez, Ospina kapusnak alig akadt dolga…

Most kéne javítani a Roma ellen, akik meg a Verona ellen elszenvedett vereséget akarják jóvá tenni a szurkolóiknak. Szóval nagyon nehéz dolga lesz Pussettoéknak, ha eredményt akarnak elérni a Stadio Olimpicoban.

Szerintünk nem is fog sikerülni, de erről majd egy kicsit később…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Verona – AS Roma: 3-2

G.: Barak, Caprari, Faraoni ill. Pellegrini, Ilic (ög)

A Hellas Verona az előző körben elszenvedett vereséget követően rúgta ki – mindössze három meccs után – Di Francescot, a helyére pedig Igor Tudor ült, akit játékosként is ismerhettek, tavaly pedig Andrea Pirlo segédje volt a Juventusnál. A Roma számított favoritnak, de egy bizonyítani akaró Verona került az útjukba, és ez lett a vesztük.

A kezdők:

Verona:

Montipo – Dawidowicz, Günter, Ceccherini – Faraoni, Bessa, Ilic, Lazovic – Barak, Caprari – Simeone

AS Roma:

Rui Patricio – Karsdorp, Mancini, Ibanez, Calafiori – Veretout, Cristante – Zaniolo, Pellegrini, Shmourodov – Abraham

Remek kis meccset rittyentett a két együttes, ahol egy pillanatig sem lehetett unatkozni. Már az elején helyzetbe került Giovanni Simeone – aki egyébként az Atletico Madrid edzőjének, Diegonak a fia -, aki egy kis forgolódás után lőtt a kapu mellé. A másik oldalon Bryan Cristante fejese okozott némi galibát, de a középpályás csak a felsőlécet találta el.

Ezután viszont Lorenzo Pellegrini álomgólt szerzett. Karsdorp a jobbszélen kapott labdát, középre passzolt laposan, ahol érkezett a támadó középpályás, kifacsart testhelyzetben, sarokkal lőtt olyan találatot, amit az év végi összefoglalókban viszontláthatunk majd.

Ez volt az első félidő, a második pedig még az elsőnél is jobban sikerült: Elszántan jöttek ki a pályára a hazaiak, és Antonin Barak a 49. percben egyenlített is egy közeli lövéssel, miután Mancini kis híján öngólt vétett. Azt még Rui Patricio kiszedte, de a kipattanóval már nem tudott mit kezdeni.

Itt még nem álltak meg a veronaiak, az 54. percben Gianluca Caprari lőtt a kapu bal alsó sarkába, ezzel pedig már a hazaiaknál volt az előny.

Innen a Roma még vissza tudott kapaszkodni, köszönhetően Ivan Ilicnek, aki egy balról középre ívelt labdába kapott bele lábbal, amely így védhetetlenül vágódott Montipo kapujába. A mérkőzés viszont nem pontosztozkodással ért véget, hanem hazai győzelemmel. Davide Faraoni ugyanis Pellegriniétől eltérő, mégis gyönyörű gólt ragasztott a jobb felsőbe.

Volt még ugyan fél óra, de innen a Roma már nem tudott visszajönni, ritka jó kis meccs volt ez…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.14.Serie A
roma
3:0
udinese
Serie A
2020.10.03.Serie A
udinese
0:1
roma
Serie A
2020.07.02.Serie A
roma
0:2
udinese
Serie A
2019.10.30.Serie A
udinese
0:4
roma
Serie A
2019.04.13.Serie A
roma
1:0
udinese
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Udinese – Napoli: 0-4

G.: Osimhen, Rrahmani, Koulibaly, Lozano

Az Udinese remekül kezdte a bajnokságot, ikszeltek a Juventus együttesével, majd legyőzték a Venezia és a Spezia csapatát is. A nyáron megváltak legjobbjuktól, Rodrigo De Paultól, így kérdéses volt, mire juthatnak az idei szezonban Silvestriék. A Napoli elleni meccs után nem kerültünk közelebb a válaszhoz, de egy kissé borúsabb lett a kép.

A kezdők:

Udinese:

Silvestri – Becao, Nuytinck, Samir – Molina, Arslan, Walace, Pereyra, Stryger Larsen – Deulofeu, Pussetto

Napoli:

Ospina – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui – Fabian Ruiz, Anguissa, Elmas – Politano, Osimhen, Insigne

Kevés egyértelműbb mérkőzést játszottak a Serie A negyedik fordulójában, mint az Udinese – Napoli. A hazaiaknak esélyük sem volt, igazából a 90 percet úgy hozták le, hogy egyszer találták el a kaput összesen, így nem mondhatni, hogy David Ospinának sok dolga lett volna. Bezzeg Silvestrinek a másik oldalon…

Lorenzo Insigne helyzetét emelnénk ki először, a szélső balról húzott befelé, majd a hosszú alsóba akarta elcsavarni a labdát, ám Musso utódja még leért.

Nem sokkal később, egészen pontosan a 24. percben ismét Insigne húzott el a balszélen – ezúttal Mario Rui ugratta őt ki -, a kifutó Silvestri fölött átemelte a játékszert, középen egy védővel a nyakán érkezett Victor Osimhen, és megszerezte a vezetést a vendégek számára.

Tíz perccel később újabb gólt szerzett a Nápoly, egy pofás szabadrúgás-kombináció végén Kalidou Koulibaly tette középre a labdát, Amir Rrahmani pedig a léc alá fejelt.

Helyzetek, sőt gólok a második félidőben is estek, a második gólban is főszerepet játszó Kalidou Koulibaly bombázta szét a bal felsőt egy szöglet után, végül pedig Herling Lozano is kapuba talált, az sem volt egy csúnya gól, valljuk be.

A meccshez semmi köze nem volt az Udinesenek, örülhetnek, hogy négy kapott góllal megúszták…

Összefoglalás

A farkasoknak egyetlen hiányzójuk lesz, Leonardo Spinazzola, aki még a nyári Európa-bajnokságon szenvedett súlyos sérülést, azóta már megműtötték, most épülget fel az EB egyik legjobbja, talán a legjobb balhátvédje. Henrikh Mkhitaryan visszatérhet, ez mindenképp jó hír Mourinhonak.

A másik oldalon Ilija Nestorovski és Iyenoma Udogie nem bevethető a hírek szerint, Jens Stryger Larsen pedig kérdéses, miután a Napoli ellen kapott egyet a lábára.

Közös meccseiket általában a Roma nyeri, az utóbbi ötből négyet húztak be, egyszer tudott az Udinese 2-0-ra nyerni, de azt épp a Stadio Olimpicoban.

Fontos, hogy a hétfői zakó után fel tud-e kelni a padlóról a vendégcsapat, akár az olasz fővárosban is beleszaladhatnak egy nagyobb zakóba, ahogy tették azt már a múltban többször is. A Romának megy, ne tévesszen meg senkit az a vereség a Verona ellen.

Ezúttal két tippel készültünk számotokra. Az egyik, hogy az AS Roma fog diadalmaskodni a találkozón, erősebb kerettel rendelkeznek, és nagyobb a merítési lehetőség is a kispadon, másrészt gólokból nem lesz hiány. A Roma négyet vágott a Salernitanának, ötöt a CSZKA Szófiának, míg az Udinese 2-2-t játszott a Juventusszal, és 3-0-ra verte a Veneziát.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső