Osasuna – Real Betis: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 22.
Osasuna
Teljesítmény:
N V N D D
  • El Sadar
  • Szeptember 23. 19:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Betis
Teljesítmény:
D N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Terveztünk a mai napra három spanyol bajnokit is az olasz kiruccanás után, mindhárom meccset holnap este rendezik, ezek közül az első az Osasuna – Real Betis találkozó lesz, ezt követi majd a Granada – Real Sociedad, valamint a Cadiz – Barcelona.

A pamplonaiak egyelőre jobban állnak, mint Manuel Pellegrini együttese, az Osasuna most a 9. helyen áll két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel. A Betisnek ezzel szemben csak egy győzelme van, három döntetlenje és szintén egy veresége.

A hétvége folyamán az Osasuna nyerni tudott, míg a Betis két pontot Barcelonában hagyott, de nem a gránátvörös-kékek otthonában, hanem az RCDE Stadionban, ahol az Espanyol „lakik”.

Kiélezett meccsre van kilátás, a fogadóirodák oddsai alapján sem könnyű eldönteni, melyik lehet a jó választás. Mondjuk mi nem azok vagyunk, akik odds alapján döntenek, de furcsa látni mindig, hogy az adott fogadóirodáknál dolgozó oddsmesterek hogyan gondolkoznak…

Mi azért inkább átvesszük a két csapatot A-tól Z-ig, és meglátjuk, mi a legjobb megoldás.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Alavés – Osasuna: 0-2

G.: David Garcia, Roberto Torres

Javi Calleja tavaly megmentette a Deportivo Alavés csapatát, idén viszont nagyon nem megy nekik. Három vereséggel indították a szezont, összesen nyolc gólt kaptak, és az Osasuna is elrabolta a három pontot a Mendizorrotzából. Még csak a bajnokság elején járunk, de az kijelenthető, ha nem lesz fordulat, akkor az Alavés nagyon simán fog elbúcsúzni a La Ligától.

A kezdők:

Alavés:

Sivera – Navarro, Miazga, Laguardia, Duarte – Martin, Pina, Moya, Rioja – Joselu, Sylla

Osasuna:

Herrera – Vidal, Hernández, D. Garcia, Sánchez – Moncayola, Torro, Brasanac – Torres, Kike, R. Garcia

Egyetlen félidő, sőt igazából egy hétperces periódus elég volt az Osasunának ahhoz, hogy kényelmes előnyre tegyen szert. Habár az első ígéretes lövés az Alavés játékosához, Riojához fűződött, a távoli kísérlet alig kerülte el a vendégek kapuját.

A 22. percben aztán jött a vezetést jelentő gól, melyet David Garcia, a pamplonaiak belső védője szerzett. A pirosmezesek szögletet végeztek el, a hosszún Garcia túlugrotta a védőjét, majd a kapu jobb oldalába bólintott. Bár Sivera rajta volt a labdán, végül hárítania nem sikerült.

Hét perccel később már 2 gól volt a különbség közte, Tony Moya ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül, amiért büntetővel jöhetett az Osasuna, amit Roberto Torres lőtt a kapu közepébe.

Innentől kezdve nagyjából már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyernek a vendégek. Az első félidőben még egy jó kísérletet láthattunk, ami mellé ment, a fordulás után pedig Moncayola csavart kapura – nem sokat tévedett a középpályás.

Később még Sivera védett kétszer, egyértelműen ő volt a hazai együttes legjobbja, ha nincs ő, akár egy nagyobb pofonba is beleszaladhatott volna a Deportivo Alavés.

A meccs végén Joselu kétszer is szépíthetett volna, ám nem volt szerencséje a vitóriai támadónak.

Sima meccs volt, sima vendéggyőzelemmel.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.01.La Liga
real betis
1:0
osasuna
La Liga
2020.12.06.La Liga
osasuna
0:2
real betis
La Liga
2020.07.08.La Liga
real betis
3:0
osasuna
La Liga
2019.09.20.La Liga
osasuna
0:0
real betis
La Liga
2017.03.18.La Liga
real betis
2:0
osasuna
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Betis – Espanyol: 2-2

G.: Pedrosa (ög), Fekir ill. Vidal, Cabrera

A sevillai zöld-fehérek a hét közben nagy meccset játszottak az Európa-ligában, kétgólos hátrány után álltak fel a Celtic ellen, végül egy rettenetesen kiélezett meccsen 4-3-ra tudtak nyerni. A hétvégén egy könnyebb mérkőzésre számíthattak, az újonc Espanyol utazott a Benito Villamarinba. Mint az eredményből kiderül, mégsem volt ez olyan könnyű meccs, de erről részben Manuel Pellegriniék tehettek.

A kezdők:

Betis:

Bravo – Bellerin, Pezzella, Ruiz, Moreno – Carvalho, Rodriguez – Rodri, Fekir, Canales – Willian Jose

Espanyol:

Diego Lopez – Gil, Gomez, Cabrera, Pedrosa – Morlanes – Vidal, Melendo, Darder, Embarba – Raúl de Tomás

Az Espanyol eddig nem remekelt, a gólszerzéssel is voltak problémák, ezen a meccsen azonban kijött nekik a lépés, drámai körülmények között tudtak pontot menteni egy nehéz stadionban.

A 4. percben a Real Betis szerezhetett volna vezetést, Willian José ziccerét Diego Lopez védte bravúrral, a kipattanót Rodri csavarta 16-ról kapura, nem volt szerencséje a középpályásnak, mert a jobboldali kapufáról kijött a lövés.

A következő alkalommal már rezdült a háló, de a hazaiaké. Raúl de Tomás húzta meg a balszélt, középen Aleix Vidal érkezett, és csak annyi dolga volt, hogy az üres kapuba passzoljon. Megtette.

A félidő vége a Betisnek sikerült jobban, először Willian José lövésébe lépett bele Adria Pedrosa, öngóllal sikerült egyenlítenie a sevillaiaknak, a félidő hosszabbításában pedig Nabil Fekir passzolt higgadtan a jobb alsóba. Dicsérni kell a gólpasszt adó Bellerint, aki nem csak két védővel, de az alapvonallal is megharcolt a gól előtt.

A második félidőben valószínűleg semmi gond nem lett volna, de German Pezzella csúnyán rátalpalt Aleix Vidal bokájára, amiért egyből piros lapot kapott. És az emberhátrányt nem bírta a végéig a Betis, a 97. percben, az utolsó utáni pillanatban sikerült pontot mentenie az újoncnak, Leandro Cabrera 15 méterről lőtt Claudio Braco hálójába.

Izgi meccs volt, de igaz, amit korábban írtam: A Betis tette nehézzé saját magának.

Összefoglalás

Sok sérült van a két csapatban, az Osasunában Kike Barja biztosan nem játszik, Ante Budimir és Javi Ontiveros kétséges, az Alaves elleni játékot látva meglepődnénk, ha Jagoba Arrasate változtatna a kezdőcsapaton.

A vendégeknél Marc Bartra, Víctor Ruiz, Youssouf Sabaly nem bevethető, Diego Lainez bokája még nem jött rendbe teljesen, míg Héctor Bellerin kapott egyet a lábára az Espanyol ellen, játéka erősen kérdéses, ha nem tud játszani, akkor Montoya veszi át a helyét a kezdőben.

William Carvalho valószínűleg kezdőbe kerül, míg Guido Rodriguez hátravonul a védelem közepére.

Nem számítunk sok gólra a meccsen, az Osasuna védelme masszív, hazai pályán kétszer nem kaptak gólt, a Valencia viszont megszórta őket, négyet vágtak Guedesék.

A Betis idegenben két meccset játszott, a Mallorca ellen 1-1-re végeztek, a Granadát pedig 2-1-re verték.

Korábbi meccseiken nem szokott sok gól születni, tavaly itt, a Reyno de Navarrában 2-0-ra nyertek a zöld-fehérek, azt megelőzően pedig gólnélküli döntetlent játszottak.

Magunk részéről a legvalószínűbb eredménynek a döntetlent tartjuk, a két csapat közül a Betis ugyan erősebb, de az Osasuna otthon kemény falat lehet. Így mi az iksz mellett tesszük le a voksunk. Emellett pedig még azt is javasoljuk, hogy a 2,5 gól alatti eredményt tegyétek meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső