AS Roma – Young Boys: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 01.
AS Roma
Teljesítmény:
V N N N N
  • Stadio Olimpico di Roma
  • December 03. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Young Boys
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy győzelem és megvan a csoport! Az AS Roma – Young Boys találkozón az első és második helyezett lép pályára, és amennyiben a Farkasok nyernek, akkor övék az első hely. Igazából egy döntetlen is elég egyébként, de győzelemmel szebben hangzik a mondat.

A csoportban szépen menetel tehát a svájci csapat, amelyet csak az AS Roma tudott megverni, igaz, maradék két együttes nem képvisel akkora játékerőt.

Nem vehetik félvállról a találkozót a Young Boysnál, mert, ha a Kolozsvár megveri a Szófiát, akkor az utolsó fordulóban még ki is eshetnek. A bolgárokat hazai pályán fogadják, Szófiában meg 2-0-ra nyertek, szóval ez elég esélyes.

Így hát van még mitől félnie a Young Boysnak…

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

CFR Cluj – AS Roma

Nagyon nehéz úgy írni egy mérkőzésről, hogy azon igazából nem történik semmi. A legizgalmasabb esemény a Roma kolozsvári vendégjátékának első félidejében a köd volt. Merthogy esemény nem igen. Gyűrték egymást a csapatok, faultok egész hegye tárult a nézőközönség szeme elé, meg néha el-eltűnő játékosok a ködben. Ami aztán hol jött, hol ment.

És úgy nagyjából tényleg ennyi. A Cluj kapura tartó lövést nem jegyzett, a Roma is csak kettőt, de azok sem tartoztak a nagyon veszélyes lövés kategóriába.

A második félidő már azért jobban sikerült, egyrészt aktivizálta magát a román gárda, másrészt gólok is születtek. Az aktivitás ellenére a gólokat Paulo Fonseca együttese szerezte. Pontosabban, nekik szerezték az első találatot, ami egy igazán a meccshez illő gól volt: Egy baloldali beadásba Gabriel Debeljuh, a hazaiak csatára tette bele a lábát, ami meglepetésként érte a Cluj kapusát, 0-1.

A második gól pedig a 66. percben esett, lökés miatt ítélte meg a játékvezető. Jordan Veretout – aki általában a tiziket szokta elvégezni – most is magabiztosan lőtt a kapuba.

A Kolozsvárnak pedig nem ment, Lopez kapus eszén egyszer sem tudtak túljárni. És mivel a Szófia kikapott a Young Boystól, a Kolozsvár lépéshátrányba került.

Előző meccs eredménye
2020.10.22.Európa Liga
young boys
1:2
roma
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

CSZKA Szófia – Young Boys

Bevallom nektek férfiasan, hogy ezt a meccset nem láttam és egy normális összefoglaló formájában sem tudtam megtekinteni. Amit meg találtam azt meg… Hát, azt is a köd uralta. Az egyetlen gól gyakorlatilag láthatatlan. Egy ismétlésből azért látszik, hogy Nsame jobbal a jobb alsóba gurít egy védővel a nyakán. Szóval nem vagyok elkényeztetve EL-ügyileg, itt általában a meccsek, összefoglalók minősége hagy némi kívánnivalót maga után.

Ezúttal kénytelen leszek a statisztikára és szöveges összefoglalókra támaszkodni. Pedig nem igazán kenyerem… Bár a statisztika nagyon egyértelmű, csoda, hogy csak egy góllal tudott nyerni a svájci vendégcsapat, ugyanis a kapura lövések száma 10-2 az ő javukra.

Ebből a tíz lövésből 3 ment kapura, míg a bolgároknál a 2-ből 1. A hazaiaknál dicsérik Turitsovot és Stefano Beltrame-ot, míg a svájciaknál szinte mindenkit. Főleg persze Nsame-t, aki a győztes gólt szerezte.

Jól állnak a vendégek, egy lépésre már csak az egyenes kieséses szakasz, sorsuk a saját kezükben van.

Összefoglalás

Na, hát itt azért már a saját terepemen vagyok, nem kell mások dolgainak kitenni magam. És ez jó, ez a kedvenc részem egy-egy tipp elkészültekor.

Lássuk, hogyan szerepeltek hazájuk bajnokságában. A Roma nem jól, ők egy négyest kaptak, szerencsétlenségükre pont a Napolival játszottak, akik Diego Maradona halála miatt abszolút transzban játszottak, szerettek volna méltó búcsút venni a futball egyik legnagyobb legendájától. Jelentem, sikerült, 4-0-ra verték Dzekoékat. A Roma így egy helyet hátrébb lépett, övék a hatodik pozíció, épp a Napoli előzte meg őket.

A Young Boys idegenben lépett pályára, és megtartotta veretlen mérlegét, a Lausanne gárdáját simán, 3-0-ra ütötték ki. Ezzel pedig a Szuperliga élén állnak.

Az előző meccsükre még az első fordulóban került sor, akkor a vártnál nehezebben, talán nem is annyira megérdemelten, de a Roma nyert. Nsame szerzett vezetést a hazaiaknak, ezt a második félidőben Kumbulla és Bruno Peres fordította meg. Viszont nagyon veszélyesen futballoztak Nsame-ék (a Roma elleni meccsen is ő szerezte a gólt), de ez nem párosult ponttal vagy pontokkal.

Még nézzünk szét a sérültek között, aztán tippeljünk egyet, okés?

A régi sérültek (Lauper, Petignat, Spielmann és Martins Pereira) azóta sem épültek fel, most hozzájuk csatlakozott Fabian Lustenberger, ami azért nagy érvágás, a 30 esztendős védő alapembernek számít a csapatban.

A Románál Nicolo Zanioloval kezdek, amit ő átél, az nem egyszerű, nagyon sajnálom és félek, hogy sosem fogja azt a karriert befutni, amire hivatott. Két ilyen súlyos sérülés után… Nincs rá sok esély. De nagyon drukkolok, hogy összejöjjön neki!

Mellette pedig Chris Smalling nem bevethető.

Alapból hazai győzelemre gondoltam, de elfogott a kétség. Az meg sosem jó. Erősebb csapatnak tartom az olaszokat, jobb játékosállománnyal, de van bennem egy minimális bizonytalanság. Szívem szerint az 1X-et mondanám, de az olyan gyenge szorzót takar, hogy inkább hagyjuk is. Kockáztassunk! Menjen a hazai győzelem!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső