Aston Villa – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 15.
Aston Villa
Teljesítmény:
N V V N V
  • Villa Park
  • December 17. 19:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Burnley
Teljesítmény:
N D V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytatjuk az angol-napot, ma csak és kizárólag Premier League tippeket olvashattok nálunk, remélem, nem bánjátok. Azért sem, mert hatalmas potenciál van a következő meccsünkben, ami az Aston Villa – Burnley találkozó lesz. Véleményem szerint elképesztően magas szorzót kapott a Villa-győzelem, holott elég jó eséllyel nyerik majd a találkozót. Ennyit számítana, hogy a Burnley megverte az Arsenalt? Akik épp elképesztő mélyponton vannak?

A birminghamiak – hasonlóan a West Hamhez – a tavalyi évben épphogy megmenekültek a kieséstől, most viszont Grealish és Watkins vezérletével a felsőházban találhatók meg. Számomra ez öröm, mert idén nagyon megkedveltem a játékukat, a Southamptonnal egyetemben…

A Burnley viszont gyengén kezdett, meg is lepett, hogy végül 1-0-ra meg tudták verni az Arsenalt, dacára, hogy az Ágyúsok a bajnokságban borzalmasan teljesítenek. Már az is pletyka szinten felmerült, hogy megválnak Mikel Artetától. Érdemes helyén kezelni ezeket a híreket, de ismeritek a magyar mondást, igaz?

Maradjunk most a csütörtök este rendezendő meccsnél, kezdjünk is neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves – Aston Villa

Nagyon számítottam itt a Villa sikerére, még akkor is, ha az esélyek ellenem szóltak. Ilyenkor még nagyobb öröm, ha bejön egy tipp, amire senki nem számít. Szerencse is bőven kellett, meg az, hogy a Wolves egyszerűen képtelen volt a lehetőségeit kihasználni. Meg Nelson Semedonak is jár egy köszönöm!

Az első félidőben a hazaiak sokkal aktívabban futballoztak, Emiliano Martineznek háromszor is akadt dolga. Podence kétszer is próbára tette az ex-Arsenal kapust, a kettő között pedig Dendoncker próbálkozott. Mindhárom meccset az argentin nyerte.

A második félidőben Pedro Neto lövése szállt mellé, majd Fabio Silva lőtt kapufát, úgy tűnt, el van átkozva a Wolves.

Közben a másik oldalon Grealish és Ollie Watkins veszélyeztetett, de ugyanolyan sikerrel, mint a Wolves játékosai.

Már kezdtem elfogadni, hogy bukik a tippem, amikor Nelson Semedo a hosszabbításban felborÍtotta a tizenhatosra betörő McGinnt, a játékvezető pedig a sípjába fújt. A múltkor Ollie Watkins a felsőlécre lőtt egy tizenegyest, így most Anwar El-Ghazi végezte el a megítélt tizenegyest és a nagy nyomás ellenére nem hibázott.

Ismét a gyenge helyzetkihasználás okozta a Wolves vesztét, nem először ebben a szezonban…

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.01.Premier League
burnley
1:2
aston villa
Premier League
2019.09.28.Premier League
aston villa
2:2
burnley
Premier League
2015.05.24.Premier League
aston villa
0:1
burnley
Premier League
2014.11.29.Premier League
burnley
1:1
aston villa
Premier League
2010.10.27.Angol Ligakupa
aston villa
2:1
burnley
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Burnley

Szegény embert az ág is húzza. Hiába végzett Európa Liga csoportjában hibátlanul Mikel Arteta együttese, a bajnokságban nagyon nem megy nekik. És ez most már tényleg nagyon meglátszik, a góllövés nem megy, a csatárok be vannak oltva gól ellen, és jönnek a kínosabbnál kínosabb vereségek. Egy újabb ilyennel „gazdagodtak” a hétvégén, amikor a 17. helyezett Burnley látogatott hozzájuk.

Nem hittem volna, hogy képes lehet a Burnley akár csak egy pontot is megszerezni, de, ahogy írtam: A szegény embert az ág is húzza.

Hiába jöttek ugyanis a nagy helyzetek, képtelen volt betalálni a hazai csapat. Támadott és lőtt Aubameyang, Lacazette, Tierney-nek is volt egy jó lövése, de nem, semmi.

Az 56. percben aztán megfogyatkoztak a hazaiak. Egy taktikai fault után – amit Xhaka követett el McNeillel szemben – kitört egy kisebb dulakodás, ami odáig fajult, hogy az Arsenal középpályása torkon ragadta Westwoodot, aki békíteni akart. A VAR jelzett, Xhaka meg mehetett zuhanyozni.

És hogy teljes legyen a sokk, végül a vezetést is a Burnley szerezte meg, méghozzá egy öngóllal: A vendégek szögletet végezhettek el a 73. percben, Aubameyang pedig a röviden felugorva saját kapujába bólintott.

Nagy bajban az Arsenal, a Burnley pedig örülhet, mert nem sokat tettek a győzelemért, mégis ők távozhattak boldogabban.

Összefoglalás

A jelenlegi forma alapján is azt mondom, hogy ezt a mérkőzést az Aston Villának kell megnyernie. Nem tudom elképzelni, hogy a Burnley ezúttal is ponttal vagy pontokkal távozna, az Arsenal ellen is egy sor szerencse szükségeltetett ehhez.

Mondjuk az kissé ijesztő, hogy nemrég a Brighton hazai pályán intézte el őket… A West Ham ellen aztán már sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, de a szerencse nem szegődött melléjük. Kihagytak egy tizenegyest és a VAR elvett egy gólt.

Nagyon régen nyert odahaza a Villa, még 2010-ben sikerült 5-2-re nyerniük, igaz, jó pár évben nem csaptak össze az osztálykülönbségek miatt. Nem nagyon megy a Villának hazai pályán, utolsó öt meccsükből négyet elveszítettek, ami ugyan nem túl biztató, de a bizalmam irántuk töretlen most.

Douglas Luiz a legutóbbi bajnokin a kiállítás sorsára jutott, de nincs ok aggodalomra, őt Hourihane vagy El-Ghazi helyettesítheti. És talán már arra is van esély, hogy Ross Barkley pályára lépjen. Nagy szükség volna rá, mert nagy szerepe van abban, hogy az Aston Villa sokkal jobban szerepel, mint tavaly.

A sikerkovács ezúttal is vagy Jack Grealish vagy Ollie Watkins lehet, nagyon jó nézni a játékukat.

Keveset beszéltem a Burnley-ről, szóval ejtek egy pár szót arról, hogy az Arsenal elleni győzelem előtt nyeretlenek voltak idegenben, 2 döntetlent harcoltak ki, valamint háromszor vesztesen hagyták el a pályát. Náluk komolyabb hiányzó nincs, sőt, semmilyen hiányzó nincs jelen állás szerint.

Nem változtatok, az eredmények ellenére továbbra is a birminghamieket tartom a favoritnak és ebben nem tud megváltoztatni az sem, hogy hazai pályán nem megy mostanság. Bízom Grealishékben!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső