Liverpool – Tottenham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 15.
Liverpool
Teljesítmény:
D D N N D
  • Anfield
  • December 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Tottenham
Teljesítmény:
D N N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na, erről a meccsről beszéltem, amikor az előbb a rangadók rangadója névvel címkéztem fel a Liverpool – Tottenham meccset. Ugyanis Jürgen Klopp és José Mourinho együttese foglalja el a tabella első két helyét, ráadásul ugyanannyi pontot gyűjtöttek, így nem túlzás a szuperrangadó kifejezés sem. Ahogy megláttam, hogy ez a meccs következik, kapásból az jutott eszembe, hogy itt bizony góleső várható. Még mindig nem vetettem el ezt a lehetőséget, de azért nem árt megnéznünk a dolgok hátterét, mert a manchesteri rangadóra is azt gondoltam, hogy potyogni fognak a gólok, aztán egy dögunalmas 0-0 lett a vége. Itt is benne van a pakliban, de ismerve a Pool támadóit, hozzáállását, valamint az új Mourinho-féle taktikát nem lehetetlen az én kis elképzelésem.

Nézzük meg együtt!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fulham – Liverpool

Meglepetésként ért mindenkit, hogy a Fulham helyzeteket tudott kialakítani a Pool ellen, a meccs hőse és legjobbja ebben az időszakban egyértelműen a kapuba visszakerülő Alisson volt. Először Cavaleiro került helyzetbe egy indítás után, a rövid felsőbe tartó lövést Alisson ütötte szögletre, majd pörölni kezdett az asszisztenssel, amiért nem emelte a zászlaját, a brazil szerint a Fulham támadója lesről indult.

Ezután ismét Cavaleiro lőhetett, ezt a csatát is a kapus nyerte, majd Lookman tizenhatról eleresztett lapos lövését is ki tudta ütni. Végül a 25. percben aztán megszerezte a vezetést az újonc, Bobby Reid 15 méterről lőtt a jobb sarokba, Alisson itt tehetetlen volt.

A másik oldalon Alphone Areolának szinte alig akadt védeni valója, annak ellenére, hogy a Pool csak az első félidőben 12-szer lőtt kapura. Vagyis, kapu felé…

A fordulás után is csak egy tizenegyesből sikerült gólt szerezni a címvédőnek, Gini Wijnaldum szabadrúgása egy londoni kézen csattant, a játékvezetőnek nem volt szüksége VAR-ra sem, azonnal a tizenegyespontra mutatott. Mohamed Szalah nagy erővel, de pontatlanul végezte el a büntetőt, szerencséje volt, hogy a francia nem tudott védeni.

Ha az első félidő hőse egyébként Alisson volt, a másodiké Areola, aki négyszer is védett ebben a játékrészben.

A vége meg 1-1, ennek pedig a Fulham örülhet, annak ellenére, hogy az első 45 percben három-négy gólt is rúghatott volna…

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.11.Premier League
tottenham
0:1
liverpool
Premier League
2019.10.27.Premier League
liverpool
2:1
tottenham
Premier League
2019.06.01.Bajnokok Ligája
tottenham
0:2
liverpool
Bajnokok Ligája
2019.03.31.Premier League
liverpool
2:1
tottenham
Premier League
2018.09.15.Premier League
tottenham
1:2
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Crystal Palace – Tottenham

Nem sikerült nyerni a Spursnek sem, így kimondhatjuk, hogy a forduló legnagyobb nyertese a Leicester volt, aki megközelítette a Tottenhamet és a Poolt egy pontra, valamint megelőzte a Chelsea-t, és fellépett a tabella harmadik helyére. Furcsa látni egyébként a felsőházat a két manchesteri gigász nélkül… Elkalandoztam megint.

A Palace nagyon szenvedett, amíg Wilfried Zaha karanténban volt, mióta visszatért teljesen más a londoniak játéka. A Tottenhamnél pedig a két csatár, Harry Kane és Szon Hung Min szállítja a győzelmeket általában, most is ők hozták össze a vezetést jelentő gólt.

Ezúttal Szon szolgálta ki Kane-t, de ez a gól… Hát, nagyjából kabaréba illő volt. Harry Kane durrantott távolról kapura, de se nem volt jól helyezett a lövés, se nem volt olyan hatalmas erejű, de Guitának mégis sikerült valahogy bevédenie

Egy pillanatra hadd maradjak még a Szon – Kane párosnál. Ha megnézzük a kanadai táblázatot, akkor bizony azt láthatjuk, hogy ez a két játékos áll az élen a Premier League-ben. Szon lőtt 10 gólt és kiosztott 4 gólpasszt, Kane pedig 9 gólnál és 10 (!) gólpassznál jár. Félelmetes ez a páros…

Az egyenlítő gólhoz is kellett a kapus, bár azért valamennyire felmenteném Hugo Llorist. Egy balról beívelt szabadrúgást az utolsó pillanatban látott meg, senki nem ért bele, így váratlanul érte, hogy a labda nekicsapódott. Nem tudta megfogni, kipattant róla, ott állt Schlupp és bekotorta a labdát.

A végén még nyerhetett volna a Spurs, de Guaita jóvá tette korábbi hibáját és bámulatos védést mutatott be Harry Kane közeli fejesénél.

Nem tudott elhúzni a Tottenham, pedig ez előtt a találkozó előtt ez létfontosságú lett volna.

Összefoglalás

Szerencse, hogy nem egy időben játsszák ezt a meccset és a Leicester – Evertont, mert bár inkább ezt választanám, de fájna a szívem, hogy a másikat ki kell hagynom. Ugyanis eszeveszett jó focit várok, és azt is hozzá kell tennem, hogy félek a csalódástól, mert baromi nagyok az elvárásaim, és minél nagyobbak ezek az elvárások, annál nagyobb a szomorúság, ha kiszúrják a szemünket valami nézhetetlennel.

Reménykedem, hogy ez nem így lesz, erre pedig számomra a garancia a Kane – Szon páros, akikről már meséltem egy picit fentebb. Egyszerűen elképesztő, hogy mennyire érzik egymást, szinte még egymás gondolatait is látják.

A Poolnál már megszokott, hogy sérülések hátráltatják őket, most épp Diogo Jota csatlakozott a maródiakhoz, pedig a Wolverhamptontól szerződtetett portugál elképesztő formában futballozott.

Kétséges egyébként Joel Matip és Fabinho szereplése is, ami megint azt jelentené, hogy Kloppnak Phillips felé nyúlna, az U23-as csapat kulcsjátékosa már többször bizonyított ebben a szezonban, hogy a PL-ben is megállja a helyét.

A másik oldalon Gareth Bale – szokásosan – megsérült, elvileg már játszhat, de nála ezt sosem lehet tudni… Ja, és ott van még Erik Lamela, ő biztosan kihagyja a meccset.

Nehéz választani, de túlságosan sok problémával kell megküzdenie a Poolnak, és ezúttal a Tottenham nagyon egyben van. Vajon visszatért a Special One? Egyleőre úgy tűnik, hogy igen, és szerintem most sikerre vezeti a Spurst.Még ha a fogadóirodák nem igazán értenek velem egyet…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső