Atalanta – Inter: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 06.
Atalanta
Teljesítmény:
V N D V N
  • Gewiss Stadium
  • November 08. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Inter
Teljesítmény:
V D D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Rangadó ez a javából, de azért a két csapat formája hagy némi kívánnivalót maga után. Az Atalanta – Inter találkozók mostanság rengeteg izgalmat okoztak, tavaly ők is nagy csatát vívtak… Egy darabig a bajnoki címért is versenyben voltak, később az Inter – Lazio – Atalanta hármas az ezüstért csatázott. Ez végül egyébként az Internek sikerült, őket követték a bergamóiak, majd a rómaiak.

Mostanság nem megy egyik gárdának sem, a bajnokságban mégy csak-csak, de a Bajnokok Ligája eredményeik nem túlságosan pozitívak. Az Inter például nyeretlen, utolsó a csoportjában, az Atalanta meg belefutott egy ötösbe a Liverpool ellen. Ők viszont legalább egy meccset nyertek…

Hát, fel van adva a lecke ezen a meccsen, ne is gondolkozzunk, vegyük górcső alá ezt a meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crotone – Atalanta

Zsinórban két vereség, így várta az Atalanta az újonc Crotone elleni meccset. Valami törés van Gian Piero Gasperini csapatánál, a Napoli elleni 4-1 is már necces, de a hazai pályán elszenvedett vereség a Sampdoriától bizony gond. Nagy gond. szóval mindenképp szükség volt egy győzelemre.

Támadólag lépett fel az Atalanta, amely Luis Muriel révén kétszer is vezetéshez juthatott volna, de előbb mellé lőtt a kolumbiai, később pedig Cordaz védte a közeli lövését.

A 26. percben viszont már összejött a gól: Malinovsky passzolt Muriel felé, a csatár lefordult védőjéről és a rövid sarokba lőtt. Cordaz talán védhetett volna, de arra számított, hogy Muriel a hosszút célozza meg. Tévedett.

Bő tíz perccel később a nagyon agilis Muriel újra lecsapott: Cordaz passzolt el egy labdát, Remo Freuler passzolt, a támadó lövése ismét a kapuban kötött ki.

A Crotone a 40. percben adott először életjelet magáról, de abból bizony szépítés lett. Kis szerencsével került Simy elé a labda, aki a kifutó Sportiello mellett laposan a hálóba lőtt.

A második félidőben egy buta hibának köszönhetően majdnem egyenlítettek a hazaiak: Egy kapus felé passzolt labdára csapott le Messias, el is húzta Sportiello mellett, ám a visszafutó Freuler szerelte a csatárt. Messias később azt reklamálta, hogy Sportiello megakasztotta őt és hát, volt benne igazság, az olasz kapus derekánál fogta át a csatárt, aki így lendületet veszített. A játékvezető mégsem ítélt tizenegyest.

A meccs utolsó lehetősége az Atalanta előtt adódott, Malinovsky lövését védeni tudta Cordaz, így maradt az 1-2.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.01.Serie A
atalanta
0:2
inter
Serie A
2020.01.11.Serie A
inter
1:1
atalanta
Serie A
2019.04.07.Serie A
inter
0:0
atalanta
Serie A
2018.11.11.Serie A
atalanta
4:1
inter
Serie A
2018.04.14.Serie A
atalanta
0:0
inter
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Inter – Parma

Foghíjas csapattal állt ki Fabio Liverani együttese a San Siroban, a meccsen kezdőként lépett pályára a már jó ideje a felnőttekkel készülő Balogh Botond is.

Az első félidőben gól nem esett, helyzetek viszont igen: Ivan Perisic mellel vett át egy labdát, majd érthetetlen módon az égbe lőtte a kínálkozó lehetőséget, pedig ebben bizony több volt. Kolarov is próbálkozott távolról, a Romától szerződtetett, lassan veteránnak mondható védőnek sokszor sült már el a lába karrierje során, de ez a lehetőség kimaradt, a lövés mellé ment. A marokkói Hakimi is gólt szerezhetett volna, de fejese elkerülte a kaput. Egész félidő alatt a Parma javarészt a védekezéssel volt elfoglalva, nem jelentettek veszélyt Handanovic kapujára.

De a második félidőben igen…

Gervinho nem mai gyerek, de azt nem lehet elvitatni, hogy ért a szakmájához. Most is egyetlen lehetőség kellett neki, hogy vezetést szerezzen a vendégeknek. Hernani ívelte be a labdát, Gervinho pedig anélkül, hogy a játékszer leesett volna kapásból lőtt. Nem erőből, hanem okosan, belsővel helyezett az Inter kapujába.

Hamarosan pedig újra lecsapott az elefántcsontparti, Inglese labdáját váltotta gólra.

Nagy volt a baj, égett a ház, valamit tenni kellett. Szerencsére az Inter horvát duója, Brozovic és Perisic tett arról, hogy legalább egy pont a Giuseppe Meazza stadionban maradjon. Előbb Brozovic talált be távolról, majd már a hosszabbításban Perisic mentette meg a kék-feketék becsületét.

Volt még egy necces helyzet, amikor több újság szerint is tizenegyest kellett volna ítélni az Internek, a szabálytalanság elkövetője Balogh Botond volt, a játékvezető azonban nem ítélt, megúszta a magyar tini.

Örülhet a Parma, de egyben szomorkodhat is, nagy esélyt szalasztott el.

Összefoglalás

Két nagycsapat, két gyengén muzsikáló nagycsapat. Hogy miért mondom ezt? Nézzük a BL-t! Az Atalanta a Liverpool együttesével játszott a Gewissben és bár esélyesebb volt az angol csapat, arra senki sem számított, hogy 5-0-val távoznak. Márpedig így történt. Kissé megtépázott védelmüknek egyetlen gólt sem tudtak szerezni. Ezzel az Atalanta harmadik féltávnál, ugyanannyi egységet gyűjtött, mint az Ajax. Nagy csata lesz a második helyért.

Az Inter pedig két döntetlen után látogatott az Alfredo Di Stefano stadionba, a Real Madrid ideiglenes otthonába. Már 2-0-ra is ment a Real, onnan kapaszkodtak vissza az olaszok, végül egy Rodrygo találat döntötte el a meccset. Jelenleg az Inter utolsó a csoportjában, 2 megszerzett egységgel.

A milánóiak lassan minden játékosukat visszakapják, volt itt is minden: sérülések, korona, eltiltás…

Romelu Lukaku a következő BL meccsre épülhet fel, mellette Sensi és Vecino nem szerepel majd a bergamóiak ellen, ahol viszont egy sor sérülttel kell számolnia Gasperininek. Közülük Gosens és De Roon a két legnagyobb név, de Piccini és Caldara hiánya is fájhat.

Korábbi meccseikről:

A koronavírus-szünet után, már augusztusban csaptak össze, amikor az Atalanta kezdett fáradni. A végeredmény 2-0 lett az Inter javára. Az örökmérleg itt is az Internek kedvez, 23-9 a javukra.

Számomra az Atalanta és az Inter is egy nagyon erős csapat, akikről azt gondoltam, megszorongathatják a Juventust. Most is így tartom, de ahhoz fel kell javulni. Jelenleg úgy érzem, hogy az Atalanta gödörben van, amiből nem most vasárnap fognak kimászni. Viszont az Internél nincs Lukaku, ami nehezíti a dolgukat. Ettől függetlenül az ő győzelmükre számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső