Atalanta – Juventus: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 15.
Atalanta
Teljesítmény:
N N N V N
  • Gewiss Stadium
  • április 18. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Juventus
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk a mai meccset egy hamisítatlan olasz rangadóval, aminek a tétje nem kevés. Az Atalanta és a Juventus (valamint az AC Milan és a Napoli) fej-fej mellett haladnak, és bár az aranyéremre már egyre kevesebb sansz mutatkozik, azért nem mindegy, hogy hol fejezik be a bajnokságot. Még az is lehet, hogy a két csapatunk közül valakinek a Bajnokok Ligája kvalifikáció sem jön össze. 63 pontos az AC Milan, 62 a Juventus, 61 az Atalanta és 59 a Napoli. Szép kis finálé várható, és mi ezt szépen végig is fogjuk nézni.

A Juventusnál elég érdekes hírek látnak mostanság napvilágot, és amit nem értek az az eszelős támadás, ami Cristiano Ronaldora zúdult rá. A csapat BL és bajnokságbeli kudarcát egy az egyben az ő nyakába varrják, és nem tisztem a portugált védeni – meg valószínűleg szüksége sincs rá -, de eléggé hiányozna az a közel harminc gól szezononként, amit az öreg, önző Ronaldo megrúgott.

No, erről a kis kitekintésről ennyit, talán sokan nem értetek egyet velem, de ennek a Juvénak szüksége van Ronaldora…

Kezdjük inkább az Atalanta – Juventus beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fiorentina – Atalanta

Épp az előző tippben vettük sorra ezt a találkozót, de öröm újra beszélni/írni róla, hiszen nagyon jó meccset játszott egymással a két együttes. Simának indult, sokáig tűnt úgy, hogy a hazaiaknak esélye sem lesz, de végül izgalmas meccs kerekedett…

Duván Zapata 13. perces fejesgóljával nyitunk, amit egy szöglet után szerzett a csatár. Ruslan Malinovsky ívelt, Zapata nagyon üres volt, és őt vétek ennyire üresen hagyni.

Viszont a Milenkovic vezette hazai védelem egyáltalán nem tudta tartani a kolumbiait, a gólja után még kétszer is nagy helyzetbe került, de mindkét esetben útját állta Dragowski.

Azonban a Fiorentina nem úszta meg a második gólt: Mario Pasalic a félidő végén remekül ugratta ki Zapatát, 2-0.

A második félidő első negyedórájában nem történt említésre méltó esemény, de az 57. percben váratlanul szépítettek a hazaiak: A 21 esztendős sztárcsatár, Dusan Vlahovic kíméletlen erővel lőtt a bal alsóba.

És ha egy üzlet beindul… A 66. percben már 2-2 volt az állás, Vlahovic lőtte meg második gólját, bár itt könnyű dolga volt, a munka oroszlánrészét Kouame végezte el.

Sokáig nem örülhettek az iksznek a hazaiak, mert kezezés miatt büntetőhöz jutott az Atalanta, amit Josip Ilicic kis szerencsével gólra váltott.

Igazán fordulatos és izgalmas meccset láthattak az emberek, bánhatják, akik kihagyták.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Serie A
juventus
1:1
atalanta
Serie A
2020.07.11.Serie A
juventus
2:2
atalanta
Serie A
2019.11.23.Serie A
atalanta
1:3
juventus
Serie A
2019.05.19.Serie A
juventus
1:1
atalanta
Serie A
2019.01.30.Olasz Kupa
atalanta
3:0
juventus
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Juventus – Genoa

Szintén hármat lőttek a zebrák, akik hazaia pályán a Genoa együttesét fogadták. Remekül kezdtek a hazaiak, Cuadrado négy perccel a kezdés után becselezte magát a tizenhatoson belülre a pálya jobb oldalán, majd a legurított labdáját Dejan Kulusevski, a tavalyi év legjobb fiatalja csavarta a jobb felsőbe.

A 22. percben már kettő volt közte, Federico Chiesa a kezdőkörben lopta le a labdát a védő lábáról, majd hihetetlen sebességgel kapu felé szaladt. Lövését óriási bravúrral védte Perin, a kipattanóra Ronaldo érkezett, aki kapufát lőtt, de harmadszor már csak sikerült az a fránya gól: Alvaro Morata volt a gólszerző.

Még egy helyzet adódott a Juventus előtt, egy pedig a Genoa előtt a félidőben. Adrien Rabiot finom tekerését Perin védte, míg Scamacca egy az egyben nem bírt Wojciech Szczesnyvel.

Ahogy elkezdődött a második félidő, rögtön szépítettek a vendégek: Egy szöglet végén Matthijs De Ligt került a földre, a mellette felugró Gianluca Scamacca szépen fejelt a kapu jobb oldalába.

A gól meghozta a Genoa kedvét a focihoz, és Marko Pjaca két hatalmas lövéssel jelezte, hogy nem szándékoznak vesztesen elhagyni a pályát. Az első lövése szép volt – ezt a lengyel kapus tornázta ki -, a második esetben viszont 10 méterről, senkitől sem zavartatva durrantott fölé a horvát középpályás.

A 70. percben Weston McKennie hűtötte le a kedélyeket, az egész Genoa védelem azt hitte, hogy a Danilotól kapott kiugratás után a partjelző majd emeli a zászlaját, de nem így történt, az amerikai is meg volt ezen lepődve, végül azért sikerült túljárnia Perin eszén.

Megvolt a veszélye, hogy feláll a Genoa, az esélyük is megvolt rá, de a Juve végül hozta a kötelezőt.

Összefoglalás

Jaj, de jó kis meccs lesz ez! Remélem… Az Atalanta futballját mindig is szerettem, Muriel, Zapata, Ilicic, Malinovsky, Pasalic vagy épp Gosens, De Roon és Hateboer játékát öröm nézni minden alkalommal. Utóbbit mondjuk pont nem fogjuk látni, hiszen hosszú ideje bajlódik sérüléssel.

Rajta kívül még egy ember lesz, aki csak otthonából figyelheti az eseményeket, ő pedig Matteo Pessina.

A torinóiaktól egyedül Federico Bernardeschi fog hiányozni, méghozzá ugyanazon okból kifolyólag, mint Pessina: Mindketten elkapták a koronavírust.

Legutóbbi öt meccsükből három végződött döntetlennel, például az őszi összecsapás, amikor Chiesa góljára Freuler válaszolt, Cristiano Ronaldo pedig tizenegyest hibázott.

Egyáltalán nem meggyőző a Juventus idegenben (6-6-2), ráadásul ezek a „belháborúk” (vagy nem is tudom, minek hívjam őket) egyáltalán nem tesznek jót a morálnak.

Látszott a Genoa ellen is, hogy a magabiztosság nincs annyira meg, könnyen pontokat bukhattak volna. Viszont mellettük szól, hogy a rangadókon rendre odateszik magukat.

A Gewissben az Atalanta elképesztőn jó teljesítményt nyújt (9-3-3), ezt nem lehet elvitatni tőlük. Ezúttal két tippel készültem: 2,5 gólnál több, otthon ugyanis szórják a gólokat Zapatáék, valamint nálam játszik a hazai győzelem is, ami a Juve – és Pirlo – szempontjából akár még végzetes is lehet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső