Atalanta – Midtjylland: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 30.
Atalanta
Teljesítmény:
V N D D V
  • Gewiss Stadium
  • December 01. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Midtjylland
Teljesítmény:
D V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem sok csapat van, akik négy forduló alatt nem tudtak gólt szerezni, közülük az egyik a dán Midtjylland. Náluk rosszabbul csak az Olympique Marseille szerepel, mert ők még csak gólt sem tudtak szerezni, a dánoknak legalább van ebből kettő. Sokra mondjuk nem mennek vele.

Az Atalanta – Midtjylland találkozón tehát elég nagy csoda lenne, ha a vendégek pontot vagy pontokat tudnának szerezni. Még akkor is, ha idén Gian Piero Gasperini együttesére alig lehet ráismerni. Az előző BL-körben verik a Liverpoolt az Anfielden, majd hétvégén 2-0-ra kikapnak a Veronától? Hát mi folyik itt (Gyöngyösön…)?!

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Liverpool – Atalanta

Hiába játszott fölényben a bergamói csapat, gólra ezt a fölényt nem sikerült váltaniuk. Pedig az első percektől fogva magukhoz ragadták a kezdeményezést, ezúttal Muriel és Zapata a kispadon ült, a kezdőben Gomez és Ilicic próbálta bevenni Alisson kapuját.

Visszatért egyébként De Roon, illetve Gollini is a kapuba, ott volt Gosens, szóval mondhatni, hogy a legerősebb csapat lépett pályára. Bizonyára dolgozott bennük a Gewissben elért 0-5, szóval Gomezék támadólag léptek fel az Anfielden. Az első tíz percben háromszor is próbálkoztak, egyedül Gosens lövésénél kellett Alisonnak közbeavatkoznia, a többiek próbálkozásai mellé szálltak.

A félidő végén Josip Ilicic esett el a tizenhatoson belül, balról és jobbról is húzták vissza, de a játékvezető szerint nem annyira, hogy az tizenegyest érjen.

Az első félidőben nem esett gól, de az Atalanta teljesítményét össze sem lehetett hasonlítani a múltkorival, csúsztak és másztak minden egyes labdáért, csírájában fojtották el a Pool összes próbálkozását, valamint elől is jók voltak, de a gól hiányzott.

A fordulás után aztán 4 perc alatt kettőt vágtak a vendégek. Előbb Josip Ilicic becsúszva értékesítette Gomez beadását, majd jött Hateboer lefelejt labdáját értékesítette Gosens. A német válogatott játékosát teljesen üresen hagyták az angolok.

A Liverpool nem tudta bevenni Gollini hálóját, így meglepetésre nyert az Atalanta, ezzel pedig még mindig versenyben van a továbbjutásért.

Előző meccs eredménye
2020.10.21.Bajnokok Ligája
midtjylland
0:4
atalanta
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ajax – Midtjylland

Ahogy arra mindenki számított, elég sima meccsen jutottak túl a hollandok a Midtjyllandon. De az első félidőben ez nem látszott. Mármint, látszott, mert az Ajax egyértelműen uralta a meccset, de nagyobbnál nagyobb helyzetek maradtak ki. Lassina Traoré egymaga mesterhármast szerezhetett volna, de egyszer ordító ziccerben lőtt fölé, majd a kapufa akadályozta őt, míg egy alkalommal Hansen védett hatalmasat.

A dánok egyébként az első játékrész alatt egyszer lőttek kapura, az Ajax pedig kilencszer. Sokat elárul ez a kis statisztika a meccsről, de az eredmény mégis 0-0 volt.

Nem tudni, Ten Hag mester mit mondott a szünetben, de a második félidőre úgy jött ki az Ajax, hogy pár perc alatt lerendezte a meccset. Gravenbach kezdte a gólok sorát, a 47. percben óriási gólt rúgott ( jobbal csavart a bal felsőbe, a labda a kapufáról pattant a gólvonal mögé), majd két perccel később Nazraoui váltotta gólra Dusan Tadic kiugratását.

Az első vendég helyzetre az 59. percig kellett várni, ekkor Dreyer lőtt távolról, Onana pedig védett. Aztán eljött a 66. perc és a harmadik Ajax-gól: Traoré passzolt David Neres elé, ő átvette a labdát és a jobb alsó sarokba bombázott.

Sikerült a szépítés a vendégek számára, a 80. percben büntetőből volt eredményes Mabil. A vége így 3-1 lett, simán hozták a meccset a hazaiak.

Összefoglalás

Az Atalanta győzelme egyértelműnek tűnik, legalábbis akkor, ha az oddsokat nézzük. 1.1 és 1.2 között mozog, lehet, hogy még lejjebb is fog menni, így én ezt most kivenném az egyenletből. Egyszerűen értelmetlen. Pláne, hogy az oddshoz képest nem is annyira biztos ez a győzelem, az olaszok annyira furcsa őszt produkálnak, hogy hihetetlen.

Az a csapat, amelyik az Anfield Roadon veri a Liverpoolt, a csoport legerősebb tagját, az mégis hogy tud kikapni a Serie A-ban a Hellas Veronától? És félreértés ne essék, csípem én a Veronát, de úgy gondoltam, az Atalanta ennél jobb csapat.

A Midtjylland sem tudott nyerni hazája bajnokságában, hazai pályán fogadták az Aalborg együttesét és csak egy 0-0-s döntetlenre futotta tőlük. Ettől függetlenül még vezetik a pontvadászatot, de a Bröndbynek van esélye előzni, két ponttal vannak lemaradva és az utolsó helyezett ellen játszanak.

Nem árt megemlíteni az első meccsüket, az Atalanta akkor 4-0-ra győzedelmeskedett, a gólokat pedig Zapata, Muriel, Gómez és Alekszej Mirancsuk szerezték.

A Pool ellen kicsit változtatott a felálláson Gasperini: Továbbra is három védővel játszottak, de Gómez éket játszott és nem irányítót, a középpályás védekezésre nagyobb hangsúlyt fektett, így kerülhetett kispadra például Zapata, mert kellett valaki középen, aki be tud segíteni a védőknek is.

Most úgy hiszem, hogy visszatérnek a 3-4-1-2-höz, újra pályán lehet akár Muriel, akár Zapata, valamint persze Ilicic és Gómez is.

Ez pedig biztató csapatnak tűnik, az én tippem szerint láthatunk majd gólokat ezen a meccsen. Ebből remélhetőleg profitálhatunk is, hiszen az én tippem egy over 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső