Atalanta – Napoli: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 19.
Atalanta
Teljesítmény:
N N D D V
  • Gewiss Stadium
  • Február 21. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Napoli
Teljesítmény:
V N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Végül, de nem utolsó sorban következzék még egy rangadó Olaszországból, zárásként az Atalanta – Napoli meccset vesszük górcső alá. Talán ez most kicsit egyértelműbb, mint mondjuk az őszi meccs előtt volt, nem igaz? Az biztos, hogy a Napolinál rengeteg kulcsember hiányzik, az Európa Ligában tegnap a Granada (!) verte őket 2-0-ra az első mérkőzésen, Murielék pedig már egy ideje nem kaptak ki. Nem mellesleg a hazai pálya előnye is az övék, már amennyiben egy-egy üres stadionban lehet előnyt élvezni.

Valamennyire biztos, de azért mégsem olyan a szituáció, mintha 50-60-70 ezer ember ordítana a lelátókon.

Felsorolni is hosszú lesz, mennyien nem léphetnek pályára, Gennaro Gattuso csapata egész egyszerűen elfogyóban van. Az EL meccsen olyan játékosok is kispadra kerültek, mint a 19 esztendős Valerio Labriola, Giuseppe D’Agostino (17), Antonio Cioffi (18) vagy a lengyel kapus, Hubert Idasiak (19). Hogy ki fog felépülni a hétvégére? Az egy nagyon jó kérdés…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Cagliari – Atalanta

A jó kezdővel felálló Atalanta hosszú időn keresztül csak lézengett és szenvedett a pályán, a kiesőjelölt otthonában lejátszott mérkőzésen az utolsó percekben tudták maguk javára fordítani az állást.

Az első félidőben sok lehetőséget nem láthattunk, egyet az egyik kapu előtt, egyet pedig a másik előtt. Mindkétszer az Atalanta védője, Berat Djimsiti volt veszélyes, elsőként majdnem öngólt szerzett (egy szögletbe tette bele a rövidnél a lábát, onnan ment kapufára), aztán a másik oldalon fejelt majdnem gólt.

A második félidőben Joao Pedro került ziccerbe egy szép összjáték végén, de az őt fogó Sutalo blokkolni tudott.

Nem volt a legnagyobb az iram, igazából nagy helyzetek sem születtek, egy hajtós, helyzetekkel teli meccsen Joao Pedro vagy Djimsiti helyzete bele sem került volna az összefoglalókba. De… Szegény ember vízzel főz.

Ilyen elhanyagolható helyzetecske volt Josip Ilicic középre tartó szabadrúgása, de végre láthattunk valami valóban izgalmasat is, Luis Muriel fejelt a kapufára a hajrában.

Itt már azért beszorult a Cagliari, akik láthatóan minden erejükkel az egy pont megtartásáért küzdöttek, ami végül nem jött össze, mert a találkozó hosszabbításában Anton Mirancsuk passzát követően Luis Muriel kicselezett két Cagliari védőt is, aztán a rövid sarkot választva a hálóba lőtt.

Sajnáltam a Cagliarit, mindent megtettek a jó eredményért, de végül a fölény góllá érett.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.10.Olasz Kupa
atalanta
3:1
napoli
Olasz Kupa
2021.02.03.Olasz Kupa
napoli
0:0
atalanta
Olasz Kupa
2020.10.17.Serie A
napoli
4:1
atalanta
Serie A
2020.07.02.Serie A
atalanta
2:0
napoli
Serie A
2019.10.30.Serie A
napoli
2:2
atalanta
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Napoli – Juventus

Nem láthattunk sok gólt ezen a rangadón – mindössze egyet – de helyzetekből nem volt hiány. Minden azzal kezdődött, hogy a Napoli szabadrúgást végzett el az ellenfél térfelén. A felívelt labdát Wojczek Szczesny kapus leszedte, de az üres stadionban kristálytisztán hallatszott a felhúzódó védő, Rahmani erőteljes üvöltése. Csak az ismétlés során láttam meg én is, hogy Giorgio Chiellinitől kapott egy hatalmas pofont felugrás közben.

A videóbíró segítségét kérte a játékvezető, majd viszonylag gyorsan döntött: Tizenegyes a Napoli javára.

Lorenzo Insigne nem nagyon szokott hibázni, most sem tette, vezettek a hazaiak.

Innentől nem igazán volt látható nápolyi helyzet, a Juventus mindenhonnan tüzelt, ebben persze Cristiano Ronaldo vezérszerepet játszott. Lőtt távolról, közelről, jobbal, ballal, ahogy csak tudott.

A másik nagy tüzelő ezúttal Federico Chiesa volt, ő is szép számmal próbálkozott, de ugyanúgy siker nélkül, mint portugál csapattársa.

A legnagyobb helyzetet az ötszörös aranylabdás puskázta el, három méterről lőhetett, de pont Meret keze közé. Egyébként Meret fantasztikusan védett, ami kapura ment, azt fogta az Ospina helyett védő hálóőr.

Nagy nyomás alatt játszottak Fabian Ruizék, de becsülettel állták a sarat. Sok pontatlanság jellemezte őket, de a védők vagy a kapus mindig kihúzták a csapatot a bajból.

A végére még maradt egy Alvaro Morata helyzet (természetesen Meret védett), majd Cristiano fejelt, de ez is elhalt a kapusban.

Nagy csatában nyert a Napoli, két vesztes meccset követően a címvédő ellen tudtak javítani, azonban jött az Európa Liga, és jött egy újabb vereség…

Összefoglaló

A mai napon jön az összefoglaló az Európa Liga meccseiről is, ahol szót ejtek a Napoli vereségéről. A bevezetőben is már írtam róla pár sort, szóval itt most ezt nem taglalnám különösebben.

Ami a sérülteket illeti: Dries Mertens felépült, aztán január végén újra megsérült, és az elmúlt másfél hétben további hat játékos esett ki. Manolas és Hysaj a védelemből, Diego Demme a középpályáról, Herving Lozano és Andrea Petagna pedig a csatársorból. Ja, és persze ott van David Ospina sérülése is.

Nem mutat ez jól, mert az Atalanta majdhogynem a legjobb csapatával tud kiállni, egyedül Hans Hateboer fog hiányozni.

Nem sok sót evett meg mostanában a Nápoly a bergamóiak ellen, nem is olyan régen a kupában kaptak ki 3-1-re, az odavágón 0-0-t játszottak, de ősszel sikerült 4-1-re legyúrni Gasperiniéket. Akkor mondjuk elég mélyen voltak a kék-feketék.

Utolsó két idegenbeli meccsét egyaránt bukták a déliek, a Verona és a Genoa is elintézte őket, szóval…

Nem nagyon tudok mit mondani, a rengeteg sérülés, az EL-ben mutatott eredmény és az Atalanta jó formája miatt a hazaiak győzelmére kell, hogy fogadjak. Ja, és gólokat is várnék a találkozótól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső