Atalanta – Spezia: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 10.
Atalanta
Teljesítmény:
V N N V N
  • Gewiss Stadium
  • Március 12. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Spezia
Teljesítmény:
D V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Átutazunk Olaszországba, és a nap végéig már itt is maradunk. Két Serie A-s meccsel zárjuk a szerdát, elsőként az Atalanta – Spezia kerül terítékre, majd utolsó tippként a Lazio – Crotone. Az Atalanta nem tudott sokat pihenni erre a találkozóra, hiszen hétfőn átugrottak Milánóba, ahol a listavezető Inter ellen mérkőztek meg, és végül 1-0-s vereséget szenvedtek. Talán most könnyebb dolguk lesz, az újonc Spezia ellen, hazai pályán, de azért ne legyünk annyira biztosak már most a dolgunkban. A kiscsapat bebizonyította, hogy helyük van az első osztályban, valószínűleg meglesz a bennmaradás, így a céljukat elérték.

Ők legutóbb a Beneventot – tehát a másik újoncot – fogadták hazai pályán, és egy jó iramú meccsen 1-1-es döntetlennel végeztek.

Ősszel már egyszer sikerült elkapni Murieléket. Vajon most idegenben is összejön, vagy érvényesül a papírforma?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Inter – Atalanta

Nem volt gól a mérkőzés első felében, de a felek tettek róla, hogy izgalmas félidőt láthassunk. Egyik csapat sem arról híres, hogy bunkerfocit játszanának, és ez meg is látszott. Pessina és Gosens passzolgatásából született az első helyzet, a német középre adott labdájáról épphogy lecsúszott Duván Zapata.

A másik oldalon Romelu Lukakut volt nehéz tartani, de nagyjából sikerült megfogni a belga óriást. Nem is ő jelentett nagy veszélyt Sportiello kapujára, hanem Cristian Romero, akinek majdnem sikerült átemelni saját kapusát, szerencséjére a hálóőr visszalépett és fejjel védett.

A következő két helyzet is a vendégek előtt adódott: Előbb Samir Handanovic védett hatalmasat Zapata fejesénél, majd Brozovic mentett később a gólvonalról.

Még egy Inter lehetőséget írtam fel magamnak, ezt Lukaku és Lautaro harcolták ki, de ha a belga önzetlen, akkor lepasszolhatta volna a jobbján érkező Achraf Hakiminek, aki teljesen szabadon volt. Nem tette, így gól sem született az akcióból.

Hiába voltak tehát elképesztően jó csatárok a pályán, a meccs egyetlen gólját mégis egy védő, Milan Skriniar szerezte. Egy szöglet után pattogott jobbra-balra a labda, a szlovák védő lecsapott rá és a jobb alsóba lőtt.

Láthatóan ez nem Lukaku meccse volt. Könnyen megduplázhatta volna a csapata előnyét, mert Toloi utolsó emberként csúszott el, így a támadó egyedül mehetett kapura. Csakhogy túlságosan lassú volt, a visszafutó Romero az utolsó pillanatban becsúszva szerelt.

A végén nyomni kezdett az Atalanta, Zapata, Muriel és Pasalic is lövésig jutott, de a háromból kettő elkerülte a kaput, egyet pedig Handanovic védett.

Nehéz szülés volt, de nagyon értékes három pontot szerzett az Inter egy nagyon jó Atalanta ellen.

Előző meccs eredménye
2020.11.21.Serie A
spezia
0:0
atalanta
Serie A
2014.08.09.Barátságos Mérkőzés
atalanta
2:0
spezia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Spezia – Benevento

Az újoncok csatáját a házigazda kezdte jobban. A mostanában el-eltűnő Nzola akaratán kívül szerzett majdnem gólt a meccs elején, majd Bastoni 16-os vonaláról leadott lövése az oldalhálót csípte meg. Úgy értettem Nzola helyzetét, hogy a felszabadítani kívánó Benevento védő a francia csatárt találta el az ötösnél, és csak a szerencsén múlt, hogy mellé pattant a labda.

A jó kezdést Benevento gól követte: A találkozó 24. percében Viola indította a szélen felfutó társát, Adolfo Gaich visszahúzta az ötös sarkán a labdát védője mellett, majd a rövidbe lőtt. Szép gól volt, és ha őszinte akarok lenni, nekem Puskás Ferenc egyik nagyon híres gólja is eszembe jutott. De csak egy pillanatra, a magyar legenda ennél sokkal elegánsabban hajtotta végre a mozdulatsort. De azért ez sem volt csúnya.

Nem törte le a kapott gól a hazaiakat, akik továbbra is mentek előre tisztességgel, de most már az egyenlítésért. Daniele Verde lövését Montipo védte, Ismajli fejese a kapu fölött hagyta el a játékteret, Nzola – már a második félidőben – a felsőkapufára fejelt egy beadást. Szóval érett a gól, és ez végül össze is jött a hazaiaknak. Gyasi indításával Nzola húzott le majdnem az alapvonalig, a középen érkező Ricci elől még fel tudtak szabadítani a védők, de pont Verde elé került a játékszer, aki nem hibázott.

A gól után még egy lehetősége volt a Speziának, de ismét a felsőkapufát találták el. Mi ezt a meccset 2,5 gól fölé fogadtuk meg. A lehetőségek alapján nem volt butaság ez részünkről, de… Ilyen a futball…

Összefoglalás

Kezdjük azzal, hogy a találkozó pénteken lesz, de azután kedden a bergamóiak Madridba utaznak, és nehéz feladat vár rájuk: Meg kell fordítani a BL párharcot a Real Madrid ellen. Bizonyára ez is már a fejükben van, és ott is fog motoszkálni péntek este is, amikor a bajnokságban lépnek pályára. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Gasperini mester pár játékosát a padra teszi, akikre számít a Bajnokok Ligája meccsen, ebből pedig profitálhat a Spezia. Feltételes módban írom, mert az Atalanta cserepadja baromi erős, az övék az egyik legkiegyensúlyozottabb keret az olasz első osztályban. Úgy értem, hogy szinte mindenkinek van egy megfelelő helyettese a kispadon.

Az tuti, hogy Remo Freuler a kezdőben lesz, tekintve, hogy ő a Real elleni visszavágón nem játszhat, aki viszont tuti, hogy nem lesz ott az Sutalo és Hans Hateboer. De hát neki is olyan cseréje van, mint Maehle…

A Speziánál a legnagyobb gond, hogy az elsőszámú kapus, Ivan Provedel megfertőződött, már a Benevento elleni meccsen is Zoet védett. Most is ő fog minden bizonnyal. Rafael, Mattiello és Saponara a csapat további hiányzói.

Ősszel 0-0-t játszottak a Spezia otthonában, de akkoriban nem igazán ment a kék-feketéknek. Most jobb formában vannak, de száz százalékosan fejben nem lesznek ott, ezt garantálom.

Talán veszélyesebb vizekre evezek, amikor azt mondom, a fentebb felsoroltak miatt, valamint a Gyasi – Verde – Nzola hármas miatt is arra tippelek, hogy mindkét fél betalál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső