Atletico Madrid – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 06.
Atletico Madrid
Teljesítmény:
N N N N N
  • Wanda Metropolitano
  • Január 09. 16:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
N V D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó tippünk, az Atletico Madrid – Athletic Bilbao mérkőzésről írt következik. A listavezető és a kupadöntős összecsapása, amit azért választottam, mert furcsán magas az Atletico győzelmére adott odds, nagyon furcsállom, épp ezért nem árt magunkat belevetni, hogy kiderüljön, miért.

Nincs annyira jó formában az Athletic Bilbao, hogy ez indokolt legyen, a matracosok rendelkeznek a legjobb hazai mérleggel, így duplán furcsa.

És hogy mennyire nem állnak jól a baszkok? Utolsó öt meccsükből kettőt tudtak megnyerni, az egyik épp most, a legutolsó fordulóban történt, az újonc Elchével szemben nyertek 1-0-ra.

Az Atletico pedig tovább robog az élen, még mindig kényelmes helyzetben vannak, hiszen két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint az őket üldöző városi rivális, a Real Madrid, akár nyolcpontos előnyre is szert tehetnek, hogyha ezeket a meccseket bepótolják.

Nézzük meg, mire érdemes fogadni ezúttal!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Deportivo Alaves – Atletico Madrid

Érdekes körülmények között kaparintotta meg az Atletico Madrid a győzelmet Vitóriában, az Alaves nem adta könnyen magát és nagyon közel állt a csodához, hogy pontot szerezzenek.

Az első félidő egyetlen kiemelendő lehetősége egyben az első gólt is jelentette: Marcos Llorrente a félidő lefújása előtt pár perccel lövésre szánta el magát, ami megpattant az őt fogó védő lábán, a labda gellert kapott és védhetetlenül vágódott a kapu bal oldalába.

A második félidőben jött egy döntés, ami megpecsételhette volna az Alavés sorsát, egy kiállítás: Laguardia buktatta a kilépő Thomas Lemart. A játékvezető először csak sárgát adott, de miután az esetet visszanézte módosította a lap színét. Fél órára emberhátrányba került a hazai csapat. Jöttek is aztán a helyzetek, Suárez lövése nem sokkal ment mellé, Lemar közeli szabadrúgását Pacheco védte, de a hazaiaknak is volt lehetősége, Oblaknak kellett kitornáznia Lejeune fejesét.

És nem várt esemény történt ezután, a 84. percben Felipe öngóljával egyenlítettek a kék-fehérek.

Mégsem maradt 1-1 az állás, mert Joao Félix a 90. percben kihagyhatatlan helyzetbe hozta Luis Suárezt. Az uruguayi egy lépésről lőtt a kapuba.

Nehéz szülés volt, de a könnyűnek ígérkező meccsek gyakran válnak szenvedőssé. Most is ez történt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.14.La Liga
athletic bilbao
1:1
atletico madrid
La Liga
2019.10.26.La Liga
atletico madrid
2:0
athletic bilbao
La Liga
2019.03.16.La Liga
athletic bilbao
2:0
atletico madrid
La Liga
2018.11.10.La Liga
atletico madrid
3:2
athletic bilbao
La Liga
2018.02.18.La Liga
atletico madrid
2:0
athletic bilbao
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Athletic Bilbao – Real Sociedad

Nagyon bosszús voltam, amikor a Bilbao nem tudta megverni a Sociedadot egy héttel ezelőtt, őszintén hittem, hogy ezúttal elkaphatják a grabancukat. Tévedtem, a San Mamésból üres kézzel távoztak a hazaiak.

Abban viszont nagyjából biztos voltam, hogy az Elchét el tudják rendezni. Szerencsére ez így is lett, és még az is bejött, hogy nem esik majd sok gól a találkozón.

Az az egy viszont korán, az első félidő felénél történt, Oscar De Marcos adott be a jobbszélről, az érkező Iker Muniain pedig akrobatikus mozdulattal a hálóba lőtt.

Ennyi, nem több… Ennyi volt az első félidő.

Fordulást követően szabályos gól már nem esett, egy Raúl Garcia gólt azért vett el a játékvezető, mert előtte Inaki Williams lesről indult, valamint meg kell még említeni Williams kapufáját, az bizony gólt érdemelt volna.

Nem ez volt életem meccse, láttam már ennél sokkal jobb 1-0-s meccseket, de rosszabbakat is, szóval… Egynek elment. És nyert a Bilbao egy kevésgólos meccsen, így én örültem.

Összefoglalás

Még mindig keresem, hol lehet a buktató. Az 1.5 körüli odds szerintem nagyon jó, és mindegyik fogadóiroda körülbelül ezt a szorzót kínálja.

Azért is vagyok ennyire meglepődve, mert az Atletico hazai pályán remekül teljesít, még nem kaptak ki, nyolc meccsükből hetet megnyertek, míg a Bilbao közel sem mondható jónak idegenben, sőt… Az egyik leggyengébbek ebből a szempontból, egyszer tudtak győzni, három döntetlen mellett öt vereséget számlálnak.

Szóval nagyon hízelgő lehet az Atletico Madrid győzelme számunkra. Sérültjük nincs, eltiltottjuk nincs, egyedül Kokénak kell figyelnie, nehogy begyűjtsön még egy sárga lapot, mert akkor eltiltás lesz.

A Bilbaonál sincs sérült, mármint új sérült, Peru Nolaskoain az egyetlen ezen a listán. Eltiltott sincs, tehát itt is a legjobb tizenegy mehet a pályára.

És a két legjobb tizenegy szerintem nem nagyon hasonlítható össze. Igen, szerintem nem rossz csapat a Bilbao szerintem sem, de nem hiába áll a tabella élén Diego Simeone csapata.

Luis Suárez is remek formában van, ahogy nem lehet panasz nagyjából senkire. Még akit kiemelnék, az Marcos Llorrente, aki nagyon megtalálta a helyét Madridban. Mármint, eddig is Madridban volt, csak a habfehéreknél, ott pedig teljesen más pozícióban játszott, már amikor játszott. Az ő jó játéka egyben Diego Simeone dicsérete is.

Nem tudom, mit mondhatnék még, számomra ez egyértelmű hazai. Jobb csapat, jobb forma, hazai pálya előnye, ahol majdhogynem hibátlanok a matracosok, szóval nagyon meg lennék lepődve, ha sikerülne akár egy pontot megszereznie a Bilbaonak. Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső